• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    rozbalit záhlaví
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    PATISLAV: Český autor? Nebo šlo o překlad z Economistu?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    To vám takhle v novinách vyjde článek, kde autor hloupě přeloží "delusion" jako deziluzi a po pár měsících vyjde v Respektu komiks, ve kterém autorka článek cituje včetně špatného překladu...
    CROSS
    CROSS --- ---
    RESTINPEACE: já bych se taky bavil, kdybychom už měli rok 2013. Že s tím Respekt přišel rozhodně dobře je, někde v podvědomí mám dojem, že o tomhle případu se už v minulosti mluvilo, ale bez svědectví toho doktora.

MASOUT: tak přesně tohle mě napadlo, když jsem to četl! Nedávno si tu někdo stěžoval, že lifestyle v Respektu stojí za starou bačkoru, a tenhle výtvor to jen potvrzuje. Jinak smysl hledej na hradě. :-]
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    CROSS: nevim jak vy, ale ja se kralovsky bavim, podle me ted prisel Respekt s nejvybusnejsim tematem od kauzy Milan Kundera
    a je to zatracene dobre!
    MASOUT
    MASOUT --- ---
    CROSS: nějak mi uchází smysl?

No jinak pochopil někdo smysl článku "Počítač, který neodešel"? Trochu mě zarazilo, že pod článkem nebylo napsano Pepa Novák, 3. třída ZŠ - trochu článek o ničem v časopise za který platím $8 za měsíc (předplatný na kindle).

Jinak minulý týden je už několiklet první věc kterou v pondělí po ránu čtu :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Není čas přejmenovat klub na Respekt - zločinný časopis? ;-]
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    to netvrdim, ovsem do televize by ji posilat skutecne nemeli;)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Paní Svobodová myslí není zrovna pilíř redakce...
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    Nyni jsem na ct24 koukal na povidani s pani redaktorkou Svobodovou. Horsi mluveny projev(jak obsahove, tak formalne) jsem dlouho nevidel, jeji vykon se blizil urovni Ivety Bartosove.
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    PATISLAV: díky, já zase takovej nováček v oboru nejsem, jen jsem poslední dobou moc nečetla respekt a tenhle článek mi unikl :)
    nejspíš je to tento: http://victorin.blog.respekt.ihned.cz/c1-52598510-kdo-plati-porouci-ale-v-cesku-je-to-jinak
    kdyby někdo věděl o nějakém dalším, budu ráda za echo! děkuju.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    KLAARKA: možná napiš přímo Taberymu, tabery@respekt.cz , třeba ti i doporučí nějaké další zdroje. Stejně tak, pokud jsi tak ještě neučinila, se seznam s klubem Za starou Prahu: http://zastarouprahu.cz/ https://www.facebook.com/#!/pages/Klub-Za-starou-Prahu/165205323513029
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    ahoj, Erik Tabery v úvodu ke svému sloupku odkazuje k nedávnému článku o necitlivém přístupu k památkám v Praze. Vzpomněl by si někdo, kdy ten článek vyšel? Píšu na tohle téma diplomku a velmi by se mi hodil. Díky.
    Zbořte hradčanské panorama | - tabery.blog.respekt.ihned.cz
    http://tabery.blog.respekt.ihned.cz/c1-52656440-zborte-hradcanske-panorama
    SEDMIKRASKA
    SEDMIKRASKA --- ---
    WATTEVILLE: Já čtu odzadu.
    SEDMIKRASKA
    SEDMIKRASKA --- ---
    UFOMAN: Já sice respekty nestíhám číst, někdy mne skoro až nebaví. Né, že by se nejednalo o zajímavá témata, pro mě rozhodně jsou, anžto, by mu neškodilo ještě se trochu vzdálit od hranic normálnosti. Přeci jen, ze začátku jsou aktuálně probíraná témata a člověk je jich někdy až tak plný, že se mu už ani nechce se jimi zaobírat, je znaven, tedy já:-))

Fakt, já jako žena doslova oroduju a byla bych neskutečně potěšená, kdyby se začínalo nějakou zábavnější/ironičtější složkou na téma aktuálního dění, protože si tak člověk uvědomí, že se vlastně nic neposírá a i když to sám nemůže změnit, někdo to za něj vyřeší, taková obecná lidská moudra. Kdyby to někoho zaujalo, můžu se něco na ten způsob pokusit vytvořit. Myslím, že v Čechách tohle chybí a to obecné ignorantsví už mi leze krkem.
    UFOMAN
    UFOMAN --- ---
    Já bych ten přehled zpráv úplně nezatracoval. Řekl bych, že plní nikoli nepodstatnou funkci kroniky uplynulého týdne, podává stručné info o vývoji dlouhodobějších událostí a zároveň tvoří takové "intro" k článkům a komentářům na dalších stranách. Člověku prostě dává příležitost ujistit se, že mu v té informační přesycenosti (způsobené právě internetem a televizí) nic neuteklo. Teda aspoň nic podstatného, "trable" Ivety Bartošové samozřejmě nepočítám :-)

Pro mě osobně je ten přehled ještě zajímavý z toho hlediska, že si můžu porovnat vlastní náhled na důležitost témat s agendou redakce Respektu. Vidím, jaké události považuje Respekt za zásadní, přemýšlím proč je určitá událost výše postavená než jiné, vedu prostě takovou vnitřní polemiku, zda něco nepřesunout atp. Lecos se pochopitelně dá zjistit i z tématické skladby jednotlivých čísel, ale ta se zase nemusí výhradně týkat aktuálního dění.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Já se s Gregorem na hodně filmech neshodnu, ale nijak zvlášť mi nevadí.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    RESTINPEACE: Gregor je naopak pro mě z kultury jediný zajímavý. A mimo to je vystudovaný filmový kritik pokud vím.
    SATURNIN
    SATURNIN --- ---
    RESTINPEACE:
    já televizi nemám a přijde mi, že ten přehled je fakt zbytečný. není tam nic nového, často jde jen o agenturní shrnutí. kdyby to víc glosovalo vybrané události má to větší smysl.. lidi bez netu (je vůbec někdo takovej, kdo čte pravidelně respekt?) poslouchají rádio (generace nad pětapadesát), takže nevím, jestli to není zbytečné i pro ně..

jinak já čtu od začátku, ale kvůli času často nestihnu dočíst ke kultuře, kde ale recenze knih z drtivé většiny přeskakuji..

poslední dobou šly nahoru velké články z civilizace a společnosti. Vylepšuje se třeba Adam Šůra - jeho článek o atomu a e-kolech neměly chybu (resp až na pár technických nepřesností).
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    PATISLAV: a vyhodit Gregora! ten clovek si buhviproc mysli, ze filmoveho recenzenta snad dneska nemuze delat kazdy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam