• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    To je nějaká ženská záležitost, začínat odzadu.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    No dobre, kdyz tu kazdy pise jak cte Respekt... :)

Ja mam uz tradicni ritual na zacatek tydne - Respekt prectu vetsinou do stredy odpoledne. Jdu od zacatku, prectu uvodnik a zpravy a pak jedu prvni kolo clanku kdy prectu jen to co me fakt zajima a vytipuju clanky pro druhe kolo. V druhem kole jedu vetsinu ostatnich clanku. V tretim kole pak prectu vse ostatni a vynecham jen veci, ktere me fakt nezajimaji (nejcasteji kulturni servis, lamparnu, zaverecne eseje).

Od stredy pak stiham cist knizky a v pondeli jde vsechno nanovo :).

Nejlepsi casti jsou IMHO komentare na zacatku, pak obecne clanky. Dal me bavi Zen žen a Od věci. Lamparnu nectu vubec. Jinak obecne zalezi, jestli se pise o zajimavym tematu (coz je v Respektu dost casto).
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    ja ctu taky odzadu. zacnu prehledem z minulyho tydne, a pak se prokousu celym obsahem. mam pocit, ze kdyz to ctu takhle, prectu vsechno a nevybiram si podle titulku :)
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    O_THREE: U nas je to stejne. Vzadu jsou ovsem same blbosti.
    O_THREE
    O_THREE --- ---
    Respekt je pro me jedinym casopisem co se tu da cist. Vetsinou ho ctu od zacatku, takze se ke kulture kolikrat ani nedostanu. Btw. pritelkyne cte zase odzadu, takze se dobre doplnujeme :-)
    Jako plus bych videl investigativni clanky i kdyz v posledni dobe jsem z toho uz nejak znechucenej, ale to neni chyba Respektu ale ty bidy kolem. Docela fajn me prijdou prevzate clanky z the Economist. Civilizace jak kdy. Jinak souhlas,s Cilkem, toho si prectu vzdycky rad. Jako uplne zbytecny bych videl dvojstrany na zacatku s udalostmi u nas a ve svete.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Tak Respekt rusi PDF, a drze mi pise: Jako kompenzaci Vám místo těchto tří zrušených servisů poskytneme přístup do eRespektu až do konce Vašeho předplatitelského období zcela zdarma.

Nevim, jak tomu mam rozumet, to jako ze mam byt rad, ze to proste nezarizli jen tak bez nahrady?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    SATURNIN: me se Zen taky dost libi. Nebela sem nikdy nepobral... Imho je lepsi takhle odlehceny strip.
    SATURNIN
    SATURNIN --- ---
    S_TEJK:
    Zen zen není spatny, ale Nebel mel daleko lepsi poetiku..
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Strip z A2 mám rád, ale Zen žen mě jako otce od rodiny stejně baví asi víc :)
    CZMELAK
    CZMELAK --- ---
    komiks je desnej.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Já akčoliv mám občas výhrady, tak považuju Respekt za prakticky jediný podobný časopis v ČR, který se dá číst. Jinak Zen Žen považuju taky za extrémně šťastnou volbu, fakt mě baví.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Čtu Respekt v podstatě od prvního čísla, co přešli k časopisové formě, a v tomto časovém intervalu žádný znatelný úpadek nepozoruju. Jenom mě po čase trochu otravují opakující se politická témata (ale jak to taky udělat jinak, když se politici babrají pořád ve stejných marasmech?), maličko mě iritují hurá články o technologiích, které (až na poslední číslo) poněkud opomíjejí stinné stránky věci, a chybí mi víc cestopisných článků nebo článků o problémech jiných koutů světa.

A pochvaluju si komiks Zen Žen. Zasměju se skoro pokaždé, oproti minulým pokusům je to jiná liga.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MASOUT: K prostorovému problému: čti Respekt na iPadu :)
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Podle me je to spis o tom kdo si co vybere. Me dlouhodobe bavi cist Taberyho komentare ceske politicke sceny, Simeckovy texty o ekonomice, investigativni clanky o ceske korupci a justici maji taky velmi dobrou uroven. Naopak me moc nezajima jak se porad dokola opakuji temata Merkelova/Sakrozy atd. Uz to ani nectu, proto nechci soudit kvalitu. Daleko vic bych uvital vic prostoru pro Izraelsko-Palestinsky konflikt a zde nekolikrat zminovanou zahranicni politiku USA. Navic se nadobro vytratily cestopisy, naposledy si vzominam na vyborny clanek o ceske expedici co sla po stopach sibirskych gulagu.

Dobre byvaji rozhovory, akorat dotazovane osobnosti byvaji posledni dobou pro me nezajimave. Z kultury je vynikajici Pavel Turek, dal ctu jeste Formanka a to je asi tak vsechno. Gregor, Vitvar, Vrankova je odpad. Vedu uz ke konci tydne vetsinou nestiham precist (skoda), ale jinak zminovany Cilek, bavi me cist nove technologie a spatna nebyva ani nova rubrika Od veci.
    MASOUT
    MASOUT --- ---
    UFOMAN: Od dob co nevychází na novinový papír je to bída. Škoda že se k němu nechtějí vrátit, vždycky jsem si složil pár listů do kapsy a mohl vyrazit ven, takhle musím vždy táhnout nějaké příruční zavazadlo.

Plus velký problém bych spatřoval v tom, že se zkrátily jednostránkový články, takže většina z nich svou délkou neni schopna pořádně popsat problém. Ale tak to je problém, který nastal s celkovým zmenšením formátu a vlastně i celkovou proměnou Respektu v masové medium, které se snaží popsat co nejvíce problémů. Možná kdyby se neustále nevěnovali tématům z živých věd, kterým tam evidentně nikdo nerozumí, krom Václava Cílka, tak by se ušetřené místo mohlo využít k prodloužení zkrácených článků.

Co vlastně tak vnímáte za nejpřínosnější a nejkvalitnější části Respektu a naopak nebo témata kterým se Respket věnuje?

Za sebe asi největší pozitiva spatřuji ve sledování domácí scény a pohled na západ od nás. Samozřejmě minulý týden si drží svoji kvalitu na příč lety...

Nedostatky bych rozhodně spatřoval ve sledování "neatraktivních " zemí - těm se Respekt věnuje jen ve chvílích když se tam něco děje a nebo tak nahodou třeba před někdy dávnem článek o Libanonu nebo Jemenu. A pak většina článků o bio a eko jsou spíš komentáře a ne reportáže ( nevím jestli na žurnalistice se probírájí nějaké přírodní vědy, ale evidentně ne - škoda)...
    TILLIT
    TILLIT --- ---
    po bulvarizaci Reflexu (R.I.P.) jsem začala kupovat Respekt a musím složit poklonu - čtivě napsané články o zajímavých a důležitých událostech, zajímavé postřehy i názory, tento časopis mi opravdu rozšířil obzory
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    S_TEJK: díky! zajímavý článek i diskuze pod ním!
    BUSH13
    BUSH13 --- ---
    UFOMAN: Já byl zprvu moc zklamanej, protože ten formát byl úžasnej a originální, ale designově to kluci zvládli. Aspoň to bude ekologičtější:))
    KYTT
    KYTT --- ---
    UFOMAN: Rozhodně lepší. Skladnější, padne víc do ruky a drobný úpravy v grafice uvnitř vypadaj moc dobře. Rozhodně spokojenost.
    UFOMAN
    UFOMAN --- ---
    Co říkáte novému formátu - lepší/horší?

Imho je ten časopis nyní takový "skladnější". Na druhou stranu ta "plachta" byla originální, člověk okamžitě Respekt rozeznal od jiných plátků :-)

A ještě mě docela překvapilo, že změna formátu dělá deset stran navíc...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam