• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    MISA_PES
    MISA_PES --- ---
    S_TEJK: necetl jsem to cely, jen jsem prelitl ocima tebou vybrany uryvek a pak si precetl, kdo se sepsal, ale mam k tomu nekolik vyhrad - 1) neni to profesor, ale doktorand (ale to je spis technickej detail:-) 2) a to je hlavni, proc to vubec pisu - to, co tvrdi (at je to cokoliv, a opakuji, ze jsem to necetl), neni argument pro tuhle diskusi, pouze nazor, protoze ten clovek tomu rozumi jako kterejkoliv normalni clovek, tzn. vubec, v nejlepsim pripade laicky. kdyby ten komentar napsala moje obvodni doktorka, mel by zhruba stejnou vahu, protoze autor podle me neni svym vzdelanim ani zamerenim akceptovatelna autorita na danou oblast. nebo se stala rusistika, resp. ruska zahranicni politika (optimalne ta smerovana na kavkaz, zakavkaz a přilehlé lokality soucasti historie ranne politickeho mysleni, anglistiky nebo japanistiky, zatimco jsem spal? nebo je to jeho velikanske hobby, o němž se zapomel zminit v zivotopise?
    HARALD
    HARALD --- ---
    S_TEJK: z hlediska dopadů na nás má Rusko rozhodně větší dopad, než Gruzie; rozhodně třeba netrpíme závislostí na dodávkách ropy a zemního plynu z Gruzie. Ještě dočítám poslední články k tématu a mám z čísla dojem, že se velmi seriózně zabývá tématem, které znamená i pro nás velké riziko.

S prošetřením případných zločinů na Gruzínské straně souhlasím (BTW, píšou o tom i v článku v posledním respektu), doufám, že se to samé stane i u ostřelování a vyhánění obyvatel gruzínských vesnic v okolí Gori, které útoku předcházelo.
    HARALD
    HARALD --- ---
    S_TEJK: to je něco jiného, než jsi kritizoval v předchozích příspěvcích.

Zkusím debatu shrnout. Vadí ti vyjádření 4 osob, které ve svých vyjádřeních použily metafory, v článku o celkové velikosti poloviny jedné strany. Tato půlka jedné stránky činí z celého čísla v tvých očích protiruskou hysterii.
    Obsah vyjádření přitom nepřipomínkuješ, pouze formu.

Huh, tomu říkám podložená analýza.
    HARALD
    HARALD --- ---
    S_TEJK: čili vyjádření 4 osob a jeden článek, který je uveden tím, že chyby byly na obou stranách, ale celá akce probíhala podle ruského scénáře je pro tebe důvod označit poslední číslo za protiruskou hysterii.

Vyjádření 4 osob na otázku zda vidí nějakou souvislost mezi okupací ČSSR a zásahem v Gruzii bylo následující:
    Jiří Suk: na to je málo informací, Rusko se ale projevuje imperiálně
    Petruška Šustrová: ano, jsou tam zřejmé paralely, byť je tam i řada rozdílů
    Aleš Veselý: každé srovnání kulhá, ale paralely tam jsou
    Martina Miklová: Ano, paralely jsou zřejmé

Tohle mi na označení čísla jako protirusky hysterické nepřijde dostatečné. Dvě ze čtyř tázaných osob zmínily i rozdíly, byť se na ně otázka neptala.

Skutečně nechápu tvé logické pochody. Četl jsi někdy nějaký skutečně hystericky proti-cokoliv časopis, že poslední velmi faktické a analytické číslo Respektu srovnáváš s takovými časopisy?
    HARALD
    HARALD --- ---
    S_TEJK: jestli jsi čekal odpověď "v pohodě, žádná shoda, prátelská návštěva, tanky jen jako dopravní prostředek, někde na návštěvě přespat musej, tak si vlezli do gruzínskejch kasáren", pak se nedivím, že ti přijdou odpovědi jako protiruská hysterie. Pokud se s textem v uvozovkách neshoduješ, pak nechápu tvé logické pochody.
    HARALD
    HARALD --- ---
    S_TEJK: a přečetl jsi si text té otázky? z ní docela dobře vyplývá, proč mluví o tancích na Václaváku
    HARALD
    HARALD --- ---
    S_TEJK: skutečně máš pocit nějaké protiruské hsterie v Respektu? Prolezl jsem zpětně několik posledních čísel a mám pocit, že se jedná o velmi faktické články k aktuálnímu problému. (a osobně dodám i k hrozbě, která se nás týká)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    S_TEJK: však mě nekritičnost R vůči zahraničí politice USA taky točí ... nicméně mě nepřipadá fér převádět na ni pořád řeč ...

S_TEJK: protože má Reisenauer dovolenou .... jak píše RIP :)
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    S_TEJK: Masakr?:) Spíš pokus.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    tak me napada, ze si vzal pan Reisenauer dovolenou a hned je z toho ohen na strese
    vubec je to cislo takovy smutnejsi bez obrazku.. a Lamper je na dovoleny uz treti tyden a Taberyho minuly tyden je nemastny neslany
    vratte nam nas stary Respekt!
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    S_TEJK: nu zdá se, že nutkání převádět při každé příležitosti řeč na zahraniční politiku USA, vcelku běžné třeba v západní Evropě, se vesele šíří i u nás ... keep it real ;)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    S_TEJK: mno nevim, přijde mi, že titulek se vztahuje spíš k ruské novokoloniální zahraniční politice než k tomuhle konkrétnímu konfliktu, i když ten je v současnosti jejím nejviditelnějším důsledkem ... v čísle je k tématu poměrně zajímavej materiál až na poněkud jalovou analýzu z pera Tomáše Vlacha ...
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    S_TEJK: No, Gruzínci se v tom konfliktu moc nepředvedli. Takže spíš Ruský masakr Gruzie nebo Ruská invaze?
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    S_TEJK: v čem konkrétně?
    AUSSIE
    AUSSIE --- ---
    Mě spíš vadí, že Kocáb kandiduje proti Mejstříkovi. Ten tam podle mě patří víc než mistr Ropotámo.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    S_TEJK: Kocáb, to je ten co okradl desítky tisíc lidí v rámci investičního fondu Trend(který založil, na svoje jméno lidi nalákal a následně prodal tunelárům)? Ten zaslouží sedět a ne jen despekt.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    ;)) POJĎME, FLAME
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    "Zdá se, že „důležitou jistotou v nejistém světě“ zůstane spíš postoj novin vůči jejich spolumajiteli, který před nimi neztratí tvář, ani pokud se sám přizná ke korupci."

LOL

no, každopádně kretén z blicích listů nic lepšího napsat nemůže.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    FIDEL: Nerozumím: po tom všem myslíš, po tom, že nerezignoval?
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    ja tedy vazne nechapu jak potom vsem k nemu muze jeste nekdo citit respekt ci dokonce uctu:(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam