můžete si už konečně uvědomit, že ten člověk žije 40 let v Británii a tak při vší snaze prostě už dávno nemyslí česky... Když mu něco řekneš a on souhlasí, odpovídá "Absolutně..." (absolutely), což je standardní britský souhlas.
Když hovoří o Budějkách jako o středu Evropy (nehledě na to, že to vzhledem k poloze ČR není tak úplně mimo), myslí "evropské centrum" - a to už nezní tak divně, že?
Navíc, Bayreuth je mnohem menší město než Budějovice, je to doslova takové plivátko, nebýt UNI, tak je to počtem obyvatel úplné nic...
Přesto se tam uživí opera, jazzový festival s věhlasnými jmény i Wagnerův Festspielhaus. Nevidím jediný důvod, proč by v Budějovicích nemohla stát moderní koncertní síň, v které se budou nahrávat a točit přenosy koncertů vážné hudby pro celý svět. Příležitost tvoří další příležitosti a já už jsem z těch projevů nekultury, závisti a hledání jakékoliv záminky jak pohřbít cokoliv, co má nějaký přesah, unavená. O to víc, že jsem žádné podobné vlny odporu nezaznamenala, když se stavělo Palladium a další podivnosti.