• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAVODA - prostě H2O - a něco navíc
    Vítejte všichni, kdo milujete vodu, fotíte vodu, jezdíte vodu, pijete vodu
    pojďte a vyprávějte vy, kdo o ní něco víte ,
    naslouchejte vy, kdo se něco nového o vodě chcete dozvědět...

SHEEN: Proč je voda anomální se ví. Jedná se tam o to, že ty dva prvky, které ji tvoří se hodně liší v síle jakou poutají elektrony, díky tomu jejich svazek pak je utvořen tak, že si kyslík k sobě přitáhne elektron vodíku a ten vodík tam stojí téměř okraden a jak tak stojí okraden, jde kolem zase jiný kyslík, který celý radostný má těch elektronů nazbyt, dokonce má volné dva a tak mu nabídne, že tomu chudákovi jeden z těch dvou půjčí a že budou spolu kamarádi. A tak to jde stále dál a dál, až se drží za ruce spousta kyslíků se spoustou vodíků. A pak už je velmi těžké je rozdělit. Tak místo skupenství plynného, kde by každá molekula musela zůstat osamocena, se tvoří skupinky, hloučky, řetězce, které se přelévají, proudí, tečou. A je tu kapalina. A na základě téhle lásky sdílené mezi vodíkem a kyslíkem vznikl život.
    Právě v tom, že je tam ten okradený a pak ten cizí, který mu půjčí, je ta anomalie . Odborný termín je vazba vodíkovým můstkem. Za normálních okolností by voda H2O byla prostě tři spojené atomy. Jenže takto je to pospojované ještě mezi molekulama, takže je pospojovaná spousta vodíků se spoustou kyslíků H2O-H2O-H2O-H2O-H2O-... a díky tomu to je mnohem větší a nemůže to být plynné.
    A to je konec pohádky. :-)))
    PRAVDA O VODĚ
    rozbalit záhlaví
    SMOOKE
    SMOOKE --- ---
    LALINA:muj nazor? - ver a vira tva te uzdravi...

Cely je to absultni nesmysl - co ku*va znamena - veta, ze kdyz protlacim vodu kovovou trubkou, ze je spinovana na sever? za 1] ja mam trubky plastovy, takze se me to netyka?:] za 2] co to je spin vody? Spin je charakteristicky pro elektrony a protony atomu, ne pro molekuly, za 3] Spin je orientovany podle smeru vnejsiho magnetickeho pole a manipulovat s mim lze pomoci energie na stejne frekvenci jako je jeho frekvence rotace (v mag poli predpokladam energie v radu kHz) a za 4] magneticke pole zeme je tak slabe, ze rozdil ve spinovych hladinach bude tak cca 0.001% , mozna i mensi ale nechce se mi to pocitat...

howgh
    LALINA
    LALINA --- ---
    SMOOKE: no vidíš, to mě dost zajímá, jak se ti to bude jevit....

je tam to video... pochytila jsem z toho, že voda z kouhoutku má nějak přetočené molekuly či čo... směr rotace... a spinování je má vrátit k přirozenosti, aby s tím tělo nemělo takovou práci.
    jsou to dve mudry- polohy rukou- mezi kterými je nádoba s vodou...
    SMOOKE
    SMOOKE --- ---
    LALINA: mohu prosim vedet co skryva pod pojmem spinovani vody?
    LALINA
    LALINA --- ---
    něco zajímavého o vodě - jak upravovat vodu na pití...

citace jednoho ID z jiného klubu:
    Já už dva dny spinuju veškeré pití i polívku a výsledky se mi zdají pozoruhodné. Všechno pití se zdá velmi chutné a hladké, lepší trávení, daleko menší únava při práci, mimořádně dobrý spánek v noci ... A dává to mi smysl: dosud asi moje tělo muselo vynakládat dost námahy jenom na to, aby „obrátilo“ veškerou vodu na molekulárně správně rotující ...

Pokud to bude nadále fungovat tak, jak se ukazuje a jak tvrdí David Kaas, pak je to opravdu revoluce v léčbě ...

Neptejte se mě na podrobnosti, vím jen to, co je ve videích. Jeho knihu Farmářská fyzika, kde jsou detaily, zatím neznám, ale možná si ji pořídím ...

Video s českými titulky:
    http://www.overstream.net/view.php?oid=tbtoryi4s8ei

MASOO
    MASOO --- ---
    TRESEN: mam a jsem spokojena, pomohlo mi to i v praci na neprislis chutnou vodu a usazeniny
    ale je to drahe ty naplne do toho
    LALINA
    LALINA --- ---
    tyjo... tedko se uplně žinýruju používat vodu z vodovodu... nežeby byla rozhozená, to se dá i srovnat, ale vůbec, jak se to k ní chováme, možná tím trpí....
    budu se tedko na vodovody dívat jinak...
    LALINA
    LALINA --- ---
    KITIARA: nechtěla jsem o tom psát, ale máš recht... já jsem na ruštinu těžce alergická..ale učím se to překonávat, z čistého pudu sebezáchovy a pro duševní zdraví :-))
    KITIARA
    KITIARA --- ---
    Já jsem v půlce...ta ruština mě irituje, zvláště když se do toho ještě přidá angličtina:))) Ale stojí to za to vydržet
    LALINA
    LALINA --- ---
    KITIARA: tyjo...jsem teprve na začátku a je to megazajímavý !!!
    díky:-)
    KITIARA
    KITIARA --- ---
    LALINA
    LALINA --- ---
    TRESEN: já bohužel němám .. ani nevím, že to existuje..
    TRESEN
    TRESEN --- ---
    Chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s filtrační konvicí, ráda bych si jí pořídila. Jak vybrat atd. díky
    KITIARA
    KITIARA --- ---
    Zajímavá publikace: Vodní hospodářství a ekosystémy: měnící se svět
    http://www.wet-team.cz/files/publikace/gwp/GWP_TAC_Paper_9_Czech.pdf
    LALINA
    LALINA --- ---
    nevím
    KITIARA
    KITIARA --- ---
    pozdě...:( O co šlo? Revitalizace?
    LALINA
    LALINA --- ---
    Dovolujeme si Vás pozvat na besedu, kde se dozvíte více o problematice hospodaření s vodou v krajině a o cílech naší prioritní kampaně "Člověk a voda"

Víte, jak souvisí kukuřice s povodněmi? A proč je někdy vlnovka lepší, než přímka?
    Přijďte s námi mluvit o tom, jak se mění současná krajina a moderní města, a tím zároveň i chování člověka k vodě a vody k člověku.

Kdy? Ve čtvrtek 17. března 2011 od 18:00
    Kde? Ve StreetRadiu, Štítného 30, Praha 3 - Žižkov
    ---

Arnika
    Chlumova 17
    130 00 Praha 3

tel./fax. 222 781 471
    pavla.zelenkova@arnika.org

Pomozte nam pomáhat Zemi. Společně toho zvládneme více. Více o našich aktivitách najdete na http://arnika.org/.
    LALINA
    LALINA --- ---
    MINDA83: díky, to je nádhera!!!
    MINDA83
    MINDA83 --- ---
    Modlitba za vodu.
    Původně báseň Jana Skácela, zhudebněná Jiřím Pavlicou a Hradišťanem. Natáčeno poblíž Vnorov kde se Jan Skácel narodil.
    YouTube - Modlitba za vodu
    http://www.youtube.com/watch?v=T0eqMIOBR-0
    LALINA
    LALINA --- ---
    MATT: super, teda uplně nevím, jestli jsou tady přímo vědci přes podzemku, jako jsi patrně ty, ale třeba se někomu budou hodit, Díky :-)
    MATT
    MATT --- ---
    Advanced Soil Mechanics - Das (2008)
    Basic groundwater hydrology - Heath (1983)
    Fundamentals of Soil Behavior (3rd Edition)
    Gravitation system of Groundwater Flow - Joszsef Toth
    Groundwater Geochemistry - B.J.Merkel, et al
    Groundwater Geophysics - Kirsch R
    Groundwater Hydrology and Hydraulics - Sunada (1981)
    Groundwater hydrology- Conceptual and Computational Models - K.R.Rushton
    Groundwater Lowering in Construction - Cashman P.M. & Preene M
    Groundwater Modelling in Basic - Kinzelbach (1986)
    Groundwater models- scientific and regulatory applications (1990)
    Groundwater Monitoring - WILLEY
    Groundwater Treatment Technology - Nyer (2009)
    Hydraulic Design Handbook - Mays (1999)
    Hydrogeology Principles and Practice - Hiscock, Kevin M. (2005)
    Innovations in Groundwater and Soil Cleanup - NAP
    Integrated Environmental Modeling - Pollutant Transport, Fate, and Risk in the Environment
    Integrated flow modeling - Fanchi J.R
    Introduction to Environmental Soil Physics - Hillel (2004)
    Manual of Applied Field Hydrogeology - Weight & Sonderegger (2001)
    Measurement Computation of Streamflow - Rantz (1982)
    Oil well testing handbook - A.U.Chaudry
    Open channel flow - Chaudhry (2008)
    Physical Hydrology - Dingman
    Principles of soil physics - LaL & Shukla
    Rainfall-Runoff modeling - Beven
    Spatial Patterns in Catchment hydrology
    Technical Guide to Managing Groundwater Resources (2007)
    The Handbook of Groundwater Engineering - Delleur J.W
    Transport in Porous Media - Bear, Viruin (1994)
    Water flow in soils - Miyazaki
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam