• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOScollege drop-outs (+práce při studiu, samouci, kolikrát jste nedokončili vysokou? jaký je rekord ? jaký to mělo důvod?)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAVARA: no ok, ale kdo všichni ? musíme se tedy nějak sjednodit, zkoordinovat, zjistit jak si zadat navzájem takové úkoly, kterými bychom udělali dojem sami na sebe i jeden na druhého navzájem a pak si zjistit jak teda dodělat nějakou tu VŠ, když to už budeme umět...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jedno takové téma: na co jste na VŠ zvysoka kašlali, ale pak jste zjistili, že je to vlastně užitečné ? a litovali jste toho, že na VŠ jste tomu nevěnovali větší pozornost ?

    já jako programátor/informatik musím říct, že nejvíc lituju toho, že jsem si na MFF nepřivstal (buď ráno, nebo od internetu v labu... nevím přesně jestli to bylo ráno nebo odpoledne) na přednášku z SQL.

    tehdy jsem si myslel, že pokud vůbec budu potřebovat SQL, tak si stejně celý život víceméně vystačím se SELECT, INSERT a DELETE, a tu přednášku jsem z nějakého důvodu ignoroval.

    teď jsem se propracoval k SQL příkazům, ve kterém je současně LEFT JOIN, GROUP BY, COALESCE a SUM ... AS (a podle toho se dělá ORDER BY), a popravdě... i když sice není těžké to vygooglit, tak mě to donutilo přehodnotit svůj tehdejší přístup k té přednášce...

    na druhou stranu, můj problém s přednáškami je ten, že když mi nalévají do hlavy něco, co v ten daný moment nepotřebuju, tak mě to neuvěřitelně nudí a štve. když se mám něco naučit kvůli tomu, abych si tím usnadil práci, tak s tím nemám problém. mám ale problém s dodržováním jakýchkoliv termínů všeho druhu ... prostě odkládám všechno, co mi nebaví (i když je to něco, co mi vlastně baví, ale můžu místo toho dělat něco, co mi baví víc...)

    můj problém s nedokončením VŠ byl hlavně psychologický: já se skutečně nejsem schopen dokopat udělat něco, co mám zadané nějakou vyšší autoritou, přijde mi to nudné a zbytečné, a i pokud to udělám, tak neexistuje nejmenší naděje, že bych tím na někoho udělal jakýkoliv dojem... (natož pak na sebe...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VRATENKA: no, to spíš po zkouškovým... a zejména po letním... a pak zase v říjnu... :-)
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    XCHAOS: ted bude zkouskovy, tak se to tu treba zase trochu rozviri.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    aha, tak v tom pripade je to deja vu. chyba v matrixu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: no ty už si ale hlásil.... neříkej, že si až tak vyhulený ufo, že si to nepamatuješ... [ VYHULENY_UFO @ college drop-outs ] :-) ...no ale pravda, já se v těch auditkách která spamuju taky trochu opakuju...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    hlasim 2roky FEL CVUT, pak 3roky VOS a pak hura pracovni proces
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    nějak nám tady umírá diskuze, takhle si to všichni unbooknou, kdo to ještě neudělali.. :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RETAL: závidím ti nadhled, já ho teda pořád nemám. já si myslím, že je to spíš o ukotvení v nějaké sociální síti a přístupu k možnosti dělat nějakou zajímavější činnosti než je podnikání (tzv. v podstatě možnost utrácet něčí peníze... místo jejich tupého vydělávání...). ale mám to podobně: výmluvu proč jsme na to kašlal jsem našel vždycky v podnikání.

    zase být profesionál v oboru politologie a filosofie, to si moc neumím představit.. :-)

    schopnost naučit se zacházet s fakultní knihovnou ti závidím. já do knihoven nikdy nějak nepronikl. jsem prakticky totálně závislý na internetu, co se přísunu informací týče...
    RETAL
    RETAL --- ---
    Hlásí se dvouapůlnásobný drop-out z politologie a filosofie. Začal jsem podnikat a zdálo se mi, že to nešlo skloubit se školou, takže jsem studium nejdřív přerušil, pak nedodělané ukončil.

    Dřív jsem víc přemýšlel nad tím, že diplom je statusový symbol a zařadí člověka do nějaké privilegované skupiny (lépe vydělávající, dopřávající si kvalitnější sex, whatever) - aspoň tak se to říká, ne? :)
    Postupem času jsem se uklidnil, protože jsem si uvědomil, že to platí jen pro ty, kdo chtějí být profesionály.

    Nedokončení studia mě přimělo se intenzivněji (a dřív) zamyslet nad tím, kam směřuju a čeho chci dosáhnout. Myslím, že se mi podařilo nalézt uspokojivou odpověď.

    Jediné, co mi dnes chybí, je fakultní knihovna - slušný výběr literatury, čerstvý mezinárodní tisk, atmosféra a místo se čtecím režimem.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    QUANTI: do mě hustili, ale moje nároky na životní úroveň byly asi příliš velké, či co. chtěl jsem cestovat, a tak...

    já měl jen to d) a jen částečně... já jsem hrozně zvědavý a zajímá mě spousta věcí, ale strašně nerad se něco učím na povel. vždycky jsem si zapisoval ty nejobskurnější přednášky, které mi ale naprosto nepomohly v prolezení povinných předmětů...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    XCHAOS: ja myslim, ze pracovitost nutne nemusi prijit nikdy :))) akorat pokud clovek nema rodice, ktery do nej hustej 'dostuduj' a zivej ho po tu dobu, nebo pokud clovek nema fakt silnej vyhled... takhle: je nekolik promennych. Ze znamych (pokud pominu inteligenci) vetsinou dostudovali lidi, kteri
    a) toho moc neumeli, takze nebyla motivace nejakych vysokych vydelku po stredni
    b) je rodice zivili, takze nebyli nuceni shanet prachy
    c) je sice rodice nezivili, ale budto byla skola natolik lehka, ze jim nevadilo studovat ji pri praci, nebo ji proste potrebovali k vysnenemu povolani (typicky neco s pravem)
    d) jsou takove obecne studijni predpoklady

    ...nevim presne ten pomer, ale byva tam namichano tohle - clovek, ktery vi, ze ho na skole stejne nic moc nenauci, ma tu motivaci chabou. Prestoze, a to plati myslim u kazdeho oboru, na kazde VS clovek projde zkusenosti, ktera je praxi plnohodnotne nenahraditelna, jenom by to pro nektery lidi chtelo, po urcite sume odstudovanych let, moznost primych statnich zkousek ;)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    QUANTI: já myslím že vyšší level vzdělání nikdy není na překážku studiu na nižším levelu, to rozhodně ne.

    Mě to docela štve... většina mých známých jsou vysokoškoláci, některý PhD. Musím se dokopat s tím něco dělat. Jenže ta lennost je hrozná... zdá se že jsem dřív zestárl, než že by přišla pracovitost...

    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ...veda je vzdycky husta, ale ja jsem na ni nikdy nemela koule :))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NAVARA: musis to postavit jako pomezni, az humanitni obor ;)
    XCHAOS: jo, to mas pravdu, a lituju, ze treba studia na filde nebyly od zacatku strukturovany, k tomu bakalari bych se tam snad nejak dokopala a mohla jsem mit mnohem lepsi moznosti dostudovani... mimochodem, uz nekolikrat me napadlo, jestli se teoreticky da studovat navazujici magistersky, kdyz clovek nema jinde bakalare, ale magistra... by snad nemuselo uplne vadit, ne? ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    QUANTI: nový média jsou většinou až magisterský, když už máš nějakýho bakaláře.

    NAVARA: s reálným světem jsem to pořád chtěl kombinovat po gymplu... teď už mám popravdě reálnýho světa po těch letech plný zuby, a docela by mě zajímala nějaká trochu věda... jako já ve svým věku rozhodně už neuvažuju o studiu proto, abych našel lepší uplatnění, že jo... :-) spíš abych se třeba dostal k nějaké zajímavější práci, byť třeba hůře placené než celý tenhle IT-buzzword-business-2.0...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    XCHAOS: na druhou stranu, v tom pripade mas docela velkou nadeji, ze vzniknou uplne nove, pravdepodobne hodne mezioborove obory... ja sama vidim, ze kdyz jsem zacinala studovat, existovala jenom vypocetka na felu, matematicka informatika na mff, neco na vse, a pak zurnalistiku atd... dneska se to hemzi studii novych medii, obory kombinujicimi jazykove a spolecenskovedni predmety s technickymi... akorat uz je na me pozde ;) taky skoly reaguji na poptavku a oteviraji se ruzne informatiky na vscht apod... bude to rust, skoly vzdycky trochu pokulhavaji za poptavkou...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    QUANTI: vidíš, tomu říkám optimistická informace... já si říkám, že studovat paralelně se svými dětmi by vůbec nemuselo být tak špatné... takže mám v podstatě vyřešené KDY a JESTLI vůbec .. ale pořád nevím CO vlastně.

    NAVARA: a kde to je ?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NAVARA: no a ja si rikam - proc ne? kdyz ta poptavka je? porad budou lidi, kterym ta matika vadit nebude...

    jo, cas je dobrej argument :) 2xchaos: moje maminka dostudovala nekdy pocatkem devadesatych let, kdy ji bylo kolem petactyriceti :))) a ted je PhDr. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam