• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    rozbalit záhlaví
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    FTN: Moje diagnóza? Nepochybně. Ale můj šestý paranoidní smysl mi říká, že pro ně pracuješ, tak takže to vypustim.
    FTN
    FTN --- ---
    LEMUR
    LEMUR
    LEMUR
    LEMUR
    LEMUR
    Je to vážný.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    Třeba články Jiřího Soboty - jakýkoliv. To je prostě naprosto nezkousnutelný pro mě. Jakejkoliv jeho článek za poslední půlrok, rok.

Jediný, co za to opravdu stojí, je jako vždy Jaroslav Spurný a Martin Uhlíř - první má tak velkej morální kredit, že mu sežeru všechno i s navyjákem, druhej se vyhejbá politice a píše jen o tématech, který mě osobně hrozně bavěj a zajímaj......

No takže asi tak.

Měl jsem Respekt moc rád, poslední dobou jen kroutim hlavou čim dál tím víc.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    A jestli někdo budete mít chuť chytnout se toho Babiše, jakože ho tu obhajuju, tak se ani neobtěžujte pokládat ruce na klávesnici.......... ;-(
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    Nejhorší je, jak tam píše, že rozhodnutí nepsat o Bakalovi byla chyba....... PROTOŽE NA TO JEŠTĚ SPOLEČNOST NEBYLA PŘIPRAVENA...!! Wow, OK, já osobně bych to teda bejval zkousnul, ale chápu. Zato článků o Babišovi najdem teď v každym čísle několik...

Ale to jsou všechno víceméně jenom detaily jednoho velkýho obrázku, kterej je z mýho pohledu strašidelně jasnej a na kterej se prostě už asi nechci dívat.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    A to jsem sám víceméně srdcem typickej bleeding heart liberal, s menším přesahem do konzervatismu. Prostě já bych vlastně měl bejt ten, kdo Respekt obhajuje. Alespoň podle toho, jak se sám Respekt profiluje. Ale tohle nezvládám zkousnout už. Nevim přesně proč a příklady ti žádný nedám, nesleduju to nijak posedle, nedělám si o tom poznámky kvůli nesmyslnejm internetovejm debatám a už vůbec se nemusim nikde obhajovat, to teda promiň... Jen sděluju svůj osobní názor. A mmch. vim, že s tim názorem a rozčarováním nejsem sám.

Jo a ještě - nečetl jsem (neslyšel) za poslední měsíce nebo snad roky nic trapnějšího, než ta sebeobhajoba od Erika Taberyho. Už jen to stačí k tomu, abych zahodil celej Respekt do koše a ten koš zapálil. Promiň, jestli se tě to dotýká nějak.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    MAIMONIDES: V audio čísle tohodle tejdne je prvních 5-6 článku čistě tendenčních, například. Všechny v sobě maj něco navíc než jen popis "objektivní reality" (předpokládejme, že něco takovýho existuje), všechny jsou s názorem - všechny stojej za *****. Pardon. Ale cejtim to tak prostě a nemůžu si pomoct.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    LEMUR: Nějakej další příklad?
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    STAROJDA: Ve mně osobně se něco zlomilo s tou superdlouhou a ještě o kus trapnější sebeobhajobou od Erika Taberyho pár tejdnů zpátky. To jsem prostě už nezkousnul a od tý doby koukám na všechno s velkym podezřením.... A dost čumim.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    LEMUR: Ničeho tak zásadního jsem si nevšiml, ale je pravdou, že poslední dvě čísla články docela přeskakuju a nebo nedočtu. Ale to považuju jen za jisté období netrefení se do mého vkusu, už se to stalo i dřív a pak zase spravilo.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    WOW

opravdu je tu poslední příspěvek z 2013 nebo je chyba na mém přijímači?

každopádně si chci pobrečet - poměr propagandy ideologicky zaměřených článků článků "s názorem" vs. něco jako "opravdová novinařina" je v poslední době tak strašně vychýlenej ve prospěch první varianty, že nejen že články v Respektu dávno nečtu, ale že už je ani nezvládám doposlouchávat v audio verzi

nevim, jestli za to může Bakala, Tabery nebo Ancient Aliens, ale začíná to bejt neudržitelný a zralý na naprostej odpis Respektu ..... jestli jste už k tomu došli dávno a já se teď probírám z komatu, tak se omlouvám
    HARRY_AXE
    HARRY_AXE --- ---
    O_THREE: Měl by ten kokain omezit, zjevně mu leze na mozek.
    O_THREE
    O_THREE --- ---
    FLIPPER: ach jo, vypadá to, že si Respekt zase na rok předplatím, když to Pavlík Kolibřík tak pěkně shrnul. Jen jsem úplně nepochopil, jestli ten Respekt někdo čte nebo nečte... Respekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. „Kvalita“ v něm poskytovaných informací i jejich objektivita, tedy dvou klíčových parametrů, podle kterých je možné měřit kvalitu média, je na tak zoufalé úrovni, že je s podivem, že jej ještě vůbec někdo čte.

PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    "Respekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte."

To je skoro na nový název :)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    začínám mít o Pavla vážně strach. lze mu ještě nějak pomoci? http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/pavel-bem.php?itemid=21769
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Ocenuju snahu neudelat po volbach monotematicke cislo a po delsi dobe jsem si mimoradne uzil rozhovor. Celkove me tesi, kdyz si prectu rozhovor s clovekem s literarnim nadanim, protoze i vyjadrovani a cestina jsou vetsinou kvetnate. Skutecne ale miluju, kdyz najdu pasaz, kterou si prectu znovu, chvili koukam do blba, abych o tom premyslel a pak to ctu znovu a znovu..

"Když chlapi vyfárali, stáli s vydřenými penězi a zmoženým tělem, před sebou chvíli volna. Na druhý den stejně zničující, jednotvárná šichta. Vedle šachet byly haldy a vedle hald harendy a dál už nic. Ale i kdyby ne - dejte někomu vyrabovanému na těle a posléze i na duši dobré peníze, postavte ho mezi hospodu a divadlo a čekejte co udělá. Takže v harendách se ti chlapi falešnou úlevou chlastu vyčerpávali znovu, jenom jiným způsobem - kdo někdy pořádně chlastal, ví, jaká dřina to nakonec je. No a pak rychle posbírat síly na další šichtu. To všechno s nejasným, ale stále vlezlejším tušením, že ze mne kdosi dělá mašinu, jež musí fungovat, dokud je třeba. Že mi mažou med kolem huby, jak důležitý jsem, jenom abych to odedřel za ně. Že je zajímám, pouze když jsem dole. A že nějaké dost důležité věci, které jsem kdysi chtěl, se do mého života v tomhle místě už asi nevlezou."

Priznavam svoji slabost pro kratke literarni utvary, ale tohle je proste skvost, na jaky jsem dlouho nenarazil. Tak jsem se chtel o tu radost podelit.
    BROZ1K
    BROZ1K --- ---
    Ahoj nemáte někdo předplatné Respektu a přístup do archivu? Potřeboval bych si nalézt nějaké články, že by mi někdo ,, vypůjčil" své přihlašovací jméno a heslo. Samozřejmě vše diskrétně, kdyžtak do zpráv. Mnohokrát děkuji :-))
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    To je docela výkon napsat o kauze Smetana a zcela minout podstatu, a vše vysvětlit jako dětinskost, gratulki

Až do konce tykadel | Komentář - Respekt.iHNed.cz
    http://respekt.ihned.cz/komentar/c1-59746010-az-do-konce-tykadel
    UFOMAN
    UFOMAN --- ---
    Jakub Patočka: Pravicový bolševismus - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/clanek/15343-pravicovy-bolsevismus

Tušíte správně, autor textu neopomněl plivnout na Respekt, jmenovitě na Erika Taberyho. Zatímco podle Václava Klause a jeho nohsledů z Akce D.O.S.T. je Respekt "zločinný časopis" a součást "pravdoláskařských" skupin, zde se operuje s tím, že Respekt předvádí "zdivočelou mentalitu pravicových médií" a protějšky jeho redaktorů jsou vášniví bolševici z padesátých let. Čert se v tom vyznej...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Z mínusů vyvozuji, že tady někteří těmto konkrétním blábolům asi věří. Nenechte se mýlit, já mám ten časopis rád a pokud jde o společenské a politické názory, podepsal bych od nich skoro vše, ale všiml jsem si, že pokud jde o nějaké odborné věci, jsou až příliš často vedle jak ta jedle, anebo dávají prostor lidem s poměrně nevšedními názory, aniž by je podrobili jakékoliv polemice. V živé paměti mám například neskutečně jednostranný a hloupý článek o výhodách živnosti oproti zaměstnaneckému poměru nebo článek o tom, jak je lpění na pravopisu staromódní.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Po dlouhé době jsem nedočetl článek.
    Jak velké jsou velké daně | Fokus - RESPEKT.IHNED.CZ
    http://respekt.ihned.cz/c1-59108730-jak-velke-jsou-velke-dane

Věty jako:

Ekonomická krize, jež donutila státy silně se zadlužit, má své příčiny také v dlouholeté víře, že vysoké daně brzdí ekonomický růst – proto také během posledních 30 let neustále klesaly

nebo

Ukazuje se nicméně, že se radoval předčasně a že kdysi posvátná pravda o tzv. Lafferově křivce, podle níž rozumně snížené daně ve skutečnosti zvýší příjmy státního rozpočtu, protože se podnikatelům nevyplatí hledat únikové cesty, už tak posvátná není.

mě přesvědčily o tom, že pan Šimečka tématu vůbec nerozumí anebo účelově zjednodušuje tak, aby mu vyšla nějaká pravda, kterou chce, aby mu z toho vyšla. Jaká pravda to je, to už se naštěstí nedozvím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam