• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    RESTINPEACE: ... pro lidi bez televize a internetu
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    Mně Turek sere, do muziky jsem dělal jako promotér, bydlím v centru a k obojímu co napsal byly takový ty rádoby dyi žvásty člověka, kterej ví prd o obojím.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    KONNY: prehled zprav je velmi uzitecnej pro lidi bez televize

KRUCZYNSKI: sice ho nelistuju jako prvniho, ale priznavam, ze Pavel Turek byl pro respekt pozehnani, potom co vypadnul Slavik se svou pravidelnou pseudointelektualni omackou bez hlavy a paty

neposloucham sice vsechno o cem Turek pise, ale prectu si to vzdycky, protoze me to zajima a on proste umi psat
    KRUCZYNSKI
    KRUCZYNSKI --- ---
    ...A já zásadně hned listuju Pavla Turka :)
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    TWISTRABBIT: Cože?
    KONNY
    KONNY --- ---
    OK, přidávám svůj názor. Respekt čtu již třetím rokem, přešla jsem od Reflexu, ze kterýho se nejen po změně šéfredaktora stala polobulvární žumpa. Respekt přečtu vždy během jednoho dne za pár hodin, protože pak už na něj není čas. Čtu vždy jako první minulý týden a pak zásadně odpředu (jsem žena). Plus dávám komentářům, článkům s politickými a ekonomickými tématy, esejům a samozřejmě hlavnímu tématu. Poslední rok jsem přišla na chuť i článkům z rubriky společnost a civilizace. Zásadně nečtu kulturu, leda že by mě vyloženě zaujalo něco, co mě zajímá v praktickém životě, jinak jsem kuturní barbar. Deset českých a zahraničních zpráv vnímám jako zbytečnou vycpávku, ještě se mi nestalo, že bych nebyla o nějaké zprávě informována před čtením Respektu.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    STAROJDA: u mě je to podobné, jen s tím rozdílem, že mám rád ty eseje :).
    MISA_PES
    MISA_PES --- ---
    jasně, pojďme udělat průzkum.

já jsem muž a čtu odzadu.
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    MAIMONIDES: seš sna Batora?
    SPUNT
    SPUNT --- ---
    Já jsem žena a čtu zásadně odpředu :)) Ke kultuře a tak se mnohdy kvůli času ani nedostanu :/
    SEDMIKRASKA
    SEDMIKRASKA --- ---
    CROSS: Ale mě taky. Jenom to posuntě o dvoustránku a na těch prvních nechte sloupek šefredaktora a komiks :-))
    CROSS
    CROSS --- ---
    THORGRIM: obvykle v prvním vydání iPad verze je to navíc zábavné, neboť ilustrační fotky jsou často proházené.

Jinak mně to přijde jako užitečné shrnutí.
    THORGRIM
    THORGRIM --- ---
    Mně ty zprávy ze světa a z domova na začátku přijdou celkem v pohodě, to tak má i třeba právě Economist ne? Ne, že bych to dopodrobna četl, ale na osvěžení hlavní agendy mi to přijde fajn...
    SEDMIKRASKA
    SEDMIKRASKA --- ---
    MAIMONIDES: Je pravdou, že mě taky odrazují ty zprávy ze světa a z domova. Možná by jim slušelo místo na jiné stránce v časopisu. Na úvod se hodí něco odlehčujícího, něco jako zelený raul u konkurence:-) Co tam přesunout zen žen?:-) Cíleně?:-))
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    To je nějaká ženská záležitost, začínat odzadu.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    No dobre, kdyz tu kazdy pise jak cte Respekt... :)

Ja mam uz tradicni ritual na zacatek tydne - Respekt prectu vetsinou do stredy odpoledne. Jdu od zacatku, prectu uvodnik a zpravy a pak jedu prvni kolo clanku kdy prectu jen to co me fakt zajima a vytipuju clanky pro druhe kolo. V druhem kole jedu vetsinu ostatnich clanku. V tretim kole pak prectu vse ostatni a vynecham jen veci, ktere me fakt nezajimaji (nejcasteji kulturni servis, lamparnu, zaverecne eseje).

Od stredy pak stiham cist knizky a v pondeli jde vsechno nanovo :).

Nejlepsi casti jsou IMHO komentare na zacatku, pak obecne clanky. Dal me bavi Zen žen a Od věci. Lamparnu nectu vubec. Jinak obecne zalezi, jestli se pise o zajimavym tematu (coz je v Respektu dost casto).
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    ja ctu taky odzadu. zacnu prehledem z minulyho tydne, a pak se prokousu celym obsahem. mam pocit, ze kdyz to ctu takhle, prectu vsechno a nevybiram si podle titulku :)
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    O_THREE: U nas je to stejne. Vzadu jsou ovsem same blbosti.
    O_THREE
    O_THREE --- ---
    Respekt je pro me jedinym casopisem co se tu da cist. Vetsinou ho ctu od zacatku, takze se ke kulture kolikrat ani nedostanu. Btw. pritelkyne cte zase odzadu, takze se dobre doplnujeme :-)
    Jako plus bych videl investigativni clanky i kdyz v posledni dobe jsem z toho uz nejak znechucenej, ale to neni chyba Respektu ale ty bidy kolem. Docela fajn me prijdou prevzate clanky z the Economist. Civilizace jak kdy. Jinak souhlas,s Cilkem, toho si prectu vzdycky rad. Jako uplne zbytecny bych videl dvojstrany na zacatku s udalostmi u nas a ve svete.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Tak Respekt rusi PDF, a drze mi pise: Jako kompenzaci Vám místo těchto tří zrušených servisů poskytneme přístup do eRespektu až do konce Vašeho předplatitelského období zcela zdarma.

Nevim, jak tomu mam rozumet, to jako ze mam byt rad, ze to proste nezarizli jen tak bez nahrady?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam