• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSIEATREIDESNárodní knihovna ... CHCEME TO NA LETNÝ!!!
    MISON
    MISON --- ---
    Mne by spis zajimalo (ten clanek od Svehly sem necetl) proc tam vubec psal? On vedel, ze mu to otisknou? Nebo si to spocital, ze mu to otisknou? Proste ten clovek je cim dal tim neprijemnejsi ..
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Jj, "zpackaná soutěž" + "stovky milionů za studii proveditelnosti" + 5 mld. za chobotnici. Je to demagog, naštěstí snadno odhalitelný.
    MISON
    MISON --- ---
    Cetli ste doktoruv dopis v dnesnim Respektu? Dojemny .. ;x
    JORERU
    JORERU --- ---
    MISON: já myslím, že už za našich stavů to byla takov malá národní cesta...
    MISON
    MISON --- ---
    A smelit, podvadet, lhat, intrikovat, "mit klid na praci" a zrat dokud jsem u koryta ma u nas taky dlouho (40) tradici ..
    ..
    vidim to s tou knihovnou tak nejak olympijsky..
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ANAIS: ono vůbec falšování vizualizací pomocí vynechání některejch detailů má u nás dlouhou tradici
    ANAIS
    ANAIS --- ---
    JORERU: na tyhle vizualizaci je vtipny ze vubec neukazuje jak pak budou vypadat garaze, ktery tam ted stavej spolu s tim tunelem. jelikoz letna neni placka, ale je prohnuta, tak jim ty garaze pry v nekterych mistech vylezou az skoro tri metry nad zem...
    JORERU
    JORERU --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Chobotnicový Zelený raul
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    VANEK: to je ta snaha o "vyváženost".... na shrnutí přecpané doložitelnými fakty NENÍ NUTNO reagovat ekvivalentně kvalitními protiargumenty... stačí jakýkoliv protiargument - i zcela idiotský...
    VANEK
    VANEK --- ---
    JESSIEATREIDES: Ach jo, a obratem připublikováno http://zpravy.idnes.cz/reditel-knihovny-jezek-je-u-me-srabik-ne-chlap-fak-/kavarna.asp?c=A080505_110543_kavarna_bos od vpravdě neinformovaného čtenáře - myslel jsem, že má Chuchma vyšší standardy diskuse.

    V tištěné http://data.idnes.cz/mfdnes/kavarna/pdf/2008/kavarna-20080503.pdf ještě od Stoklasové http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=104&r=kavarnao&c=966035 Z příběhů, které mi s „chobotnicí“ napsal sám život
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    Zatímco se uvnitř Česka zuřivě diskutovalo o kráse či ošklivosti Kaplického návrhu a "oku nad Prahou“ přibývaly jako houby po dešti nejrůznější přezdívky, začal se o projekt zajímat i knihovnický a architektonický svět. Z nejrůznějších mezinárodních knihovnických konferencí víme, že projekt je považován drtivou většinou světových knihovníků za unikátní; na poli architektury získal dokonce první významné mezinárodní ocenění: ve Velké Británii jednu z hlavních cen (AJ/Bovis) na Letní výstavě Královské akademie umění v sekci Best in Show. "Jde o technicky excelentní řešení uložení knižního fondu, jakož i o výjimečný vzhled celé budovy... Pokud bude stavba realizována, stane se cílem každého návštěvníka Prahy,“ prohlásil na adresu vítězného projektu Paul Finch, redaktor Architectural Review a jeden z porotců AJ/Bovis. Podle Finche nejde o náhodnou ikonu, nýbrž o uvážlivě připravené dílo.
    VANEK
    VANEK --- ---
    S_M_LOMOZ: Mě zas bavil ten návrh tvarovaný podle haly Hlavního nádraží.

    GŘ NG eskaluje: "Knížák: Jsem nadaný a vzdělaný" http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=104&r=vikendo&c=965998

    Z jiných zpráv: utopit 10 miliard na zatunelování pár set metrů magistrály (prý) nebude problém, memorandum podepsáno. Ten Lukeš je ale šťastný mizera!
    S_M_LOMOZ
    S_M_LOMOZ --- ---
    Ony na té výstavě k soutěži 1988/89 byly vůbec zajímavé návrhy. Z mlh paměti se mi vynořuje "návrh", který místo vypáleného Nobileho křídla radnice dostavěl symbol tehdejší doby - panelák VVÚ ETA. Bohužel už si nepamatuju jméno toho troufalce, ale vím, že fo vypadalo famózně :-)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    MISON: to neznáš?
    MISON
    MISON --- ---
    BONGMAN: ....
    .

    COZE?! :O
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/1126672097-otazky-vaclava-moravce/

    V první půlce Jehlička a Jandák - ministr kultury měl ve scénáři pouze dvě repliky* ale dokázal jimi Jandákovi nahrávat tak, že bývalý ministr kultruy vypadal jako že mluví rozumně a k věci.

    To ale byla jen předehra k v druhé půlce ve složení Milan Richetr, Janek Ledecký, Yvona Kreuzmannová a Doubravka Svobodová.

    Nutno uznat že ten pán od missky umí mluvit a manipulovat velmi velmi dobře a docela se divím, že ještě nepřišel k fyzické újmě. Zajímavé je tam sledovat posun Moravcových otázek, na začátku si hodně hlídá, aby byl nezávislý, ale v druhé půlce už skoro hájí Svobodovou - a nutno naznat že vlastně právem, sledovat jak jí tam tn slizkej had domanévrová do pozice neschopné hysterky není nic příjemného.


    *K církevním restitucím: Návrh jsme předali sněmovně a tak o tom musí hovořit sněmovna a ne já, já nejsem poslanec.
    A ke knihovně - v rozpočtu ministerstva je na knihovnu 1,9 miliardy korun a já nebudu stavět nic, na co nemám peníze.
    HARALD
    HARALD --- ---
    JORERU: Obávám se, že nerevoltuje. On to myslí vážně.
    JORERU
    JORERU --- ---
    Knížák za komunismu celkem zajímavě revoltoval, viz zdejší kresba. Bohužel, revolujte i nyí, jako reprezentant státu a to je vskutku absurdní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam