• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSIEATREIDESNárodní knihovna ... CHCEME TO NA LETNÝ!!!
    Jan Kaplický by se 18. dubna dožil 73 let. V pražské galerii DOX zároveň otevřela výstava jeho díla.
    rozbalit záhlaví
    VANEK
    VANEK --- ---
    JESSIEATREIDES: Při vší úctě, ta poslední věta je trochu mimo - to by znamenalo, že klimatizace ve studovnách bude celých pět let vypnutá (nebo vypadávat tak často, že to knížky poničí).

    Jinak ovšem dík; to je teda výcuc z (online?) veřejně dostupného hodnocení poroty?

    Jak jsem si přečetl v dnešních novinách o Petře P, začínám se obávat, jestli na to netlačí až nežádoucně moc. Aspoň že Ježek nekandiduje na Praze 1 (a 7)...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    takže slibovaný přehled nedodržených mandatorních podmínek ze strany ateliéru HŠH, který si stěžoval na to, že soutěž byla neregulérní, protože Kaplický údajně porušil podmínku (nemandatorní) o umístění skladiště jádra konzervačních fondů pod zem (zatímco oni vše dodrželi).

    1. Stabilní podmínky pro fondy i při výpadku topení/klimatizace atd.

    Soutěžní program říká: (Str. 32): Stavební konstrukce MUSÍ zajistit i během výpadku všech technických prostředků, že teplota ve skladištích NEPŘEKROČÍ parametry uvedené ve zmíněné tabulce (příloha) včetně nejteplejších letních dnů. Z hlediska fondů platí totéž pro studovny.

    (Str. 13): Tepelná pohoda nesmí být závislá výhradně na klimatizaci nebo topení. Musí se jednat o kombinaci kvalitních povrchových materiálů, které jsou scopny relativně stabilní tepelený režim "udržet" i v případě přechodného výpadku klimatizace.

    Zpráva technické komise: Při výpadku klimatizace se bude prostor mezi vnitřním válcem a vnějším pláštěm chovat nekontrolovaně.

    Poznámka: I v oblasti studoven, které jsou umístěny v zóně mezi vnitřním válcem a vnějším pláštěm, bude umístěno ve volných výběrech značné množství dokumentů, proto byla podmínka v zadání vztažena i na umístění fondů ve studovnách. Půjde vždy o cca. 300 000 svazků nejnovější produkce, která bude po cca. 5 letech přemístěna do skladišť. Vzhledem k tomu, že se dokumenty ve volných výběrech budou měnit, dojde tak postupně k poškození značné části fondů.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Je vidět, že Miloš už dlouho nebyl v knihovně. to by mě zajímalo, jestli by se mu chtělo jezdit na Lhotku.
    VANEK
    VANEK --- ---
    WITTGENSTEIN: Von si začal: "Celá věc se má poměrně jednoduše. Nesouvisí zas tak moc s potřebami knihovny a bezprizorními [sic!!!] knihami. Kdyby to tak bylo, tak za peníze, které Ježek získal, dnes už možná stojí někde na kraji Prahy funkční a plně vyhovující, zároveň však zcela přehlédnutelná a průměrná stavba. Když vidíme, jakým tempem zde rostou nejrůznější business centra a sídla firem, není to nereálná představa. ... Líbilo by se mi, kdyby politici ODS řekli, že jejich důvody proti stavbě jsou právě ty principiální, že jejich programem je přece prosazovat malý, efektivní a téměř neviditelný stát."
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Jene, tu už jsi zase hrubý. Ale musím uznat, že věta "Ale zůstává otázka, zda má extravaganci platit stát. V západním světě je to častěji tak, že stát takovým projektům pomáhá, ale hlavní investoři jsou soukromí." mi v souvislosti s národní knihovnou připadá mimořádně zpozdilá.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    přišlo na info@narodni-knihovna.cz; napsal člověk dělnického povolání (jeřábník)

    Od roku 1988 pracuji na stavebním jeřábu a pohybuji se hlavně v Praze, takže mám perfektní rozhled, který se naskytne málo komu.
    Roku 1992 byla zastavena panelová výstavba, ale není to pravda. Ta pokračuje stále dál. Oprášily se staré projekty, trochu pozměnily a výstavba pokračuje, ne panelová, ale monolitická. Ráz Prahy se mění tím, že přibývá paneláků. Když jsem viděl návrh pana Kaplického, úplně mě nadchnul, nádhera, žádný hrany, jednotvárná okna, prostě paráda. Takových to projektů tu chybí více. Plně souhlasím s výstavbou tohoto projektu a pohled z výšky, to bude skvostný...
    Petr Švec
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    zkuste řešit preference jednotlivých stran někde jinde a držte se tématu knihovny.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    VANEK: Pravdu díš, pražák nedokáže oddělit své volební preference ve velkých volbách od těch komunálních, tudíž bude ODS v komunálkách volit i kdyby Bém na václaváku pod ocasem himalájský ovce do prdele šukal.
    HARALD
    HARALD --- ---
    VANEK: Proto píšu že doufám a ne, že jsem o tom přesvědčen. Tvoje analýza je přesná, což kvituji se smutnou grimasou ve tváři.

    No, Rudý Ken taky prohrál, tak třeba se dožijeme překvapení.
    VANEK
    VANEK --- ---
    HARALD: To jo, ale je to nerealistické. Brno je na Moravě, ergo silní lidovci a víc socdem, plus na lokální kauze vyrostlý Zlatuška (pravda, zhruba v roli ED), a stejně poskládali většinu taktak. V Praze by vyhrál i Klausův kůň: průměrný podnikatel, Project Account v nadnárodce nebo mladý konzervativec to hodí vždycky; těch 23 tisíc Za Prahu kulturní sice už překročilo 5% práh z posledních voleb, ale taky jsou to povětšinou s odpuštěním kavárenští intelektuálové, kteří ODS nikdy moc neradi.

    /OT
    HARALD
    HARALD --- ---
    VANEK: Tajně doufám, že v tomto případě bude Praha následovat Brno. Velmi by to městu prospělo.
    VANEK
    VANEK --- ---
    HARALD: Tj. vyhraje s méně než absolutní většinou :-((
    HARALD
    HARALD --- ---
    Paroubek využívá toho, že Bém a kolektiv už mlaská moc nahlas. Škoda, že mu Kaplický na to skočil, zřejmě hodně stojí o to, aby knihovna v Praze stála. Fakt, doufám, že za 2 roky dostane Bém ve volbách přes držku.
    ATOMIC
    ATOMIC --- ---
    CUG: trochu jo :( má na víc než dělat paroubkovi poradce.
    CUG
    CUG --- ---
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    HARALD: Ve srovnání s většinou současných politiků určitě.
    HARALD
    HARALD --- ---
    PREVIT: Hutka a Jirous jsou normání?
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    ...se nesmějte, já už ji volil dvakrát. Protože jsou normální...:o)
    JORERU
    JORERU --- ---
    MISON: já ji snad budu volit :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam