• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSIEATREIDESNárodní knihovna ... CHCEME TO NA LETNÝ!!!
    SANDIS
    SANDIS --- ---
    ten účet bude transparentní?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    mám verzi 3.0.5
    VANEK
    VANEK --- ---
    S_M_LOMOZ: Ne, ve FF (aspoň 2.0) lze odkliknout, že pokračovat tak jako tak. K nevíře, ani ředitelka odboru neumí psát mezery...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    S_M_LOMOZ: děkuji
    S_M_LOMOZ
    S_M_LOMOZ --- ---
    Aha, to je pravda, to dělá Firefox, že? V IE se z toho jde aspoň vylhat nějakou výjimkou.
    ------------

    Nadační fond
    PRO KNIHOVNU
    Terronská 727/7
    160 00 PRAHA 6

    Č.j. Vyřizuje / linka Datum
    S-MHMP/71325/2009 Št.Jurech / 236002567 28. 1. 2009



    Věc : Rozhodnutí o zahájení veřejné sbírky.

    Odbor daní, poplatků a cen Magistrátu hlavního města Prahy, na základě předloženého oznámení o konání veřejné sbírky Nadačním fondem PRO KNIHOVNU, se sídlem Terronská 727/7, 160 00 Praha 6, IČO 28490681, ze dne 26. ledna 2009, jako příslušný správní orgán v řízení podle ustanovení zákona č.500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, rozhodl takto:

    Podle ustanovení § 4 odst.2 zákona č. 117/2001 Sb., o veřejných sbírkách a o změně některých zákonů (zákon o veřejných sbírkách), ve znění pozdějších předpisů, se Nadačnímu fondu PRO KNIHOVNU, se sídlem Terronská 727/7, 160 00 Praha 6

    s t a n o v u j e

    zahájení veřejné sbírky na den 9. února 2009, za účelem získání peněžitých příspěvků na výstavbu nové budovy Národní knihovny České republiky podle projektu autora Jana Kaplického a spoluautorů a na úhradu nákladů spojených s přípravou a realizací projektu. Veřejná sbírka bude ukončena dnem 26. ledna 2012.

    Veřejná sbírka bude prováděna na území České republiky, v souladu s ustanovením § 9 odst.1 písm.a) zákona č. 117/2001 Sb., o veřejných sbírkách a o změně některých zákonů (zákon o veřejných sbírkách), ve znění pozdějších předpisů, tj. shromažďováním příspěvků na předem vyhlášeném zvláštním bankovním účtu (§ 23) zřízeném pro tento účel u banky, a to po dobu uvedenou v oznámení o konání sbírky (účet č.1258203205/8150 HSBC Bank plc, Praha 1), dále podle ustanovení § 9 odst.1 písm.c) citovaného zákona o veřejných sbírkách, tj. pokladničkami v místech určených k přijímání příspěvků (§ 11 odst.1-3), dále podle ustanovení § 9 odst.1 písm.d) citovaného zákona o veřejných sbírkách, tj. prodejem předmětů, jestliže je příspěvek zahrnut v jejich ceně, podle ustanovení § 9 odst.1 písm.e) citovaného zákona o veřejných sbírkách, tj. prodejem vstupenek na veřejná kulturní nebo sportovní vystoupení anebo jiné všeobecně přístupné akce pořádané za účelem získání příspěvku, jestliže je příspěvek zahrnut v ceně vstupenky a podle ustanovení § 9 odst.1 písm.f) citovaného zákona o veřejných sbírkách, tj. pronájmem telefonní linky, určené ke shromažďování příspěvků z telefonního účtu, a to po dobu uvedenou v oznámení o konání sbírky (dárcovské SMS - DMS).

    V souladu s ustanovením § 23 odst.2 citovaného zákona o veřejných sbírkách může právnická osoba na úhradu spojených nákladů s konáním sbírky použít část hrubého výtěžku sbírky, která však nesmí převýšit 5 % z hrubého výtěžku.
    Z ustanovení § 8 odst.1 citovaného zákona o veřejných sbírkách vyplývá povinnost písemně nebo ústně do protokolu informovat odbor daní, poplatků a cen Magistrátu hlavního města Prahy o zahájení sbírky a to nejpozději do 30 dnů ode dne jejího zahájení.

    Koná-li se sbírka déle než 1 rok, je právnická osoba konající sbírku povinna předložit vždy do 3 měsíců po uplynutí každého jednotlivého roku od data zahájení sbírky ke kontrole průběžné vyúčtování sbírky, v souladu s ustanovením § 24 odst.2 citovaného zákona o veřejných sbírkách, celkové vyúčtování veřejné sbírky bude předloženo nejpozději do 3 měsíců ode dne ukončení sbírky v souladu s ustanovením § 24 odst.3 citovaného zákona o veřejných sbírkách. Současně s celkovým vyúčtováním sbírky je nezbytné doložit, jakým způsobem bylo zajištěno, aby po ukončení veřejné sbírky nedocházely další příspěvky na sbírkový účet.

    V souladu s ustanovením § 24 odst.5 citovaného zákona o veřejných sbírkách, na vyžádání Magistrátu hlavního města Prahy, má povinnost prokázat zda a jakým způsobem byl použit čistý výtěžek sbírky i ten, v jehož prospěch byla sbírka konána.

    O d ů v o d n ě n í :

    V souladu s ustanovením § 68 odst.4 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, neobsahuje toto rozhodnutí odůvodnění, neboť účastníku řízení se vyhovuje v plném rozsahu.


    P o u č e n í   o   o d v o l á n í :

    Proti tomuto rozhodnutí se lze odvolat do 15 dnů ode dne doručení (kterým se rozumí třetí den zveřejnění na úřední desce) prostřednictvím Magistrátu hlavního města Prahy k Ministerstvu vnitra ČR (§ 68, odst.5 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů).



    Ing. Jaroslava Stachová
    ředitelka odboru

    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    S_M_LOMOZ: Při spojení s dokumenty.praha-mesto.cz nastala chyba neboť je používán neplatný bezpečnostní certifikát.
    KILMOON
    KILMOON --- ---
    O víkendu jsem se dozvěděl, že třetí Kaplického opus u nás, tzv. slimák, bude stát v Babicích n. Svitavou kousek od Brna a asi tak 200 metrů od našeho domu. Jen nevím, jak vydrží ten plánovaný výhled na Brno v kotlině pod námi. V oblasti se čile staví a může se stát, že ještě než slimák vykoukne, vyroste mu před kukadlem něčí střecha.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    S_M_LOMOZ: ty materiály nejsou k dispozici.
    S_M_LOMOZ
    S_M_LOMOZ --- ---
    Dovolím si opakovat otázku: jak vypadá návrh knihovny upravený tak, aby se nemusely měnit pozemky?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    S_M_LOMOZ: no to sice ne, ale jestliže se statikové a geologové domnívají, že je nutno tunel zpevnit, aby přilehlý pozemek bezpečně unesl tíhu knihovny (nezdá se to, ale přeci jen je to kolos), zřejmě tomu tak bude.
    S_M_LOMOZ
    S_M_LOMOZ --- ---
    I tak je to zajímavé. Nevím, jak Kaplický nakonec upravil projekt kvůli tomu, aby se nemuselo zabírat parkoviště autobusů, ale původní návrh ze soutěže s Blankou nekolidoval.

    Jsou někde informace k modifikované verzi?
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    no tak to je ulet... propadla knihovna
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    Praha - Do února příštího roku bude chtít pražská radnice znát jasnou odpověď na otázku, zda bude stát na Letné nová budova Národní knihovny.

    Pokud ano, museli by stavaři z bezpečnostních důvodů speciálně zpevnit stěny tunelu Blanka, který nyní hloubí v pražské Stromovce a který má vést i pod pražskou Letnou v blízkosti zamýšlené stavby knihovny.

    Jinak by mohlo hrozit to, co se stalo právě ve Stromovce, kde se půda už dvakrát propadla. Naposledy se tak stalo o víkendu, proč už řeší policie. Blanka se na Letné začne hloubit už na jaře.


    Ačkoliv situace kolem Kaplického knihovny spíše směřuje k tomu, že na Letné v nejbližší době knihovna nevyroste, městští investoři zatím počítají i s opakem.

    "Pokud by tam měla knihovna stát, bude třeba řádově několik jednotek milionů korun navíc na zpevnění stěn tunelu," uvedl Toman. Pokud bude už v únoru jasné, že se na Letné knihovna stavět nebude, stěny Blanky stavaři zpevňovat nebudou.

    http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=619312
    S_M_LOMOZ
    S_M_LOMOZ --- ---
    Hm... tak to je zajímavé. V místě tramvajové smyčky už jsou vybetonované boční stěny i strop budoucího tunelu zhruba v polovině délky pásma, kde na sebe knihovna a tunel narážejí.

    Docela by mě zajímalo, k jakým úpravám by mělo dojít... jak jsem to vždycky chápal, soutěž byla už vypsána podle pozemků odpovídajících stávajícímu trasování Blanky a v tom byl jeden z kardinálních problémů ("že ty pozemky kvůli Blance mají být jinak, než se schválilo? Ale klidně to vyhlašte takhle, pane Ježku, ona se ta změna do vyhlášení výsledků určitě stihne projednat, v tom nebude problém").
    Aby bylo jasno. Já jsem prosím pěkně taky pro, jenom mi není jasné, o jaké úpravy Blanky by mělo jít.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    POZOR POZOR POZOR! HLÁŠENÍ!

    Nejpozději v únoru se rozhodne, jestli budou provedeny takové úpravy tunelu Blanka, aby bylo možné knihovnu postavit.

    Bylo by dobré iniciovat interpelaci na Béma při nejbližším jednání zastupitelstva a minimálně se snažit získat od magistrátu nějakou výjimku.

    Ke svému překvapení jsem zjistila, že starosta Prahy 7 je PRO knihovnu, kromě něj vím o dalších zastupitelech (jak na P7, tak na Magistrátu). Snad i v ODS se najde několik inteligentních osob, takže kdo máte nějaké další kontakty nebo nápady, sem s nimi, prosím (nebo do pošty).
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    ANGIOLETTO: Zejmena tahle veta me dostala, protoze me tyto situace provazeji (na trochu nizsi urovni, nez Kaplickeho) uz leta...:
    Přeji Ti do dalších let všechno dobré a také abys nemusela v životě čelit lidské malosti víc, než je nezbytné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam