• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    CMAN
    CMAN --- ---
    aha, takze se to netyka soucasne upravy?
    VANEK
    VANEK --- ---
    RESTINPEACE: To bylo psáno v dubnu, když přešli na novinový dvojsešitový formát - k tomu ještě http://www.typo.cz/_cetba/cetba-clanky-denik.html K současnému se myslím nikdo nevyjádřil.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    CMAN: Tohle podle me prislo s krizkem po funuse.. tady jsme se vicemene shodli, ze nynejsi graficka uprava neni az tak strasna, a ze hrozba, ze kvuli ni pujde casopis do kopru je nastesti zazehnana. Alespon u me to tak je.
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    jinak koukam na titulku noveho cisla - "Louceni s Lidovci" ... to uz tady parkrat bylo ne? pokd si dobre vzpominam tak naposledy po volbach do poslanecke snemovny ...
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    hehe, pochybuju, ze na tohle jesita Klaus pristoupi - http://zpravy.respekt.cz/Svejnar-by-chtel-s-Klausem-debatovat-verejne.html
    VANEK
    VANEK --- ---
    _BENNY: Podstata dobrá, ta tříšť kolem nesmysly, Švehla idiot.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    FLIPPER: ano. a priznavam se, ze ji mam radeji :)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    tak jsem si precetl nejake dalsi clanky od Tomase Kolskeho a narazil jsem na toto - http://kolsky.blog.respekt.cz/c/12266/Respekt-je-znova-radost-cist.html ... clanek pojednava o dobe kdy jsem byl delsi dobu pryc, takze jsem R te doby minul, ale jestli to dobre chapu pod povrchem to asi decentne vrelo ... jinak z diskuze pod clankem vidim ze repsekti blogosfera zije vlastnim zivotem :)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    _BENNY: sice ponekud hystericky, ale v zasade s tim souhlasim ... uz drive jsem si vsimnul nekterych clanku, ktere volaji po posilovani moci represivnich organu (napr. gumove projektily pro anti-riot police), ale z hlediska ganjy mi R prisel vzdycky spise verny sve liberalni orientaci ... zajimava je pro me zejmena pasaz -

"Vaši předchůdci na místě šéfredaktora jednali se čtenáři na rovinu. Narozdíl od nich jste nebyl čtenářům schopen říci, jak hluboké změny ve struktuře a obsahu Respektu plánujete. Nedokázal jste čtenářům taktéž říci na rovinu, že Respekt čekají zásadní změny v uspořádání redakce a v jejím složení. Nedokázal jste nám také říci, že články Respektu se budou psát s optimistickým vyzněním doslova za každou cenu. Pod Vaší taktovkou tak Respekt pomalu ale jistě přichází o smysl své existence."

kdyz se nad tim zamyslim, urcitou zmenu kursu smerem "hlavne pozitivni vyzneni" pocituji i ja ... nu neco se deje, ale konce nejsem schopny dohlednout :)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    nevi nekdo jak je to ted presne s vlastnickou strukturou Respektu? mam pocit ze Karel Schwarzenberg tam porad nejaky vliv, i kdyz uz neni majoritnim vlastnikem ... prave z tohoto faktu bych vyvozoval jistou shovivavost vuci vlade jak jsem o ni mluvil ... protoze i kdyz se Respekt profiluje pravicove (hlavne v ekonomicke oblasti je to myslim dost patrne) nelze rict, ze by obecne stranil pravicovym stranam, specielne u nas - treba pred volbami v roce 2006 podporoval spise CSSD proti do jiste miry nacionalisticke a euroskepticke ODS ...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    FLIPPER: zajimavy postreh, asi pravdivy...

ja v posledni dobe ctu hlavne blogy respektu - http://blog.respekt.cz/ , ktere jsou podle meho gusta...
    ABU_ISTIRAAHAH
    ABU_ISTIRAAHAH --- ---
    FLIPPER: souhlasim.
    jinak konkretne mne casto stvaly clanky zbynka petracka, ktery tam byl v pozici jakehosi "odbornika" na blizky vychod a islam. ale jeho znalost konkretniho problemu nebyvala dostacujici. a taky ta jeho snaha do clanku "prilepit" jeho nazor, casto stupidni, nepodlozeny a zbytecny. jako konec tohohle clanku z lidovek http://www.lidovky.cz/sabes-pod-palbou-02i-/ln_noviny.asp?c=A071107_000010_ln_noviny_sko&klic=222317&mes=071107_0
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Kazdopadne hodne ocenuju objektivitu u vetsiny clanku, libi se mi, ze autori nepouzivaji jenom populisticke argumenty, ale vetsinou se divaji na problematiku i z druhe strany. To dela imho Respekt dobrym casakem.
    A jestli to takle zustane tak mi ta casopisova uprava, ktera ho asi priblizi vic lidem, vubec nevadi. Spis naopak, z toho novinovyho formatu jsem mel pocit, ze se jedna o hodne intelektualni zalezitost ,)
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    Týdeník Respekt ve vašem počítači díky Respekt Reader
    Médium: > www.digiweb.cz
    Elektronická verze týdeníku Respekt je k dispozici v novém > speciálním programu. Ten se jmenuje Respekt Reader a čtenáři umožňuje, aby si > stáhl aktuální vydání Respektu a pak ho četl (v počítači, v mobilním telefonu, v > notebooku), aniž by musel být připojen k internetu. Respekt Reader má být > uživatelsky příjemnější než formát pdf. Do 25. listopadu bude nová služba ve > zkušebním provozu zdarma, poté se k ní dostanou jen předplatitelé Respektu. >
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    JAKKILLER: anketa :)

povolil jsem upravu anket tak ne ze se to zvrhne v nejakou nekazen :)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    JEZINKA: treba je zase nekde v Gronsku :) taky ho mam rad, specielne kdyz ma moznost se realizovat v rubrice Tema ... viz. treba reportaz z Gronska nebo tusim uplne prvni Tema ktery zpracovaval - pohranicni vojensky pevnustky a lidi ktery o ne pecuji ...
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    ABU_ISTIRAAHAH: co se tyce blizkeho vychodu, specielne pak valky v Iraku, tak to je treba oblast ve ktery se malokdy shodnu s pohledem nektereho z redaktoru ... jak se mi libi jak R jde nekompromisne proti Rusku a Cine, tak nekriticnost vuci zahranicni politice USA, nekdy az adorace USA jako siritele svobody a demokracie, me celkem toci ... a chybi mi i urcita reflexe z vyvoje valky v Iraku ...
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Ja jsem z novou podobou spokojenej. Ale bal jsem se toho...a chybi mi clanky od Zbynka Petracka...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam