• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSIEATREIDESNárodní knihovna ... CHCEME TO NA LETNÝ!!!
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    S_M_LOMOZ: no to sice ne, ale jestliže se statikové a geologové domnívají, že je nutno tunel zpevnit, aby přilehlý pozemek bezpečně unesl tíhu knihovny (nezdá se to, ale přeci jen je to kolos), zřejmě tomu tak bude.
    S_M_LOMOZ
    S_M_LOMOZ --- ---
    I tak je to zajímavé. Nevím, jak Kaplický nakonec upravil projekt kvůli tomu, aby se nemuselo zabírat parkoviště autobusů, ale původní návrh ze soutěže s Blankou nekolidoval.

    Jsou někde informace k modifikované verzi?
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    no tak to je ulet... propadla knihovna
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    Praha - Do února příštího roku bude chtít pražská radnice znát jasnou odpověď na otázku, zda bude stát na Letné nová budova Národní knihovny.

    Pokud ano, museli by stavaři z bezpečnostních důvodů speciálně zpevnit stěny tunelu Blanka, který nyní hloubí v pražské Stromovce a který má vést i pod pražskou Letnou v blízkosti zamýšlené stavby knihovny.

    Jinak by mohlo hrozit to, co se stalo právě ve Stromovce, kde se půda už dvakrát propadla. Naposledy se tak stalo o víkendu, proč už řeší policie. Blanka se na Letné začne hloubit už na jaře.


    Ačkoliv situace kolem Kaplického knihovny spíše směřuje k tomu, že na Letné v nejbližší době knihovna nevyroste, městští investoři zatím počítají i s opakem.

    "Pokud by tam měla knihovna stát, bude třeba řádově několik jednotek milionů korun navíc na zpevnění stěn tunelu," uvedl Toman. Pokud bude už v únoru jasné, že se na Letné knihovna stavět nebude, stěny Blanky stavaři zpevňovat nebudou.

    http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=619312
    S_M_LOMOZ
    S_M_LOMOZ --- ---
    Hm... tak to je zajímavé. V místě tramvajové smyčky už jsou vybetonované boční stěny i strop budoucího tunelu zhruba v polovině délky pásma, kde na sebe knihovna a tunel narážejí.

    Docela by mě zajímalo, k jakým úpravám by mělo dojít... jak jsem to vždycky chápal, soutěž byla už vypsána podle pozemků odpovídajících stávajícímu trasování Blanky a v tom byl jeden z kardinálních problémů ("že ty pozemky kvůli Blance mají být jinak, než se schválilo? Ale klidně to vyhlašte takhle, pane Ježku, ona se ta změna do vyhlášení výsledků určitě stihne projednat, v tom nebude problém").
    Aby bylo jasno. Já jsem prosím pěkně taky pro, jenom mi není jasné, o jaké úpravy Blanky by mělo jít.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    POZOR POZOR POZOR! HLÁŠENÍ!

    Nejpozději v únoru se rozhodne, jestli budou provedeny takové úpravy tunelu Blanka, aby bylo možné knihovnu postavit.

    Bylo by dobré iniciovat interpelaci na Béma při nejbližším jednání zastupitelstva a minimálně se snažit získat od magistrátu nějakou výjimku.

    Ke svému překvapení jsem zjistila, že starosta Prahy 7 je PRO knihovnu, kromě něj vím o dalších zastupitelech (jak na P7, tak na Magistrátu). Snad i v ODS se najde několik inteligentních osob, takže kdo máte nějaké další kontakty nebo nápady, sem s nimi, prosím (nebo do pošty).
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    ANGIOLETTO: Zejmena tahle veta me dostala, protoze me tyto situace provazeji (na trochu nizsi urovni, nez Kaplickeho) uz leta...:
    Přeji Ti do dalších let všechno dobré a také abys nemusela v životě čelit lidské malosti víc, než je nezbytné.
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    Páni, "Dopis Václava Havla Johance k dvanáctým narozeninám" ... to je opravdu krásný, úplně mi naběhla husí kůže.
    ALESH
    ALESH --- ---
    JESSIEATREIDES: jasne to chapu. Ja z toho pochopil, ze ta kytice byla nejakym zpusobem nevhodna...a proto ji vsichni fotografovali.
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---


    ..at the day of its completion in 2011, the New National Library of the Czech Republic will be one of the most modern Libraries in the world. !!
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---

    " Há, teď jsem vás přechcal! "
    ALESH
    ALESH --- ---
    JESSIEATREIDES: proc ji vykazali?
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    to neni no..ale to je jasne, kruhy se uzaviraji, ze
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    GIO: podle mého on fakt čekal, že když se Vaškovi nacpe do zadku, podpoří ho jako budoucího předsedu (mimo jiné). horší už je, že lidem úplně nedochází, že mezi takovým Rathem a Bémem není (teď už snad ani v oblasti rétoriky) téměř žádný rozdíl.
    GIO
    GIO --- ---
    tyvole kolik tomu kdo dal. ze tak obratil...ten se fakt vybarvil...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    GIO: jo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam