• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    Důležitější je, že veřejná diskuse nad „kauzou Milan Kundera“ vyústila během asi měsíce v nejhorší možný závěr: zrodila se ohavná ideologická fronta, předvádějící publicistickou a intelektuální nadutost, nezodpovědnost a neschopnost kriticky myslet (čestné výjimky ať prominou). To, co v případu předvedla tuzemská „intelektuální elita“, respektive ti, kdo jsou za ní obecně považováni, je ostuda, která po roce 1989 nemá obdoby.

http://fokus.respekt.cz/Milan-je-muj-kamarad-a-dal-bych-za-nej-pravou-ruku-3399.html

jinak se mi dost líbila Šimečkova esej asi tři čtyři čísla zpět.. kde mluví o literárním výkladu českých dějin.. podle mě uhodil hřebíček na hlavičku (a Kundera by měl viset!;))
    VANEK
    VANEK --- ---
    BLEESKO: Tak podrobně jsem to nesledoval, ostatně poslední ještě ani nemám.
    BLEESKO
    BLEESKO --- ---
    VANEK: hnidopišsky: stejně tak ve vánoční příloze nenacházím články o rumunských češích a polském pralese, jak bylo anoncováno minule. teď se polský prales pouze přesunul do aktuálního "připravujeme"...
    LADDOBAR
    LADDOBAR --- ---
    VANEK: Pravdu dis, budu se tesit dal : )
    VANEK
    VANEK --- ---
    LADDOBAR: To NENÍ "ten" článek. [ VANEK @ Média ]
    LADDOBAR
    LADDOBAR --- ---
    VANEK: Mno, ten clanek tam vysel, ale jen o nyxu tam neni ani slova : ) Tedy pokud o tom opravdu nechteji napsat jiny clanek.
    VANEK
    VANEK --- ---
    LADDOBAR: To se jim stává, že něco ohlásí a pak to odsunou na později.
    LADDOBAR
    LADDOBAR --- ---
    FLIPPER: Hmm, vypada to, ze s tim narcenim to nakonec nebylo tak zhave... Asi jen potrebovali nejaky tematicky obrazek.
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    jsem koukal, že v příštím R se bude v rámci článku o diskuzácích psát mimojiné i o Nyxu ... přiznejte kolaboranství! :)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    VODOMERKA: jeje. tak pokud to bylo k narozeninam, tak jsem ji dostal letos. uz se zacinam preorientovavat na psani datumu s 09 a treochu me to blbne :D
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    LEMUR: jestli je to ta, co se prodava v Respektu, tak tu jsem dostal loni k vanocum nebo k narozeninam. je paradni! urcite stoji za koupi. navic ty obrazy se jen tak neokoukaji, protoze je v nich schovana spousta narazek. a postupne vyplouvaji :)
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    Respekt insitut pořádá ve středu v brněnském eurocentru (Kobližná 4, Mahenova knihovna) veřejnou debatu "Zelené technologie = silnější Evropa?" od 15.00. O energetické závislosti Evropy, vlivu zelených technologií na konkurenceschopnost Evropské unie a dalším budou diskutovat přední čeští experti. Více informací na www.respektinstitut.cz
    ZOEL
    ZOEL --- ---
    par obrazu od reisenauera viselo alespon jeste minuly tyden v baru v divadle archa
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    tak, jak rika RESTINPEACE. jeho dalsi tvorba ma tedy trochu odlisnou podobu, nez ta v tydeniku. par obrazu je videt v tomto videu http://video.respekt.cz/U-Pavla-Reisenauera-861.html
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    LEMUR: ja sem ji nevidel, ale kamoska rikala, ze jsou to z casti karikatury jak je zname z R a pak neco z dalsi tvorby (obrazy atd.) ovsem stale s jeho viditelnym rukopisem (a hodnoceno kladne)
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    LEMUR: ta kniha by jiz mela byt v knihkupectvich (bez respektu a nezatavena v igelitu...). obecne plati, ze zhruba tak po mesici od zahajeni prodeje v trafikach, se dane tituly dostavaji do bezne distribucni site
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    FLIPPER: on ji nikdo, o kom bych věděl, nemá a ty co jsem viděl někde k prodeji, byly myslim zatavený v nějakym igelitu a nešlo se do nich mrknout právě.. ale ono je to jedno, já se spíš ptal aby řeč nestála plus mě zajímá, jaký jsou na ni ohlasy, protože jem o ní zatim neslyšel vůbec nic. já tu knihu koupim už jen jako morální gesto a podporu Reisenaurovi :-)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    tak si ji prolistuj u kámoše a podle toho si ji kup, ne? :)
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    tak jen řekněte - stojí za to si ji kupovat, nebo udělám líp, když si ji jednou prolistuju u kámoše? :-)
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    vlastníte někdo tu Reisenauerovu knihu? chtěl jsem si ji koupit jak vyšla, ale nějak na to pak zapomněl...teď mě napadlo, že bych ji mohl dát otcovi k Vánocům a spojit tak příjemný s užitečnym... :-P líbí se vám? stojí za to? a bude se líbit jemu?? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam