• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAVODA - prostě H2O - a něco navíc
    Vítejte všichni, kdo milujete vodu, fotíte vodu, jezdíte vodu, pijete vodu
    pojďte a vyprávějte vy, kdo o ní něco víte ,
    naslouchejte vy, kdo se něco nového o vodě chcete dozvědět...

SHEEN: Proč je voda anomální se ví. Jedná se tam o to, že ty dva prvky, které ji tvoří se hodně liší v síle jakou poutají elektrony, díky tomu jejich svazek pak je utvořen tak, že si kyslík k sobě přitáhne elektron vodíku a ten vodík tam stojí téměř okraden a jak tak stojí okraden, jde kolem zase jiný kyslík, který celý radostný má těch elektronů nazbyt, dokonce má volné dva a tak mu nabídne, že tomu chudákovi jeden z těch dvou půjčí a že budou spolu kamarádi. A tak to jde stále dál a dál, až se drží za ruce spousta kyslíků se spoustou vodíků. A pak už je velmi těžké je rozdělit. Tak místo skupenství plynného, kde by každá molekula musela zůstat osamocena, se tvoří skupinky, hloučky, řetězce, které se přelévají, proudí, tečou. A je tu kapalina. A na základě téhle lásky sdílené mezi vodíkem a kyslíkem vznikl život.
    Právě v tom, že je tam ten okradený a pak ten cizí, který mu půjčí, je ta anomalie . Odborný termín je vazba vodíkovým můstkem. Za normálních okolností by voda H2O byla prostě tři spojené atomy. Jenže takto je to pospojované ještě mezi molekulama, takže je pospojovaná spousta vodíků se spoustou kyslíků H2O-H2O-H2O-H2O-H2O-... a díky tomu to je mnohem větší a nemůže to být plynné.
    A to je konec pohádky. :-)))
    PRAVDA O VODĚ
    rozbalit záhlaví
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    WILDENBURY_SQ: posledni dobou jsem zacal pit prevazne JENOM vodu z kohoutku...

necham chvili odstat aby vyprchal chlor a jdu na to .) ...kupovane vody mi nechutnaji... az na par vyjime... ale prijde mi zvracene platit za neco co mam doma nekolikanasobne levnejsi vodu, ktera mi navic chutna a prochazi velkym mnozstvim testu...

:) /to jenom takovy dodatek... :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    GONDAR: Ahoj.
    - Obcas se v novinach vyskytnou testy balenych vod a casto z toho vyjde nejlepe voda tekouci z vodovodu, avsak zalezi, "jaka" voda Ti doma z kohoutku tece, pokud typicka prazska Vltava, prilis kvalitni voda to neni, co do chuti, ani slozeni neni optimalni, ale NENI zdravotne zavadna, NENI. Tedy ne vice, nez ujit par metru po Vaclavaku :) Byl jsem v prazske cistirne odpadnich vod a staraji se tam o to slusne, dba se na odstraneni "vsech" organickych latek pred chlorovanim vody a nemely by tedy vznikat velmi skodlive chlorovane org. latky.. Zbytkovy chlor samozrejme reaguje, vesmes v zaveru vznikaji neskodne chloridy, ktere jsou pritomny v kazde vode... Voda tedy neni timto brutalnim chemickym zasahem nikterak extra znehodnocena..

- Pí voda je strasny nesmyl a picovina, zavanejici vesmirnyma lidma.. Podstata úpravy spočívá ve změně vlastní frekvence vody. Voda se na jednotlivých úrovních základních stavebních částic hmoty harmonizuje. Pravotočivá a levotočivá složka se vyrovnají. Dochází tak ke změně množství informací vodou přenesených. Čím čistší voda, tím více vnesených informací je odstraněno. V přirozeném prostředí dovede vyprodukovat tutéž vodu matka (rostlinná, zvířecí, lidská) jen pro svůj plod. Zatěžováním přirozené struktury vody informacemi dojde k postupnému zpomalení informačního toku v organismu či rostlinách, a tyto při jisté úrovni zatížení zanikají ve fyzické podobě. Úpravou přibližujeme vodu ke stavu a kvalitě při jejím vzniku. Úprava je fyzikální podstaty a probíhá na všech úrovních hmoty (shluky cklasterů, clustry, molekuly, atomy, částice atomů atd.) včetně jejich všech funkcí.

Boze, vetsi nesmysly jsem, coby chemik, dlouho necetl.. Radoby vedecke psani pro neznalé duchodce, co veri cemukoli, co by jim mohlo pomoci se spatnym tlakem a motolicí.

- Pokud jsi nejaky "radikalni prirodni zastance", mel bych Te upozornit, ze "cista priroda" dnes takrka neexistuje, nejake neupravene mineralni vody ze zazracnych pramenu tedy nepripadaji v uvahu, nikdy nevis, kde silnicari solili, zemedelci hnojili, burani vyhazovali odpad do lesa a pálili PET lahve, kolik sracek fabrika do okoli zazracneho pramene vylila.. Osobne bych dlouhodbe (samozrejme, ze mam-li zizen, rad se z karlovarskyho potucku klíďo napiju:) nepil jinou vodu, nez a) chemicky upravenou b) z hloubkovych vrtu - vetsina balenych vod (je jedno jaka, jde o to, ze proste musely projit nejakou kontrolou a rozborem, ze voda neni optimalne mineralne vyvazena je vec druha, ale ono Ti to neuskodi zdaleka tolik, jak se rika v reklamach - hlavne, ze neobsahuje skodlive, tedy jedovate.. latky:) .. c) ze studny, kde probehl rozbor kvality vody (to Ti udela treba firma aquabest - id krishna..).

- doporuceni tedy? .. Bud pij vodu z kohoutku a tim by se Ti nemelo nic stat, ackoli ta Vltava je asi fakt humus, chces-li tedy patrat hloubeji, musel bys vedet, jake mineraly Tve telo potrebuje, kterych ma dostatek a nedostatek, kterych spotrebuje hodne a kterych malo, na ktere je nachylne atd.. Coz je dost komplexni vysetreni stitnych zlaz a ruzne neprijemne odbery ruznych telnich tekutin, je to drahe, na dlouho, nevim, kde by Ti to udelali na miru :) Ale zkusit to muzes event. zjistit i nejak snadneji a orientacne - napr. chudokrevnost = pozadavek pro zvysenou spotrebu zelezitych iontu (spenat, voda vysokym obsahem zeleza..) a ruznych organickych latek, hojne jich je napr. v cervenem vine.. Podobne aplikuj na Tvé neduhy. :)

- Kvalitni voda (tata mi pry potvrdil, ze dokonce jedna z nejkvalitnejsich jemu znamych) tekouci z kohoutku ČR je voda z Jizery (Severni Cechy? v zemepise jsem slaby:)), pokud tedy hledas vseobecne potvrzeny, zarucene neskodlivy a zaroven i nejkvalitnejsi (=treba i nejaky ten kladny efekt na zdravi:) zdroj vody, obvolej zname, kamose, rodinu... z teto oblasti, ujisti se, ze jim doma "tece Jizera" a zajisti si do nejakeho barelu na vodu (ne ty stary plastovy kanystry hnusny kanystry, tam se kazi, nejlepe takove ty plastove pruhledne hladke kanystriky na pitnou vodu z tesca:) a zajisti si jeji staly prisun. Neskladuj takto ziskanou vodu dele, nez tyden, zacnou se v ni mnozit nevidane brebery a zacne smrdet.

Dále by Ti mohl pomoci treba
    http://ekonomika.idnes.cz/balene-vody-kterou-si-nalit-dfz-/test.asp?c=A060908_577123_test_plz

- Dalsi extremni reseni jsou blazni spoluzaci, co se odmala zabyvaji silenymi membranovymi filtracemi uzitkovych a pitnych vod, vymysleli vlakna, ktere soupnes do žumpy jednim koncem a z druheho konce Ti kapilarne elevuje (rozumej teče) pitna voda :] .. Je to u nich snad ve stadiu komercni dostupnosti.. Kdybych neco opomnel nebo Te jeste neco zajimalo, ptej se.
    LALINA
    LALINA --- ---
    pí voda a diamantová voda.. vody modifikované človekem... informací, kterou do nich vlozil....
    ja ti nevím, nevím, jaky informace v nich jsou...
    ale obecně vzato do matrixu vody si clovek v podstate muze ulozit jakoukoli informaci... trebas jen pro sebe osobne...(viz ruzne "carovaní" kolem vody, svěcení vody apod...)
    LALINA
    LALINA --- ---
    GONDAR: ahoj..ses tu spravne:-)
    no ja jsem toho nazoru, že je dobry ty vody ruzne stridat, kazda ma jiny slozeni a vyvážení a snad jedine ty kojenecky vody jdou pit dlouhodbe...
    ale jako zadny "vedecky" zdůvodneni nebo statistiky nemám...
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    cau, snad jsem tu spravne ;]
    kterou vodu pit dlouhodobe ? resp. znacku balene vody (bez syceni, bez prichuti).
    dale jestli ma smysl resit neco s tzv."pí-vodou":http://www.prirodnileciva.cz/zazrak-jmenem-pi-voda+a928779/
    GAF
    GAF --- ---
    No, ehm, nevim, je to možné. Tak já jí je teda nechám, asi... Jo, jasně, nechám
    LALINA
    LALINA --- ---
    GAF: myslíš, že voda nemá bublinky ráda?
    ani ty jemné?
    GAF
    GAF --- ---
    Vážen ! Nedovolte již, aby se voda plnívala bublinkami ! Zahajme pochod proti sodovkám ! aaaaaaa
    GAF
    GAF --- ---
    MICTECH: lol, takže když se s krásným úsměvem, plný očekávání hustého zážitku, postavím do bazénu plného destilované vody a udeří do něj blesk, tak se budou smát hlavně vyznavači The Happy Tree Friends ?
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    GAF: záleží jenom na počtu voltů :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    myslím, že je možné se s panem Kožíškem domluvit i na vystavě jinde, ve vasem meste trebas... je to vystava jak jsem rekla putovni s cílem ukazat lidem vodu v širších a hlubších souvislostech, nez jenom chemických, biochemických nebo ekologických...
    GAF
    GAF --- ---
    [ PAKOK @ LABYRINT SVĚTA A RÁJ SRDCE u Lalíny - povídání jen tak o životě ]

No ale, když si poliju destilkou ruku a strčím jí do elektriky, tak mě ta slabá vrstvička neuchrání, viď ? Ale co kdybych teda byl třeba ponořený do bazénu destilky a udeřil do něho blesk ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    Chtela bych vás upozornit na výstavu o vodě, která je putovní a momentalně je umístěna v Galerii Josefa Adamce v budově Obce křesťanů na Špejchru...zde jsou fotky ze včerejší vernisáže....
    mluvící kučeravý pán je pan Kožíšek, který tuto výstavu zapujčil a mel o ní i o vodě velmi poutavé vyprávění a chalan s rourou je jeden zdejší ...pokud nebude chtít zustat inkognito, ráda ho predstavím:-)

http://s55.photobucket.com/albums/g140/lalina_doll/2008_01_06_vernisaz_voda/
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak jsem na vanocnim jarmarku u antroposofů zakoupila knihu Tri úvahy o podstatě vody.. z ní byly ty první utržky textu, na kterej jsem narazila na vystave o vodě a který jsem tu pastovala.. ty me na tuhlectu "vodní cestu" uvedly:-))

po svatcích možna oskenuju..
    jo a taky bude zase ta vystava obnovena.. bude mozno jeste se jit podivat.. info včas dodám
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    PETJULE: Mám ji objednanou do knihovny, snad se jí jednou dočkám...a těším se na ni.:-)
    VIGE
    VIGE --- ---
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    přesně kvůli tomu oceňuju čim dál víc knihovny.... :)

co pak teprve kdyby se nám zachtělo ochutnat vodu z mořských hlubin... .)
    http://www.financninoviny.cz/zajimavosti/index_view.php?id=284812
    LALINA
    LALINA --- ---
    jsem ji tuhle prolistovavala u Jodyho... a mooooc jsem na ni koukala a myslela na tenhlecten klub... ale jaksi nemam jeste porad tu tiskarnu na penize.. a byly tam jeste aspon dve podobne lakavy o vode...
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    Lalina: celkem bych si přečetla nějakou z jeho knížek .)

nejradši asi tuhle.... http://www.jasminka.cz/kniha/masaru-emoto-jurgen-fliege-leciva-sila-vody.html
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    LALINA: to jo :))
    LALINA
    LALINA --- ---
    PETJULE: tyjo tak tohle je mazec, co? je to tak samozrejmy a presto to cloveka dostane, kdyz si to takhle precte .-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam