• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    LADDOBAR
    LADDOBAR --- ---
    S_TEJK: nazev diskuse si lze vykladat i pomerne neutralne, pokud jde o slovo fenomen... Nicmene ja to oznaceni asi podobne jako ty chapu v pozitivni rovine a na rozdil od tebe mi to neprijde parodujici : )

Netvrdim, ze jde o teoreticky ideal zurnalisticke vedy (ktere nerozumim), ale v Cechach jsem nenarazil na nic, co by mi prislo lepsi (a priznam se, ze zase prilis intensivne nepatram, prestal jsem cist deniky a sledovat TV). Lepsi ve smyslu prinaseni zajimavych informaci, dulezitych pro dalsi pozitivni vyvoj spolecnosti. Myslim, ze se snazi chovat pomerne korektne (napr. otiskuji nesouhlasne dopisy ctenaru).

Asi to nedokazi nijak objektivne hodnotit – mam-li to zjednodusit, tesim se na pristi cislo a at uz jde ci nejde o parodii na zurnalistiku, mam pocit, ze u nej zcela nezakrnim ; )
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    já ti nevim, já si ten článek rozhodně přečtu znova. s tim, že si budu dávat největší pozor na formu, kterou je psanej.

kde přesně je hranice mezi spekulací a investigativní žurnalistikou? nejsou to tak trochu sestry? možná měl autor článku dát větší pozor, domyslet si důsledky, a více zdůraznit, že o jde o spekulaci, jestli to tak chceš opravdu nazývat. spekulaci založenou na jednom policejním dokumentu (s tím, že nepravděpodobnější jsou tvrzení o jeho falešnosti, než on sám) a na výpovědi pár žijících svědků

osobně je mi Kundera uplně ukradenej, ale strašně mě fascinuje ta absurdita jeho obhájců, včetně Havla. jako kdyby se snažili emocionálně zabarvenejma slovama přesvědčit nejen nás, ale i sebe sama.. takovej mam z toho dojem, a to mě jen utvrzuje v přesvědčení tomu dokumentu věřit.

jinak ten článek ,co jsem sem hodil, odpovídá snad na všechno.. jen bych k němu dodal, že Dlask ho pod Kunderym jménem nemohl jen tak zajít udat, protože se při udání jako první věc musel předložit OP , aby ověřili a zapsali jeho jméno. ten pak dokument nikdy nepodepisoval, ne v téhle fázi vyšetřování.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    jo a sorry měl jsem asi napsat USTR , jen jsem to zkomolil
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    k tomu stavět to na jednom papíru.. a z čeho jinýho, když nic jinýho neni k dispozici? maj to odložit a čekat, až a jestli najdou něco víc? nebo schovat uplně? to snad ne..
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    S_TEJK: já teda ten článek četl hned v to pondělí, kdy vyšel, a už si od tý doby poněkolikátý říkám, že si ho budu muset přečíst znova. protože je v něm akorát napsáno, že byl objeven dokument, v kterym je zmíněnej Kundera, nějakej náčrt historickýho pozadí a pak se jen autor zamýšlí nad možnym vysvětlením.. snad tam popisuje nějaký tři možnosti, s tim že Kundera-konfident považuje za nejpravděpodobnější. ale celej článek je spekulace, nebo se pletu? ani jednou tam přece nepadlo, že to tak prostě bylo. kdyžtak mě oprav..

a co konkrétně ti vadí na jednání Respektu? opřeli se do toho slušně, ta obálka od Reisenauera asi bejt nemusela...ale co jinak? to je styl Respektu a pokud měli pravdu (čemuž osobně věřim), tak jim asi nemam co vytknout..
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    S_TEJK: osobně nevidim v jednání respektu chybu a s článkem se hodně ztotožňuju.. pochybil podle mě UTTR - minimálně jen tim, že předal informaci právě a zrovna jen Respektu. to je opravdu problém, protože státní instituce v tomhle případě pracovala pro soukromého podnikatele. mluvilo se o tom vubec? nemůžu si pomoct (ikdyž jsem se o kauzu zas až tak nezajímal a část debatního vrcholu, co se pak rozjel, jsem nesledoval, protože jsem nebyl v ČR), ale neviděl jsem jedinej opravdovej argument, kterej by Kunderu očišťoval. pouze rázná prohlášení ve stylu titulku toho níže uvedenýho článku. nebo něco jako můj otec: "tomu nemůžeš věřit. nemůžeš věřit ničemu z tý doby. tenkrát dělali všelijaký falešný dokumenty, obvinění a tak."
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    Důležitější je, že veřejná diskuse nad „kauzou Milan Kundera“ vyústila během asi měsíce v nejhorší možný závěr: zrodila se ohavná ideologická fronta, předvádějící publicistickou a intelektuální nadutost, nezodpovědnost a neschopnost kriticky myslet (čestné výjimky ať prominou). To, co v případu předvedla tuzemská „intelektuální elita“, respektive ti, kdo jsou za ní obecně považováni, je ostuda, která po roce 1989 nemá obdoby.

http://fokus.respekt.cz/Milan-je-muj-kamarad-a-dal-bych-za-nej-pravou-ruku-3399.html

jinak se mi dost líbila Šimečkova esej asi tři čtyři čísla zpět.. kde mluví o literárním výkladu českých dějin.. podle mě uhodil hřebíček na hlavičku (a Kundera by měl viset!;))
    VANEK
    VANEK --- ---
    BLEESKO: Tak podrobně jsem to nesledoval, ostatně poslední ještě ani nemám.
    BLEESKO
    BLEESKO --- ---
    VANEK: hnidopišsky: stejně tak ve vánoční příloze nenacházím články o rumunských češích a polském pralese, jak bylo anoncováno minule. teď se polský prales pouze přesunul do aktuálního "připravujeme"...
    LADDOBAR
    LADDOBAR --- ---
    VANEK: Pravdu dis, budu se tesit dal : )
    VANEK
    VANEK --- ---
    LADDOBAR: To NENÍ "ten" článek. [ VANEK @ Média ]
    LADDOBAR
    LADDOBAR --- ---
    VANEK: Mno, ten clanek tam vysel, ale jen o nyxu tam neni ani slova : ) Tedy pokud o tom opravdu nechteji napsat jiny clanek.
    VANEK
    VANEK --- ---
    LADDOBAR: To se jim stává, že něco ohlásí a pak to odsunou na později.
    LADDOBAR
    LADDOBAR --- ---
    FLIPPER: Hmm, vypada to, ze s tim narcenim to nakonec nebylo tak zhave... Asi jen potrebovali nejaky tematicky obrazek.
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    jsem koukal, že v příštím R se bude v rámci článku o diskuzácích psát mimojiné i o Nyxu ... přiznejte kolaboranství! :)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    VODOMERKA: jeje. tak pokud to bylo k narozeninam, tak jsem ji dostal letos. uz se zacinam preorientovavat na psani datumu s 09 a treochu me to blbne :D
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    LEMUR: jestli je to ta, co se prodava v Respektu, tak tu jsem dostal loni k vanocum nebo k narozeninam. je paradni! urcite stoji za koupi. navic ty obrazy se jen tak neokoukaji, protoze je v nich schovana spousta narazek. a postupne vyplouvaji :)
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    Respekt insitut pořádá ve středu v brněnském eurocentru (Kobližná 4, Mahenova knihovna) veřejnou debatu "Zelené technologie = silnější Evropa?" od 15.00. O energetické závislosti Evropy, vlivu zelených technologií na konkurenceschopnost Evropské unie a dalším budou diskutovat přední čeští experti. Více informací na www.respektinstitut.cz
    ZOEL
    ZOEL --- ---
    par obrazu od reisenauera viselo alespon jeste minuly tyden v baru v divadle archa
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    tak, jak rika RESTINPEACE. jeho dalsi tvorba ma tedy trochu odlisnou podobu, nez ta v tydeniku. par obrazu je videt v tomto videu http://video.respekt.cz/U-Pavla-Reisenauera-861.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam