• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    rozbalit záhlaví
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    S_TEJK: Je to naprosto jistý. Stejně jako to, že je Kundera přes svůj věk a napsané knihy pořád zbabělec.

N_I: Čteš nějaký jiný noviny\podobný časopisy? S čím tu chceš R srovnávat, s Reflexem?:)
    N_I
    N_I --- ---
    stejk..to uz je klasika cesky zurnalistiky - tema se nakousne a hned vysumi..proto uz ani ucastnici techto kauz nejsou nejak vydeseny...
    respekt je celej pochybnej uz nejakej patek rozdil oproti dalsim platkum je tenci a tenci...
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    LEMUR: zní to divně, ale jo. :)
    S_TEJK: tak tak...
    On už je z toho takový pěkný polistopadový zvyk, že presumpce neviny (myslím tím především mediální) platí jen do té chvíle, dokud se nemluví o komunistech / spolupráci s nimi :)
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    nejproblematičtější mi na to všem připadá to rodinný propojení badatele s tím jedním zainteresovaným v kauze, bohužel si nepamatuju jména

to v mejch očích posouvá kauzu opravdu přinejmenším do dosti pochybný roviny
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    přesně tak, a to že je to špinavej estébák je věc uplně jiná ;p
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Koneckonců i kdyby – tak co? :) Rýpeme se v tom jak při lovení holubů. Kunderův přínos je jinde a neoddiskutovatelný.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    S_TEJK: Jednoduše poznámka na okraj.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    Na okraj: Hovořil jsem náhodně z člověkem z příslušného ústavu(nikoliv s tím, který to vynesl) a ten měl zcela jasno. Kundera to samozřejmě udělal. Dokumenty a Kunderovo chování a reakce hovoří jasně.
    FTN
    FTN --- ---
    Moc mne pobavil tento sloupek: http://RESPEKT.IHNED.CZ/c1-38494300-socka
    :-)
    BLEESKO
    BLEESKO --- ---
    LEMUR: jj, u toho jeho sloupku z předchozího čísla jsem se taky náramně bavil.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    posledni dobou me desne bavej glosy Jindricha Sidla.. ve vcerejsim cisle ne az tolik, ale jinak je to muj novej hrdina ;D
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    no mě osobně ten Švehlův článek přišel dost plytkej ... ohledně kulatého výročí začátku WWII jsem čekal poněkud rozsáhlejší materiál - témat je více než dost, stejně jako jejich paralel k dnešku ...

jinak souhlas s LEMUR: ... poslední dobou je úroveň Šveholva psaní na R poměry poněkud tristní ...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    S_TEJK: Řekněme to takhle: ty jsi přišel se subjektivním a fakty nepodloženým tvrzením. Já jsem přišel se subjektivním a fakty nepodloženým tvrzením. Myslím, že jsme si zcela kvit. (Navíc nechápu, proč Respekt vůbec čteš - to je asi jako bych se já nutil číst Věstník jarovizace alias Britské listy).
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    WITTGENSTEIN: uf, dobrý, už jsem myslel že jsem slepej.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    SHAGA: Na webu Respektu, každý den.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    WITTGENSTEIN: Nikdy jsem si ani nevšiml, že by tam ten Best byl. Kde vycházel? Čtu to dost pozorně.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    S_TEJK: Ale houby, třeba já se Švehlou naprosto souhlasím.

Jinak překlady z Economistu zase začaly, překlady Erika Besta končí: http://twitter.com/ErikBest/status/3712956835
    FAUVE_ROUGE
    FAUVE_ROUGE --- ---
    mě teda na tom Švehlově článku vadí mimo jiné i úvod. To, že píše o jakési fascinaci druhou světovou válkou, protože se o ní podle něj moc píše a že to je uzavřená kapitola dějin. To je docela silný tvrzení v době, kdy se vedou soudy s popirači holocaustu i když nekteří jeho svědci ještě žijou. Tzn. informovanosti o druhé světové válce je pořád málo a děsí mě, jak to bude vypadat třeba za deset dvacet let, kdy už pamětníci nebudou žádní..
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    MAIMONIDES: Nikdo z nás tu nerozebíral, co NATO mělo, či naopak nemělo dělat. Jádro sporu je v tom, zda je košer napsat do komentáře v prestižním periodiku takto jednostranný pohled, ačkoli každý člověk, který si udržuje určitý přehled, ví, že to takhle jednoduché rozhodně nebylo. A demonstrovat na tom poučení se z 2. sv. v. už je úplná šílenost. Na to můžu reagovat tvrzením, že jsme se z Mengeleho pokusů vůbec nepoučili, neboť o obchodu s orgány zajatých Srbů referovalo x svědků, a nezdá se, že by to někoho nějak výrazně trápilo. Kromě zařazení Srbska na bílou listinu schengenského prostoru se, pokud je mi známo, o ničem jiném neuvažuje. Dopustil bych se tím podobné demagogie.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    LEMUR: On by jistě dovedl ten postoj rozvést a Respekt se Balkánem zabýval.. Když je to tak jednostranný postoj, co mělo NATO dělat?
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    JOSEF_K: díky, přesně to jsem měl na mysli, ale už se mi to nějak nechtělo vysvětlovat a obhajovat

Balkán jsem projel několikrát osobně a nikdy bych si nedovolil takovýhle jednostranný (poloslepý a i proto velmi hloupý) hodnocení
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam