XCHAOS: Nemyslím si, že by šlo o sklony elitářství, ale o tom, že některé obory prostě nejsou pokryté dostatečně. IT je pokryto poměrně dobře (i když jak které obory). (Bio)chemie nic moc. RPG skoro vůbec. Nicméně mi jde o to, že jistě slouží solidně pro povrchní přehled, ale neodvážil bych se argumenty z wikipedie použít např. v nějaké své odborné práci (ono to ne vždy moc cituje primární zdroje) a o to, že když se někdo ve svém oboru skutečně orientuje, tak jeho znalosti řádově přesahují wikipedii. Tudíž to pro něj není extra zajímavé.
Takže určitě wp neopovrhuji, ale ani po tvých argumentech ji nepovažuji za kvalitní hloubkový zdroj informací. A stále trvám na tom, že po studiích mohou zůstat informace, které přesahují wp (např. proto že vlastníš primární zdroje).
XCHAOS:
1) Dostal si mně. Pokud text
ale prostě přísun informací na VŠ měl řadu problémů, oproti internetu. samozřejmě, že to, že někdo ověří, zda se informace ty neztratily a nezkreslily, a absolvent je schopen je prakticky použít, je dobré a chybí mi to, ta zpětná vazba. je
reakci na lidi, co vykládají, že hlavní je sebevědomí, a školu nepotřebují, tak jsem skutečně nechápavý.
2) Jiná kritéria než zda si člověk stáhnul na poněkud postarší technologii jsou pod tvé rozlišovací schopnosti? Poznamenávám si. Anyway, pro potvrzení: Chápu to dobře, že "lidi co na svůj obor umí skutečně sáhnout" se poznají podle toho, zda si sáhli na Z-80?
3) Jistěže. Já jen (celou dobu) narážím na to, že dokud se nerozrosteš nad určitou mez (ve které je ten člověk hrazen s práce jiných), tak si některé lidi prostě nemůžeš dovolit. A tak diskriminuješ.
4) OK, poznamenávám si. Nicméně pochybuju, že bych našel pointer na matematický vzorec, páč "vzorec pro hodnotu zákazníka webhostingu beroucí ohled na jeho tarify" se dost těžko někde bude vyskytovat a ani to neni cíl ekonomických teorií.
Nemáš náááhodou na mysli
aplikace ekonomických teorií vhodných pro tvůj případ? To je něco jiného.
Jo a nechytil jsem ten tvůj pointer. Pojem "klasická teorie" neberu, které z těch hromad existujících máš na mysli?
5) ....ano. (souvislost s tématem mi definitivně utekla, uzavírám)