• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    LEMUR: ta kniha by jiz mela byt v knihkupectvich (bez respektu a nezatavena v igelitu...). obecne plati, ze zhruba tak po mesici od zahajeni prodeje v trafikach, se dane tituly dostavaji do bezne distribucni site
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    FLIPPER: on ji nikdo, o kom bych věděl, nemá a ty co jsem viděl někde k prodeji, byly myslim zatavený v nějakym igelitu a nešlo se do nich mrknout právě.. ale ono je to jedno, já se spíš ptal aby řeč nestála plus mě zajímá, jaký jsou na ni ohlasy, protože jem o ní zatim neslyšel vůbec nic. já tu knihu koupim už jen jako morální gesto a podporu Reisenaurovi :-)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    tak si ji prolistuj u kámoše a podle toho si ji kup, ne? :)
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    tak jen řekněte - stojí za to si ji kupovat, nebo udělám líp, když si ji jednou prolistuju u kámoše? :-)
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    vlastníte někdo tu Reisenauerovu knihu? chtěl jsem si ji koupit jak vyšla, ale nějak na to pak zapomněl...teď mě napadlo, že bych ji mohl dát otcovi k Vánocům a spojit tak příjemný s užitečnym... :-P líbí se vám? stojí za to? a bude se líbit jemu?? :-)
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    Ve středu 26.11. proběhne v pražském centru Franze Kafky (Široká 14) veřejná debata o prioritách českého předsednictví v oblasti životního prostředí. diskutovány budou samotné priority, dále také význam klimaticko-energetického balíčku, který bude projednávám a schvalován během CZ PRES, vliv finanční krize na vyjednávání o mezinárodní smlouvě, která by měla nahradit kjótský protokol končící v roce 2012, taktéž pod vlivem CZ PRES. na debatě vystoupí Martin Bursík, Jiří Jeřábek (Centrum pro dopravu a energetiku) a Václav Janoušek (odbor koordinace evropských politik, Úřad vlády). Debatu bude moderovat Václav Vašků. Více informací na www.respektinstitut.cz
    SUCHOSCH
    SUCHOSCH --- ---
    Vypadá to, že Respekt mění web. http://blog.respekt.cz už je v novém a dole jsou odkazy vedoucí na zaheslovanou testovací verzi. Na jednu stranu je to fajn, současná verze je prapodivně poslepovaná. Na druhou stranu se v tom trochu ztrácím.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    RESTINPEACE: no me ten Stransky prisel, ze si vlastne jen prihriva svou polivcicku a dokola opakuje sve zasluhy a hlavne sve utrpeni...

ale Havel je v zaveru velmi, velmi presny, az mne to prekvapilo
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    JAEGER: možná bylo, víš co, internet snese ledacos
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    treba ten Rudis ten tam ale nenapsal proste vubec nic, az sem se musel smat, snad ta posledni veta, ze jeho knighy ma a bude mit rad;)
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    RUBBERNECK: rozsah rubriky prekvapil, nazory uz mnohem min
    Havel: pravda a laska musi zvitezit na lzi a nenavisti
    Stransky: spravedlnost a pomsta musi zvitezit nad praskacstvim a toleranci :)

ostatni jsou nazorove mnohem opatrnejsi a tudiz pro me dost "prazdny"
    JAEGER
    JAEGER --- ---
    SHAGA: vsak jo, ja jen ze mi to slovo svine prislo prilis silny.
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    co rikate na prispevky do rubriky "na pozvani"? resp. na snahu respektu udelat z kauzi "kundera" sirsi spolecensky diskurs nad interpretaci nasi historie?
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    Jagerer: šlo mi jen o poukázání na odlišnost autora (osoby) a jeho díla (textu). O hajdegra ani nikoho jiného o sobě mi nešlo.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    JAEGER: vidis ten me nenapadl
    JAEGER
    JAEGER --- ---
    FIDEL: mam za to, ze MH svy misto v dejinach filosofie ma a i LFC neni pisalek regionalniho vyznamu.

Stejne tak se da koukat negativne na Misimu, kterej byl nacionalista, sovinista a pravicovej zastance imperialniho Japonska.

A takovejch by se naslo vic...
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    JAEGER: jo nasli by se horsi, to mas pravdu, tady slo ale o to, aby jejich dilo bylo opravdu kvalitni(vseobecne uznavane), coz je jak u Kundery, tak u dvou nize jmenovanych jiste pravda...
    JAEGER
    JAEGER --- ---
    FIDEL: ja vam to ani nepredhazuju, jen mi prijde trochu silny pouzivat Shagovo oznaceni pro tyhle dva, kdyz se da najit rohodne vic a horsich oportunistu.

A MH se sice nezastal, ale taky vyrazne nikomu neskodil. Ale to je asi uz otazka objektivniho historickyho posouzeni.

Ale nest, chytnul jsem se jednoho slova.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    JAEGER: u Heidegera by se dalo pochybovat, zvlaste , kdyz vzpomeneme, ze se nezastal ani svych zidovskych (a vpravde nejtalentovanejsich) studentu(viz Arendtova), Celine nicemu dle meho nepomahal a nepomohl, ale tak nejak myslim, ze to sme snad ja ani Shaga nenaznacovali...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam