• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    SEDMIKRASKA
    SEDMIKRASKA --- ---
    UFOMAN: Já sice respekty nestíhám číst, někdy mne skoro až nebaví. Né, že by se nejednalo o zajímavá témata, pro mě rozhodně jsou, anžto, by mu neškodilo ještě se trochu vzdálit od hranic normálnosti. Přeci jen, ze začátku jsou aktuálně probíraná témata a člověk je jich někdy až tak plný, že se mu už ani nechce se jimi zaobírat, je znaven, tedy já:-))

Fakt, já jako žena doslova oroduju a byla bych neskutečně potěšená, kdyby se začínalo nějakou zábavnější/ironičtější složkou na téma aktuálního dění, protože si tak člověk uvědomí, že se vlastně nic neposírá a i když to sám nemůže změnit, někdo to za něj vyřeší, taková obecná lidská moudra. Kdyby to někoho zaujalo, můžu se něco na ten způsob pokusit vytvořit. Myslím, že v Čechách tohle chybí a to obecné ignorantsví už mi leze krkem.
    UFOMAN
    UFOMAN --- ---
    Já bych ten přehled zpráv úplně nezatracoval. Řekl bych, že plní nikoli nepodstatnou funkci kroniky uplynulého týdne, podává stručné info o vývoji dlouhodobějších událostí a zároveň tvoří takové "intro" k článkům a komentářům na dalších stranách. Člověku prostě dává příležitost ujistit se, že mu v té informační přesycenosti (způsobené právě internetem a televizí) nic neuteklo. Teda aspoň nic podstatného, "trable" Ivety Bartošové samozřejmě nepočítám :-)

Pro mě osobně je ten přehled ještě zajímavý z toho hlediska, že si můžu porovnat vlastní náhled na důležitost témat s agendou redakce Respektu. Vidím, jaké události považuje Respekt za zásadní, přemýšlím proč je určitá událost výše postavená než jiné, vedu prostě takovou vnitřní polemiku, zda něco nepřesunout atp. Lecos se pochopitelně dá zjistit i z tématické skladby jednotlivých čísel, ale ta se zase nemusí výhradně týkat aktuálního dění.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Já se s Gregorem na hodně filmech neshodnu, ale nijak zvlášť mi nevadí.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    RESTINPEACE: Gregor je naopak pro mě z kultury jediný zajímavý. A mimo to je vystudovaný filmový kritik pokud vím.
    SATURNIN
    SATURNIN --- ---
    RESTINPEACE:
    já televizi nemám a přijde mi, že ten přehled je fakt zbytečný. není tam nic nového, často jde jen o agenturní shrnutí. kdyby to víc glosovalo vybrané události má to větší smysl.. lidi bez netu (je vůbec někdo takovej, kdo čte pravidelně respekt?) poslouchají rádio (generace nad pětapadesát), takže nevím, jestli to není zbytečné i pro ně..

jinak já čtu od začátku, ale kvůli času často nestihnu dočíst ke kultuře, kde ale recenze knih z drtivé většiny přeskakuji..

poslední dobou šly nahoru velké články z civilizace a společnosti. Vylepšuje se třeba Adam Šůra - jeho článek o atomu a e-kolech neměly chybu (resp až na pár technických nepřesností).
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    PATISLAV: a vyhodit Gregora! ten clovek si buhviproc mysli, ze filmoveho recenzenta snad dneska nemuze delat kazdy
    SEDMIKRASKA
    SEDMIKRASKA --- ---
    PATISLAV: 1000+, lépe bych to sama nenapsala!
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Kulturu v Respektu taky moc nemusím, a to snad nejsem nekulturní člověk. U "recenzí" knih pravidelně vyzrazují celý obsah - jsou to spíš takové eseje nebo referáty než recenze. V článcích o hudbě je hrozně vidět, jak vůbec nedokáží rozlišovat mezi dobrou a špatnou hudbou, úplně chybí jakýkoliv kritický vhled, většina článků je čistě adoračních. V kulturním servise jsem si už několikrát všiml, že chybí zásadní události, což je u omezeného rozsahu servisu pochopitelné, ale pak se nabízí otázka, k čemu vlastně je. Možná by stálo za to vyhodit pryč servis televizní a soustředit se obecně na události, které jsou jednorázové a mohou člověku snadno uniknout (což určitě nejsou celosezónní divadelní představení nebo dva měsíce trvající výstavy).
    KONNY
    KONNY --- ---
    STAROJDA: TV taky nemám, ale všemocný internet bych u čtenářů Respektu čekala, ale ok, beru, špatná domněnka...
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    RESTINPEACE: ... pro lidi bez televize a internetu
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    Mně Turek sere, do muziky jsem dělal jako promotér, bydlím v centru a k obojímu co napsal byly takový ty rádoby dyi žvásty člověka, kterej ví prd o obojím.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    KONNY: prehled zprav je velmi uzitecnej pro lidi bez televize

KRUCZYNSKI: sice ho nelistuju jako prvniho, ale priznavam, ze Pavel Turek byl pro respekt pozehnani, potom co vypadnul Slavik se svou pravidelnou pseudointelektualni omackou bez hlavy a paty

neposloucham sice vsechno o cem Turek pise, ale prectu si to vzdycky, protoze me to zajima a on proste umi psat
    KRUCZYNSKI
    KRUCZYNSKI --- ---
    ...A já zásadně hned listuju Pavla Turka :)
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    TWISTRABBIT: Cože?
    KONNY
    KONNY --- ---
    OK, přidávám svůj názor. Respekt čtu již třetím rokem, přešla jsem od Reflexu, ze kterýho se nejen po změně šéfredaktora stala polobulvární žumpa. Respekt přečtu vždy během jednoho dne za pár hodin, protože pak už na něj není čas. Čtu vždy jako první minulý týden a pak zásadně odpředu (jsem žena). Plus dávám komentářům, článkům s politickými a ekonomickými tématy, esejům a samozřejmě hlavnímu tématu. Poslední rok jsem přišla na chuť i článkům z rubriky společnost a civilizace. Zásadně nečtu kulturu, leda že by mě vyloženě zaujalo něco, co mě zajímá v praktickém životě, jinak jsem kuturní barbar. Deset českých a zahraničních zpráv vnímám jako zbytečnou vycpávku, ještě se mi nestalo, že bych nebyla o nějaké zprávě informována před čtením Respektu.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    STAROJDA: u mě je to podobné, jen s tím rozdílem, že mám rád ty eseje :).
    MISA_PES
    MISA_PES --- ---
    jasně, pojďme udělat průzkum.

já jsem muž a čtu odzadu.
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    MAIMONIDES: seš sna Batora?
    SPUNT
    SPUNT --- ---
    Já jsem žena a čtu zásadně odpředu :)) Ke kultuře a tak se mnohdy kvůli času ani nedostanu :/
    SEDMIKRASKA
    SEDMIKRASKA --- ---
    CROSS: Ale mě taky. Jenom to posuntě o dvoustránku a na těch prvních nechte sloupek šefredaktora a komiks :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam