• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    FLIPPER: tak existuje (mimojine) i anglicka mutace - http://mondediplo.com/
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    uff, sypu si popel na hlavu :(
    dneska mi to nejak nemysli
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    ale tam je "dale sleduji" cece :)
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    jako podle me pojem "stale sleduji" je trochu nepresnej
    kdybych mel stale sledovat vic casopisu tak v podstate nedelam nic jinyho nez sedim doma (nechodim do prace, nekoukam na filmy) a ctu jeden za druhym
    me treba uplne staci si precist ten R /mimo jine mi pod stromecek pristane predplatny - za 17Kc neberto/ a pak si cist knizky a teprv kdyz se mi nahodou dostane do ruky neco dalsiho tak si to rad prectu. Nejlepsi sou podle me situace kdy narazim nekde v cekarne na novy cislo nejakyho zajimavyho casaku a pak nejsem schopnej z ty cekarny ani jit na to kuli cemu tam sem.
    Ta A2 me docela mrzi, protoze v R moc kultury taky neni, ale proste nemam cas a silu jit si koupit dalsi casak kdyz vim, ze z R tehle tejden sem neprecet ani pulku a ke zbytku se mozna uz zase vubec nedostanu.
    Nevim teda jak je to u vas, ale prijde mi vystiznejsi "sleduju dlouhodobe, ale obcas".
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    nova anketa ... vyhodnoceni predesle - Ivan Lamper ruluje :)
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    ja myslim, ze vedle nejsi...
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    FIDEL: ale s tim tydnem to musi bejt zpusobeny mentalitou naroda, proste mi prijde, ze se lidem nechce cist zajimavy, lec slozite napsany clanky, tak radsi ziskavaj utrzkovite informace z kratkych sloupku, doplnenych fotkama a to jim proste staci. Ovsem kdyz se podivam na vysledky ankety tak si rikam, ze tenhle efekt postihuje proste vsechny. Kdyz si otevres novej R tak se nechces hned pustit do cteni nejakyho hutnyho 4-strankovyho materialu plnyho faktu a argumentu o aktualni situaci na vychodnim brehu Jordanu. Prectes si nejdriv minulej tyden, protoze se chces naladit na tu notu casopisu. Bohuzel vetsina lidi co cte prave ten tyden (ale Reflex je tomu imho uz taky hodne blizko) v tomto bode konci a do tech opravdovejch clanku se uz nikdy nepusti. A co si budem povidat i R je dneska business a kdyz posun k ty light verzi (jak se o tom i v R pise) zpusobi vetsi prodeje no tak neni co resit. Skoda. Ale treba sem uplne vedle.
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    FIDEL: LMD jsem videl ... pusobil sympaticky, lec ta francouzstina ...
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    flipper. no to je taky jina kava, lepsi, i kdyz ne italska(myslim ten guardian weekly;) co se ale tyce zahranicni politiky, tak nicm neni dle meho lepsi, nez le monde diplomatique, ale mesicnik no...

jinac ta bezkrevnost treba tydnu zarucuje nejvetsi prodejnost co se tydeniku tyce, proste nese
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    ad upadek kvality R ... ja uz se dostal do faze, kdy R kupuju v podstate ze setrvacnosti s vedomim faktu, ze i pres jeho klesajici uroven, na ceskem trhu stale neexistuje zpravodajske periodikum, ktere by mu mohlo konkurovat ... kde jsou ty casy, kdy jsem se na kazde nove cislo vyslovene tesil :( prijde mi ze nove nastoupeny trend vyznacujici se bezkrevnosti, ktera ma zajistit pristupnost R sirsimu publiku, se stale prohlubuje ... samozrejme se nabizi zde jiz zminovana otazka, zda nedoslo ke zmene spise na strane ctenare ... nevim, tohle tezko posoudim, kazdopadne ted odjizdim na delsi dobu do zahranici, tak doufam, ze po navratu budu schopen nejaky jasnejsi reflexe ...

btw vzhledem k nespokojenosti s obsahem zahranicniho zpravodajstvi (maly rozsah, nekriticnost k zahranicni politice USA etc), jsem se rozhodl vyzkouset 4-cislovy free trial Guardian Weekly ... zatim jsem velmi spokojen :) vice info zde - http://offers.guardianweekly.com/freetrial/?mediacode=WNYK011
    KONNY
    KONNY --- ---
    už x let čtu Reflex, ale Respekt je jak zní název auditka fenomén české žurnalistiky, tak jsem si koupila včera číslo a půjčila pár starších... no při koupi jsem byla trochu překvapena - 45,- není málo, ale to je asi nějaký to vánoční číslo nebo co, při předplatném jsem koukala na netu okolo 20ti
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    schwita: horsi nez cena je jen obsah;)

od pocatku bylo jasne, ze krok od kolapsu znamena krok ke komerci a normalizaci novin tim smerem, aby jej tzv. normalni ctenari mohli bez problemu ucist, myslim, ze ten trend bude akorat vzrustat..co to znamena bylo jsne od prvnich rozhovoru i zprav o novem majiteli:) jiny papir, vic barev, kratsi texty, jednodusi psani, nic noveho pod sluncem, ten trh co tak vychvaluji je k tomu dohnal a buh vi kam je jeste pozene;)
    THOMASVONPRAG
    THOMASVONPRAG --- ---
    Respekt upadá?
    To je tím, že už pro ně nedělám...určitě :))
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    :)) no já byl teda trochu překvapenej dneska v trafice a paní vypada skoro dotčeně, když mi lehce agresivnim tónem po chvilce váhání vpálila do tváře "že to mam s vánoční přílohou" :-) tu jsem zatim jen zběžně prolistoval a docela i ocenil velký množství ilustrací, miluju Reisenauerovu tvorbu !

jinak ještě na téma úpadek Respektu.. nevim jestli je to mnou (a tuhle možnost považuju za pravděpodobnější), ale v každym čísle poslední dobou objevim pár článků, který mě už podle titulku naprosto nezaujmou a okamžitě obrátim list .. nevim čim to je. stoprocentě jsem postupem času čím dál náročnější na kvalitu obsahu i témat článků, ale můžu stoprocentně říct, že ještě třeba rok zpátky jsem četl respekt až na výjimky celej, od začátku do konce..
    SCHWITA
    SCHWITA --- ---
    marně čekám na příspěvek typu "chtěli po mně 45 za novej Respekt, to jsem nedal", ale doufám, že se nedočkám. znamenalo by to totiž stejnou známku invence (nebo punku) a přemýšlivosti jako psát ve dvaceti vyprávění s hlavními aktéry strachem, nocí a zvuky ježka za stanem. překvapte mě.)
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    čtenáři on-line rozhovoru s Tomášem Šídlem už znají

http://youtube.com/watch?v=wnYJJtsbV6M
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    jako ale co berete jako zpravy ze sveta, me treba v minulym cisle prisel hodne zajimavej clanek o mozny recesi ekonomiky v USA, ktera by mela dopad v podstate na celosvetovou ekonomiku
    libilo se mi, ze sem si trochu osvezil zakladni ekonomicky vztahy jako inflace x nezamestnanost apod., pravda - 4 stranky k tomu tematu byly mozna trochu moc, ale jinak mi to prislo dobry
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    JUSTIF: taky bych ocenil vetsi rozsah zprav ze sveta ... treba na ukor rubriky ekonomika, ktera v posledni dobe nabyva do obludnych rozmeru :) ... na druhou stranu to do jiste miry chapu jako dusledek toho, ze R v oblasti zpravodajstvi klade duraz na "vlastni tvorbu" a snazi se prilis neprejimat zpravy tiskovych agentur atd. ... a na to aby vydrzoval armadu dopisovatelu jako velkonakladovy tisk na Zapade proste nema prostredky ...

FIDEL: ja jsem si to pracovne nazval uvahy ... ze zacatku to imho melo celkem slusnou uroven, ale posledni dobou je kvalita rekneme znacne kolisava :) kdyz jsem se koukal do poslednich par cisel, tak jedina ktera me zaujala byla Peter Singer - Rasa a inteligence (R47) ...
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    me prijdou velmi slabe ty eseje, skorem bych rekl, ze to zadne eseje nejsou, spise delsi komentare, nebo uvahy, coz je v pripade nejprestiznejsiho novinoveho formatu velka skoda(o vyberu jmen ani nemluve;)..jinak je to samozrejme krok k jakesi normalizaci respektu, coz je patrne uz pri ohmatani papiru, pohledu na novou sterilni grafiku atd atp
    JUSTIF
    JUSTIF --- ---
    me ted trochu stve a nechapu proc se vyrazne zredukovala rubrika zahranici, pri poslednich dvou cislech jsem se po prolistovani zarazil s pocitem, ze tam ze zahranici vubec nic nebylo. minuly cislo byl tusim jeden a v tom tentotydenim jsou dva..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam