• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSIEATREIDESNárodní knihovna ... CHCEME TO NA LETNÝ!!!
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Jenom abych se dostal do obrazu, tady se horuje za stavbu nebo se raduje, že se stavět nebude?
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    JESSIEATREIDES: Ale ja do toho vubec nechci zapojovat A2...jde mi o to, ze tu vyletej kominem 4 miliony (coz je v ramic statniho rozpoctu smesna suma, ale treba prave v ramci ruznejch grantu uz je to poradnej balik), ktery proste zaplati MK...myslim, ze by za to mel bejt nekdo zodpovednej a zaplatit to ze svyho! A tim nemyslim primo Jezka, jak by to mohlo vypadat!
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    VANEK: soutěž vyhlásila Národní knihovna a ta je vázaná pravidly stanovenými UNESCO/UIA pro takový případ. výše uvedené není podezření, ale fakt. na to není třeba lidovek ani českých novin, stačí znát ta pravidla a smluvní strany.
    VANEK
    VANEK --- ---
    JESSIEATREIDES: No, můžu mít podezření, že to půjde z účtu NK, což MK musí jen schválit, ale z textu ani zdrojového http://www.ceskenoviny.cz/kultura/zpravy/ministerstvo-bude-moci-brzy-vyplatit-penize-za-navrh-knihovny/367951 to jasně nevyplývá - "český stát" je hrozně vágní.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    VANEK: tohle já vím, když si to ale přečteš pořádně, tak dokumenty připravuje NK, protože NK musí onu částku za nerealizaci vyplatit (ačkoliv to samozřejmě musí projít kolečkem na ministerstvu a pak bude předáno ministerstvu financí)... já jen nechápu, proč Jiří spojuje téma neudělených grantů se smluvní kompenzací nerealizace vítězného projektu. jestli chce plakat, bude muset do Nosticova paláce.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    THEO_PHIL: taková byla smlouva s UIA a ty peníze musí zaplatit Národní knihovna. Své frustrace z finanční tísně A2 ventiluj jinde, zde je to mimo téma.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Jsem ted dost zvedavej, kdo zaplati dedicum projektu ty 4 miliony, ale predpokladam, ze to pujde hezky cesky: nikdo neni zodpovedny, tak to pujde z rozpoctu MK a vsichni budou spokojeny. Tedy krom toho, komu se ty penize skrtnou treba na grantech....
    BOBIK
    BOBIK --- ---
    AŤ žije náš pan primátor. Jedině on je jako psychiatr schopen vnitřního náhledu do všech věcí na zěměkouli. Role prezidenta VK je více méně symbolická. Prezident si uvědomil, že z hlediska všehomíra je Kaplického knihovna ničím a proto se chtěl připoutávat k bagru.

    Vivat Václav
    Vivat Pavel.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    Pražská Galerie Sklenář zahájila výstavu s názvem Josef a Josef Kaplický

    a londýnské Museum designu v čele s ředitelem Dejanem Sudjićem připravuje výstavu věnovanou celoživotnímu dílu Jana Kaplického.
    VANEK
    VANEK --- ---
    http://www.telegraph.co.uk/culture/4968429/My-greatest-regret-is-that-I-didnt-make-peace-with-him-in-life.html Amanda Levete talks for the first time about her split from her husband architect Jan Kaplicky, who died earlier this year.

    Via [ WITTGENSTEIN @ Wittgensteinovy lyrické denunciace z nakladatelského podsvětí ] via WASSER; O NK a FS minimum.
    ALESH
    ALESH --- ---
    JESSIEATREIDES: no ja se za nej taky nestydim, jen to proste s tim nema nic spolecneho :) Vetsila lidi nechape, ze ten hlavni duvod proc knihovnu propaguju, je ten, ze se mi skutecne libi....
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    JESSIEATREIDES: Ale ne...mne je to fuk, co ted Jezek dela v NK...at si tam klidne pise romany...jen mi pripada trapne, ze se to oznacuje "vedeckou praci", resp. ze se o tom mlci...nebo ty tusis, co tam ma na starosti?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ALESH: za titul "pravdoláskař" se ale stydět nemusíš. dělíš se o něj se samými lepšími lidmi ;o)))
    ALESH
    ALESH --- ---
    (tedy ono to plati i naopak, ale imho v mensim meritku )
    ALESH
    ALESH --- ---
    Hrozne me stve, ze kdyz clovek nekde rekne, ze se mu libi knihovna, oznaci ho za pravdolaskare, takze vlastne skoro socana a komouse, ktery tvrdi ze se mu knihovna libi jen proto, ze nema rad Klause.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    HARALD: ty aby ses neozval...
    HARALD
    HARALD --- ---
    to není špatný nápad. všimli jste si, že když se ignorují LS příspěvky a všechno na ně reagující, poklesne míra demagogie na 10%?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    OK, už mlčím ;-) smaž mě
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam