• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Je tu prosim nekdo, kdo pro respekt pracuje? Muze se mi pripadne ozvat do posty?
    Predem dekuju.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    a clanek o Coenech je taky vyborny, Gregor se vytahl, zato recenze na O rodicich a detech se mu nevyvedla.. to sem se chytal za hlavu, ze se to vubec neda cist
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    lemur. snazil jsem se naznacit, ze jde o argumentaci v kruhu, lze jiste dohledat studie, jez tvrdi opak, krom toho ja tu studii necetl, ty ano? mne proste smysl tehle studii a tvrzeni, ktere dovozuji, uplne unika, snad krom toho, ze je to pak dobra potrava zurnalistu(jako cela rada nejruznejsich studii;)..pak konci generalizaci formou nejakeho sileneho titulku
    ..jinak z posledniho cisla se mi vcelku libila hlavne literatura, ta Fischerova a clanek Majdy Platzovy, zato Svehluv komentar o Zelenych mi prisel slaby..ale rozhovor s Bursikem je vyzivnej az moc, ten me vazne pobavil:)
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    jinak mě teď hodně pobavil odstavec z článku Sedm kulí jako ve Švejkovi

"Na rychlejší expertní posudek netlačí ani kriminalista Čech. „Můj přístup je, že každý případ je důležitý a nelze nějaký upřednostňovat nebo urychlovat oproti jiným,“ říká. A jaké jiné důležité případy tedy teď vedle toho řeší? „Třeba nyní hodně intenzivně to, že jedné paní odpojili podle ní nezákonně teplou vodu. A takových věcí je řada,“ říká Čech."

:))

celý článek
    http://www.respekt.cz/clanek.php?fIDCLANKU=523&fIDROCNIKU=2008
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    WCK:
    RUBBERNECK: aha díky, to jsem nevědel
    KONNY
    KONNY --- ---
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    RUBBERNECK: aha, nekontroloval jsem ... dix
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    FIDEL: neberu
    LEMUR: clanky v economistu vyjadruji stanovisko toho platku, proto se nepodepisuji
    FLIPPER: ten clanek je v otevreny v archivu http://www.respekt.cz/clanek.php?fIDCLANKU=406&fIDROCNIKU=2008
    WCK
    WCK --- ---
    LEMUR: protoze je neuvadi ani Economist...je to jeho zakladni pravidlo...
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    FIDEL:
    RESTINPEACE: ... to by m docela zajimalo ... nemuzete to sem nekdo nakopirovat?
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    FIDEL: nevim co ti vadí na googlu, google přece vládne to zaprvé, za druhé mi ukaž studii co ukazuje, že černoši jsou uplně blbí .. patrně máš na mysli naprosto vědecky nepodložený a naprosto nesmyslný senilní výroky pana Watsona pár měsíců zpět.. ta studie, co jsem linknul, mluví přesně o tom, o čem píše dosud probíranej článek z Economistu. zdá se, že je to dokonce původní zdroj a inspirace autora článku.

proč vůbec Respekt neuvádí jména autorů článku z Economistu? od začátku mi to vrtá hlavou
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    ruber. tva argumentace lidovym moudrem je snad i na respekt prilis;)
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    FIDEL: To byl snad jedinej clanek, kterej jsem z toho cisla necet. Stoji to zato?
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    cekal bych neco jineho, nez praci googlu, dnes jsou vyzkumy na vsechno, treba tez na to, ze cernosi sou uplne blbi;)comse tyce vzdelanosti dotycneho, nejlepe to zjistis, kdyz si od nej prectes neco vic, ja bych rakl, ze (sakra) vzdelanej je;)

btw jak se vam libilo zpracovani roku 1948 a jeho ztotozneni(personifikaci) s osobou Klementa Gottwalda?
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    jo, hrozně moc chytrej, použil dvě latisnký fráze v tak krátkym odstavci, tak to asi bude fakt moc chytrej člověk

škoda, že jde jen o rozvinutí jeho osobního názoru na věc bez pokusu se k tomu stavět nějak kriticky a udat nějaký argumenty na podporu toho názoru
    FRANCIK
    FRANCIK --- ---
    FIDEL: Spolužák sestry z gymplu. :D Možná až moc chytrej člověk. :)
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    FIDEL: myslim, ze uz prodavaci bibli pred staletimi pochopili, ze kdyz se umejou a hodi do gala, maji vetsi sanci oslovit venkovany a byt uspesnejsi. to neni zadna eugenika (s "ksichtem vraha" diru do sveta neudelas), to je fakt
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    lemur: hele ja s tim souznim a opravdu za takovejhlema "vedeckejma" cancama vidim rohy eugeniku typu Balakalare;), takze se proste nezasmeju..ale tyvole videl sem ho ted minulej tejden, je mladej a rozhodne neni osklivej;)) i kdyz ja ty chlapy tezko posoudim mno, by musela nejaka jina...
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    určitě by nám i tvrdil, že rasy jako biologická kategorie neexistují, žejo? :-) a vystudoval nějakej humanitní obor
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam