• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    rozbalit záhlaví
    MASOUT
    MASOUT --- ---
    UFOMAN: Od dob co nevychází na novinový papír je to bída. Škoda že se k němu nechtějí vrátit, vždycky jsem si složil pár listů do kapsy a mohl vyrazit ven, takhle musím vždy táhnout nějaké příruční zavazadlo.

Plus velký problém bych spatřoval v tom, že se zkrátily jednostránkový články, takže většina z nich svou délkou neni schopna pořádně popsat problém. Ale tak to je problém, který nastal s celkovým zmenšením formátu a vlastně i celkovou proměnou Respektu v masové medium, které se snaží popsat co nejvíce problémů. Možná kdyby se neustále nevěnovali tématům z živých věd, kterým tam evidentně nikdo nerozumí, krom Václava Cílka, tak by se ušetřené místo mohlo využít k prodloužení zkrácených článků.

Co vlastně tak vnímáte za nejpřínosnější a nejkvalitnější části Respektu a naopak nebo témata kterým se Respket věnuje?

Za sebe asi největší pozitiva spatřuji ve sledování domácí scény a pohled na západ od nás. Samozřejmě minulý týden si drží svoji kvalitu na příč lety...

Nedostatky bych rozhodně spatřoval ve sledování "neatraktivních " zemí - těm se Respekt věnuje jen ve chvílích když se tam něco děje a nebo tak nahodou třeba před někdy dávnem článek o Libanonu nebo Jemenu. A pak většina článků o bio a eko jsou spíš komentáře a ne reportáže ( nevím jestli na žurnalistice se probírájí nějaké přírodní vědy, ale evidentně ne - škoda)...
    BUSH13
    BUSH13 --- ---
    UFOMAN: Já byl zprvu moc zklamanej, protože ten formát byl úžasnej a originální, ale designově to kluci zvládli. Aspoň to bude ekologičtější:))
    KYTT
    KYTT --- ---
    UFOMAN: Rozhodně lepší. Skladnější, padne víc do ruky a drobný úpravy v grafice uvnitř vypadaj moc dobře. Rozhodně spokojenost.
    UFOMAN
    UFOMAN --- ---
    Co říkáte novému formátu - lepší/horší?

Imho je ten časopis nyní takový "skladnější". Na druhou stranu ta "plachta" byla originální, člověk okamžitě Respekt rozeznal od jiných plátků :-)

A ještě mě docela překvapilo, že změna formátu dělá deset stran navíc...
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    ROMANET: hehe, ja minulej tejden zrovna obnovil predplatny asi po roce a pul.. no neva, aspon k tomu dostanu ty dve knizky v akci :p
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    nechcete někdo předplatné respektu za 1015 korun/rok (asi dvacka za číslo)?

pošta díky
    STAGE
    STAGE --- ---
    STAROJDA: aha. No nekdy jsem se placal do kolen od vrchu po spodek sloupku, nekdy to bylo vic k zamysleni, ale vseobecne pozitivni..
    FAUVE_ROUGE
    FAUVE_ROUGE --- ---
    mě právě ta "satira" velmi bavila
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    STAGE: pry ma hodne prace a nestiha :)

me osobne uplne nechybi - prijde mi ze pred nedavnou svoji pauzou psal lip. ted to byla takova radoby "satira" a to imho nicmoc
    STAGE
    STAGE --- ---
    FAUVE_ROUGE: co se stalo ?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    FAUVE_ROUGE
    FAUVE_ROUGE --- ---
    chybí vám Šídlovi sloupky?
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    Marek Švehla - Taková malá chvála betonu

RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Zatim jsem stihnul precist jen prvni 4, ale souhlasim, ze Topol jednoznacne nejlepsi.
    UFOMAN
    UFOMAN --- ---
    Tohle stojí za vypíchnutí:

"Ano, tenkrát 1989, v onom památném roce, takříkajíc, východoevropských revolucí, jsme vlítli z Orwella rovnou do Huxleyho."

Jáchym Topol (Literární příloha Respektu)
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    Erik Tabery a Jan Ruml o demokratizaci Ruska zespodu, o sovetskem cloveku, atd.
    http://www.youtube.com/watch?v=pmoG_Lzw5Xo
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    WATTEVILLE: Děkuji moc ;) Ten třetí jsem teď hledala a taky nenašla. Získala jsem jen tohle v rešerši .... nevadí, bez toho se obejdu. Ještě jednou díky, jseš zlatá :)
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    WATTEVILLE: Luděk Novotný - Dánský reparát (1993), č.20
    Luděk Novotný - Více unie, či více spolupráce? (1998), č.22
    Luděk Novotný - Zaznělo občanské "ne":dánští voliči v referendu odmítli vyměnit korunu za euro (2000), č.41

Předem případně děkuji :)
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Ahoj, nemáte někdo přístup do archivu Respektu? Potřebovala bych tři články, bohužel doma mám archiv jen posledních tří ročníků a předplatný nemám, kupuju si v trafice .... Byla bych vám moc vděčná :)
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    teda, až včera jsem se dostal k přečtení rozhovoru se Zaorálkem z asi týden starého čísla a přesto, že o něm nemam žádný iluze a čekal jsem dost, ten rozhovor mě uplně odzbrojil :-) nevěděl jsem jestli se smát nebo brečet
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    S_TEJK: Dokud se k tomu Kundera nepostaví čelem, tak mu to hovno na hlavě zůstane a je to tak dobře.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Hlavně že Kundera je na sebereflexi přeborník, že.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam