• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSIEATREIDESNárodní knihovna ... CHCEME TO NA LETNÝ!!!
    Jan Kaplický by se 18. dubna dožil 73 let. V pražské galerii DOX zároveň otevřela výstava jeho díla.
    rozbalit záhlaví
    NYA
    NYA --- ---
    SANDIS: nj, demokracie sice staví, totalitní režim ovšem nedovolí postavit ani podium :(
    SANDIS
    SANDIS --- ---
    Praha dělá obstrukce demonstrantům za Kaplického / nechce povolit pódium na Staroměstském náměstí

    http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=628786
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    nemám přesné informace o tom, jak bude vypadat web, ale o tom, kolik peněz je na účtu tam zcela jistě informace bude. jak to bude se zveřejněním účetnictví, rovněž nevím, ale minimálně jednou ročně budou zveřejněny materiály podle toho, jak to žádá zákon (tedy výroční zpráva, výsledek auditu a tak dál).
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    transparentni ucet by byl urcite zajimavy i pro darce a ostatni, jak se ta suma vyviji smerem nahoru:)
    _ALBETH_
    _ALBETH_ --- ---
    LUKOYE:
    SHAMANA:
    placky ProKnihovnu se dají koupit v obchodech LEEDA a MODERNISTA
    _ALBETH_
    _ALBETH_ --- ---
    SHAMANA:
    Ve čtvrtek 5.2. v 18:30 se koná na Staroměstském náměstí manifestace na podporu stavby Národní knihovny - Demokracie staví: Postavme se ke knihovně čelem.

    Na manifestaci promluví mimo jiné: Federico Diaz, Aňa Geislerová, Michal Horáček, Prof. Pavel Klener, Ivan Kroupa, Ondřej Liška, Jaroslav Róna a Zdeněk Tichý.

    Manifestaci zároveň podpoří svým vystoupením: Tatabojs, Nightwork a Vladimír 518


    (facebook)
    SHAMANA
    SHAMANA --- ---
    Nevíte nějaké bližší informace ohledně té manifestace za knihovnu, která má proběhnout 5.února?
    REM
    REM --- ---
    firma Bata to tak mela po celou dobu sveho fungovani, kazdy zamestnanec si mohl prohlednout vsechny ucetni knihy s prijmy, vydaji i platy nadrizenych ...
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    CATT: e? Například o.s. jehož jsem členem má transparentní účet.
    SANDIS
    SANDIS --- ---
    CATT: prosim? Transparentni ucet je standardni sluzba banky... nechapu cemu se podivujes
    CATT
    CATT --- ---
    SANDIS: very funny takhle po ránu. to je něco jako online sledovat pohyb tyčí v atomové elektrárně. megalol :)
    SANDIS
    SANDIS --- ---
    JESSIEATREIDES: Ne, ja se ptam, jestli bude mozne, on-line sledovat pohyby na tom uctu (pro kazdeho)... jako jsou napr. transparentni ucty od byvale e-banky... Urcite by to dodalo sbirce na duveryhodnosti... Vubec jsem nezpochybnoval nici osobni duveryhodnost.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    SANDIS: co bys řekl? je tam dozorčí rada, dělají to slušní lidé...
    SANDIS
    SANDIS --- ---
    ten účet bude transparentní?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    mám verzi 3.0.5
    VANEK
    VANEK --- ---
    S_M_LOMOZ: Ne, ve FF (aspoň 2.0) lze odkliknout, že pokračovat tak jako tak. K nevíře, ani ředitelka odboru neumí psát mezery...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    S_M_LOMOZ: děkuji
    S_M_LOMOZ
    S_M_LOMOZ --- ---
    Aha, to je pravda, to dělá Firefox, že? V IE se z toho jde aspoň vylhat nějakou výjimkou.
    ------------

    Nadační fond
    PRO KNIHOVNU
    Terronská 727/7
    160 00 PRAHA 6

    Č.j. Vyřizuje / linka Datum
    S-MHMP/71325/2009 Št.Jurech / 236002567 28. 1. 2009



    Věc : Rozhodnutí o zahájení veřejné sbírky.

    Odbor daní, poplatků a cen Magistrátu hlavního města Prahy, na základě předloženého oznámení o konání veřejné sbírky Nadačním fondem PRO KNIHOVNU, se sídlem Terronská 727/7, 160 00 Praha 6, IČO 28490681, ze dne 26. ledna 2009, jako příslušný správní orgán v řízení podle ustanovení zákona č.500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, rozhodl takto:

    Podle ustanovení § 4 odst.2 zákona č. 117/2001 Sb., o veřejných sbírkách a o změně některých zákonů (zákon o veřejných sbírkách), ve znění pozdějších předpisů, se Nadačnímu fondu PRO KNIHOVNU, se sídlem Terronská 727/7, 160 00 Praha 6

    s t a n o v u j e

    zahájení veřejné sbírky na den 9. února 2009, za účelem získání peněžitých příspěvků na výstavbu nové budovy Národní knihovny České republiky podle projektu autora Jana Kaplického a spoluautorů a na úhradu nákladů spojených s přípravou a realizací projektu. Veřejná sbírka bude ukončena dnem 26. ledna 2012.

    Veřejná sbírka bude prováděna na území České republiky, v souladu s ustanovením § 9 odst.1 písm.a) zákona č. 117/2001 Sb., o veřejných sbírkách a o změně některých zákonů (zákon o veřejných sbírkách), ve znění pozdějších předpisů, tj. shromažďováním příspěvků na předem vyhlášeném zvláštním bankovním účtu (§ 23) zřízeném pro tento účel u banky, a to po dobu uvedenou v oznámení o konání sbírky (účet č.1258203205/8150 HSBC Bank plc, Praha 1), dále podle ustanovení § 9 odst.1 písm.c) citovaného zákona o veřejných sbírkách, tj. pokladničkami v místech určených k přijímání příspěvků (§ 11 odst.1-3), dále podle ustanovení § 9 odst.1 písm.d) citovaného zákona o veřejných sbírkách, tj. prodejem předmětů, jestliže je příspěvek zahrnut v jejich ceně, podle ustanovení § 9 odst.1 písm.e) citovaného zákona o veřejných sbírkách, tj. prodejem vstupenek na veřejná kulturní nebo sportovní vystoupení anebo jiné všeobecně přístupné akce pořádané za účelem získání příspěvku, jestliže je příspěvek zahrnut v ceně vstupenky a podle ustanovení § 9 odst.1 písm.f) citovaného zákona o veřejných sbírkách, tj. pronájmem telefonní linky, určené ke shromažďování příspěvků z telefonního účtu, a to po dobu uvedenou v oznámení o konání sbírky (dárcovské SMS - DMS).

    V souladu s ustanovením § 23 odst.2 citovaného zákona o veřejných sbírkách může právnická osoba na úhradu spojených nákladů s konáním sbírky použít část hrubého výtěžku sbírky, která však nesmí převýšit 5 % z hrubého výtěžku.
    Z ustanovení § 8 odst.1 citovaného zákona o veřejných sbírkách vyplývá povinnost písemně nebo ústně do protokolu informovat odbor daní, poplatků a cen Magistrátu hlavního města Prahy o zahájení sbírky a to nejpozději do 30 dnů ode dne jejího zahájení.

    Koná-li se sbírka déle než 1 rok, je právnická osoba konající sbírku povinna předložit vždy do 3 měsíců po uplynutí každého jednotlivého roku od data zahájení sbírky ke kontrole průběžné vyúčtování sbírky, v souladu s ustanovením § 24 odst.2 citovaného zákona o veřejných sbírkách, celkové vyúčtování veřejné sbírky bude předloženo nejpozději do 3 měsíců ode dne ukončení sbírky v souladu s ustanovením § 24 odst.3 citovaného zákona o veřejných sbírkách. Současně s celkovým vyúčtováním sbírky je nezbytné doložit, jakým způsobem bylo zajištěno, aby po ukončení veřejné sbírky nedocházely další příspěvky na sbírkový účet.

    V souladu s ustanovením § 24 odst.5 citovaného zákona o veřejných sbírkách, na vyžádání Magistrátu hlavního města Prahy, má povinnost prokázat zda a jakým způsobem byl použit čistý výtěžek sbírky i ten, v jehož prospěch byla sbírka konána.

    O d ů v o d n ě n í :

    V souladu s ustanovením § 68 odst.4 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, neobsahuje toto rozhodnutí odůvodnění, neboť účastníku řízení se vyhovuje v plném rozsahu.


    P o u č e n í   o   o d v o l á n í :

    Proti tomuto rozhodnutí se lze odvolat do 15 dnů ode dne doručení (kterým se rozumí třetí den zveřejnění na úřední desce) prostřednictvím Magistrátu hlavního města Prahy k Ministerstvu vnitra ČR (§ 68, odst.5 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů).



    Ing. Jaroslava Stachová
    ředitelka odboru

    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    S_M_LOMOZ: Při spojení s dokumenty.praha-mesto.cz nastala chyba neboť je používán neplatný bezpečnostní certifikát.
    KILMOON
    KILMOON --- ---
    O víkendu jsem se dozvěděl, že třetí Kaplického opus u nás, tzv. slimák, bude stát v Babicích n. Svitavou kousek od Brna a asi tak 200 metrů od našeho domu. Jen nevím, jak vydrží ten plánovaný výhled na Brno v kotlině pod námi. V oblasti se čile staví a může se stát, že ještě než slimák vykoukne, vyroste mu před kukadlem něčí střecha.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam