Tak jen takovy vycuc k te nove budove (ale je to uplne neupraveny!!):
Potřebuje vůbec NK novou budovu?
NK potřebuje prostor. Protože skutečně, při tom množství knih a časopisů, které ročně vycházejí, se prakticky plní, nejenom náš depozitář v Hostivaři, ale plní se především budova Klementina a nebezpečí faktického kolapsu na přelomu let 2010-2011 by byla naprosto jasná. Dokonce v případě Slovanské knihovny by ten kolaps mohl hrozit už na konci roku 2009.
Jaký je Váš názor na primátora, který jeden den nadšeně podporuje výstavbu knihovny a druhý den se snaží její výstavbu zablokovat?
To mi vůbec nepřísluší komentovat pana primátora nebo jeho postoje. Já jsem se s ním dvakrát sešel a oba jsme ve velice přátelském rozhovoru dospěli k názoru, že máme chuť najít nějaké řešení.
Co si má člověk myslet o tom, že všichni zodpovědní dali od blobu ruce pryč a počkali si, až termín, do kdy měl být projekt schválen vyprší? Není to zbabělé?
Samozřejmě problém to je, ale ono v podstatě v tom zastupitelstvu nebylo co projednávat, protože nám schází ten základní dokument a to byla smlouva o smlouvě budoucí na koupi pozemků. V momentě, kdybychom ji jako knihovna měli, tak můžeme začít jednat o stavebním povolení a o způsobu financování stavby. Protože tento dokument nebyl, tak se nemohlo začít jednat, protože nikdo by s námi nejednal, když nemáme pozemky se stavebním povolením. A ani o způsobu financování. To se stalo. A pokud se týče vypršení lhůty architektonické soutěže, zdá se, že tato situace asi tímto způsobem směřuje.