a ještě jedna věc k tomuhle klubu (záhlaví tak trochu napovídá, ale to je jedno)... myslel jsem ho možná tak trochu i jakýsi zárodek seznamky college-dropoutů, protože mi to přijde jako mezera na trhu: kdekolikv se v nějaké dotazníku či průzkumu vyplňuje vzdělání, tak zásadně je tam jen možnost SŠ/VŠ.
já sám sice momentálně nikoho nehledám - ale nikdy neříkej nikdy, a zjistil jsem, že s ženama, které taky jsou drop-outky jako já, si často mám nejvíc co říc, nejvíc tam cítím nějaký pocit intelektuální rovnocennosti. středoškolačkám se cítím poměrně vzdálen, ale stejně tak z dostudovaných vysokoškolaček vyzařuje chladné sebevědomí a sebejistota... a je přirozené, že dostudovaní VŠ (nemluvě o postgraduálech) se zase nejvíc přátelí se sobě rovnými, apod. ... takže fakticky, cítím opravdu pragmatickou potřebu najít lidi, mezi které bych zapadl
(ne náhodou např. svojí firmu spoluvlastním s kolegou, který se dostal na FEL asi do čtvrťáku.. je to občas boj, ale je to hodně postavené na rovnocenném partnerství: zatímco VŠ vzdělané lidi bych měl vůbec problém jakkoliv motivovat ke spolupráci - spousta lidí jim řeklo, že práce pro živnostníka či malou firmu je pro ně neperspektivní).
A dalším tématem tohohle kluby by mohlo být také "podnikání při studiu". asi to hodím do záhlaví (tím se taky hodně odlišuju od lidí, kteří vidí do budoucna svojí kariéru spíše co by zaměstnanců, ať už ve státním či soukromém sektoru)