FIKSUPOJKA: prakticky všechno do 19. století. klasická mechanika, například. podívej, vysokoškolskou fyziku jsem se nikdy neučil, tak nevím co zahrnuje :-) samozřejmě třeba u elektromagnetismu začneš velice brzo potřebovat komplexní čísla (tedy, např. v elektrotechnice, střídavé obvody).
Druhá věta se týká prostě srovnání matematických důkazů a fyzikálních pozorování. Jako matematik musíš například věřit důkazům různých vět o integrálech, aby ses byl schopen vyjádřit dejme tomu k objemu nějakého tělesa. Jakožto fyzikovi ti v podstatě to samé zakřivené těleso stačí ponořit do vody, změřit kolik vody to zakřivené těleso vytlačilo - a je to, nemusíš nic dokazovat. (Vlastně v tohle ohledu má fyzika blíže k informatice, dá se říci...).
Samozřejmě, to co tady píšu, je metafora. Já fakt nejsem fyzik, ani jsem nikdy nepředstíral, že to studuju, apod. Nicméně pokládám za samozřejmost mít nějakou základní představu o tom, jak se liší metody používané fyzikou a matematikou - a vysvětlit, proč se vlastně programátorů netýká ani jedno z toho, a proč je programování v zásadě humanitní věda.