• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOScollege drop-outs (+práce při studiu, samouci, kolikrát jste nedokončili vysokou? jaký je rekord ? jaký to mělo důvod?)
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    Myslim, ze tenhle clanek sem docela tematicky zapada... Skoda, ze jsem ho necetl tak pred sesti lety.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TečkaCZ - Naivní fyzika a etnicko-kulturní matematická studia
    http://teckacz.cz/index.php?clanekid=273
    MTO
    MTO --- ---
    XCHAOS: tak 27 sledujicich neni malo...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MTO: ono to tu moc nežije, především.
    MTO
    MTO --- ---
    XCHAOS: tim nesnizuju jakykoliv snahy "neco s tim kur*va delat". konec OT

nj victory day vidis :-))) tak nechame vyjadrit dalsi z auditka. jen sem si rikal ze by to bylo dobry si udelat vylet i pro neprazaky, ze jo? :-D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MTO: ale co, tak jestli semele, tak semele. ale já si vlastně myslel, že tohle je soukromá pošta... přehlédl jsem se. takže jsme tu offtopic.

sraz college drop-out klubu v 16:30 u tvé kinder-stage ovšem offtopic není ... takže je to letos 8mého ? Victory day ?
    MTO
    MTO --- ---
    XCHAOS: jj. uz to tu probehlo v nekolika auditkach...

no ja asi letos volit nebudu. sem zelenej, ale proste neverim ze to tam cloveka nesemele mezi tou mafii...

viz. odchod z politiky Standy Pence
    piratum i tobe fandim!

jak ufff? ty jo, vis kolik ted mmm chodi rodicu s detmi vsech vekovych kategorii?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MTO: ufff, kinder stage. no a ČPS jde do voleb s číslem 23, už si to novinu slyšel ?
    MTO
    MTO --- ---
    XCHAOS: :-)

bingo.
    a to si jeste netusil, ze bude kinder stage, o kterou se s partou budu starat.

takze v 16,30 tam, ju? :-D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MTO: no... vlastně po třech letech už zase občas hulím, tak proč ne :-) vlastně je to dost příznačné ... asi jsem si před těmi deseti+ lety celé MMM vyprojektoval pro podobná setkání :-)
    MTO
    MTO --- ---
    sraz na MMM na paruce? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MORECUTS: problém VŠ matika, no. moc abstraktní... já potřebuju všechno mít možnost si všechno nějak "ověřit na příkladech ze života", nebo aspoň vizualizovat... (i když striktně vzato, to poslední z čeho jsem propadl, bylo téměř ze života :-) ty příklady...)
    MORECUTS
    MORECUTS --- ---
    XCHAOS: )) taky dobrý)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MORECUTS: ne, informatiku. Ale postupně na 4 různých školách...
    MORECUTS
    MORECUTS --- ---
    Dobrej nápad...taky sem kolikrát uvažoval jestli sem fakt takovej kretén sám nebo je jich podobnýho ražení víc. každopádně se připojím. Jo a ještě jedna věc ... nestudoval si sociologiii?)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ne vážně... uvažuju udělat časem třeba i nějakou schůzku dropoutů (zejména těch "zasloužilejších" :-) ne těch, co vzdali hned první ročník nebo první školu :-) .... různých věkových kategorií... a tam bychom mohli probrat naše zkušenosti s vyhazovy a zkušenosti s tím co jsme dělali mimo školu a po škole a další plány.

Víceméně moje kritérium je 1) buď drop-outi, co dostali alespoň do 3. ročníku (nemuseli mít nutně uzavřeny všechny předměty 2. ročníku) a nebo 2) byli přijati alespoň na dvě školy po sobě - ne ve stejný rok - a alespoň na jedné se dostali do 2.ročníku (nemuseli mít nutně uzavřeny všechny předměty 1. ročníku). Doufám je to jednoduché a srozumitelné kritérium pro "zasloužilého college drop-outa" :-)

Mám teorii, že mezi drop-outy bude hodně lidí, kteří sice nevykazují výrazně nižší inteligenci, než lidi co to dodělali - ale zato nejsou tolik sociálně zdatní v hraní takových těch společenských her (typu zjistit, u koho se dá zkouška prolézt, nebo chlastat jenom se spolužáky a ne proti nim, apod.) a nebo jsou extrémně líní, apod. Což mi tedy všechno zajímá :-)

Na druhou stranu - moje kritérium zase eliminuje lidi, kteří tu školu jen tak zkusili a hned v prváku zjistili, že na to nemají nebo že je to nebaví. Nic proti - ale to dokáže prakticky každý, kdo odmaturoval, že jo :) Zajímají mě lidi, kteří víceméně nějakou výraznou dobu studenti byli - a přitom stejně nepodlehli takovému tomu tlaku "když už jsem tomu dal 3 roky, tak to přeci dodělám".

Na druhou stranu - nevím jestli měřit stejným metrem drop-outům z humanitních a technických oborů. Na druhou stranu je asi jedno, jestli propadnete třeba z jazyku, který je pro vás španělská vesnice, nebo z VŠ matiky. Takže asi toto rozlišovat nebudeme :-) chceme 2 a kus ročníku ... na jedné nebo více školách.
    MORECUTS
    MORECUTS --- ---
    Všem dnům není konec)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MORECUTS: ok, tak to máš velkou šanci, že se brzy staneš čestný členem tohohle klubu - i když ten je tedy určený až pro ty, kdo to regulérně vzdají, že ano :-)
    MORECUTS
    MORECUTS --- ---
    tak se taky pridam...sedmej rok na VS...a nejde to dokoncit a nejde))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    já se musím pochlubit, že se mi už asi tři měsíce daří zaměstnávat vysokoškoláka (byť ne na plný úvazek). (není to ale typický případ.. dělá u nás spíš brigádu... dříve to dělali studenti, tenhle je akorát už Mgr. a studuje dál...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam