• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOScollege drop-outs (+práce při studiu, samouci, kolikrát jste nedokončili vysokou? jaký je rekord ? jaký to mělo důvod?)
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    XCHAOS: ok, nabidnul jsem heterogenni support dropnutejch recyklantu z ruznejch ustavu (FJFI, FEL, FF UK atd.) a myslence neni prano. Nevadi tedy, muzem dat setkani novejch tvari, ale potom to setkani na 99% nebude, protoze se tady k tomu nikdo nehlasi. Prozirave jsem se snazil zajistit ucast, ale kdyz to ma bejt pure nyx, tak at je.

XCHAOS: Tak zrovna s tim CV je to trivialita :-) Ostatni temata muzem probrat.

XCHAOS: Ja se socialne vyloucenej necejtim, s zenama problem nemam a kastovani lidi podle vzdelani mi prijde smesny.

z dostudovaných vysokoškolaček vyzařuje chladné sebevědomí a sebejistota...

Myslis kocandy z VSE ? Ale to je prece soucast jejich manazerskeho know-how :-) Doporucuju koupit Lamborghini = confidence booster jak hrom.

Tyhle teorii o socialni vylucnosti na bazi vzdelani nefandim, mam kamose se skolou od ucnaku az po doktory a zadnej problem.

S tou motivaci - ja nemyslim, ze je problem v tvoji firme, jsi preci vizionar a prace tam musi bejt zajimava, spis jsi asi nabidl nizky ohodnoceni ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Want To Get Kids Interested In Programming? Teach Them Computer History - Slashdot
    http://developers.slashdot.org/comments.pl?sid=2609054&cid=38621398
    Knowledge of computing needs to be seen as a core life-skill akin to basic maths or language skills
    ...
    The hobbyist element is what's suffering most here, the desire to know - not the formal education side
    ...
    "You can only install programs we endorse. Don't worry, this is for your safety"
    "Don't ask questions. Just do what we tell you and it'll /just work/"
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ONDRADA: to fakt nevím, tak buď nehlasuj, a nebo se zamysli nad tím, co převažovalo... a případně, pokud si v době vyhazovu dělal na plný úvazek, tak to se ovšem taky počítá.
    ONDRADA
    ONDRADA --- ---
    XCHAOS: Jak mam hlasovat, kdyz me prvni dva roky podporovali rodice a druhy dva roky (az do vyhazovu) sem delal na zkraceny uvazek? :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---

práce během studia

14 hlasy od 14 respondentů

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    a ještě jedna věc k tomuhle klubu (záhlaví tak trochu napovídá, ale to je jedno)... myslel jsem ho možná tak trochu i jakýsi zárodek seznamky college-dropoutů, protože mi to přijde jako mezera na trhu: kdekolikv se v nějaké dotazníku či průzkumu vyplňuje vzdělání, tak zásadně je tam jen možnost SŠ/VŠ.

já sám sice momentálně nikoho nehledám - ale nikdy neříkej nikdy, a zjistil jsem, že s ženama, které taky jsou drop-outky jako já, si často mám nejvíc co říc, nejvíc tam cítím nějaký pocit intelektuální rovnocennosti. středoškolačkám se cítím poměrně vzdálen, ale stejně tak z dostudovaných vysokoškolaček vyzařuje chladné sebevědomí a sebejistota... a je přirozené, že dostudovaní VŠ (nemluvě o postgraduálech) se zase nejvíc přátelí se sobě rovnými, apod. ... takže fakticky, cítím opravdu pragmatickou potřebu najít lidi, mezi které bych zapadl

(ne náhodou např. svojí firmu spoluvlastním s kolegou, který se dostal na FEL asi do čtvrťáku.. je to občas boj, ale je to hodně postavené na rovnocenném partnerství: zatímco VŠ vzdělané lidi bych měl vůbec problém jakkoliv motivovat ke spolupráci - spousta lidí jim řeklo, že práce pro živnostníka či malou firmu je pro ně neperspektivní).

A dalším tématem tohohle kluby by mohlo být také "podnikání při studiu". asi to hodím do záhlaví (tím se taky hodně odlišuju od lidí, kteří vidí do budoucna svojí kariéru spíše co by zaměstnanců, ať už ve státním či soukromém sektoru)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---

Sentiment, nebo akce?

9 hlasy od 9 respondentů

XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      tak když už se lidi v tomhle klubu neznaj, tak by zase bylo dobrý to pojmout jako setkání lidé co se spíš neznaj, než že nějaká stálá parta pozve i cizí lidi...

mě by přišlo vtipný když už, tak sejít se v tom baru, co je dole v NTK...to je celkem stylový. jen nevím jestli mají otevřeno v sobotu.

každopádně mě neláká nějaké sentimentální vzpomínání, jak tam či onde někdo vyhodil od zkoušky celý kruh/ročník, apod. - jo, může to být vtipné, to jo - ale každopádně kolem tohohle klubu bych rád soustředil lidi s přístupem "tak co s tím teď dál?" než s přístupem "jó, tenkrát kdysi dávno zamlada".

nevím, může jít i o výměnu zkušenosti - třeba co má takový dropout psát do CV když hledá práci, a tak (jestli psát "studoval" místo "vystudoval" - řada lidí to tak dělá). nebo taky co zkusit studovat příště, jaké má kdo zkušenosti s dálkovým studiem, a tak.
      FLEGMA
      FLEGMA --- ---
      Jeste zkusim zlanarit kamose recyklanty, dam vedet, jak to dopadlo.
      FLEGMA
      FLEGMA --- ---
      jo, pivo urcite, ale zas kdyby se prihlasil velkej pocet ucastniku, tak se da koupit sud a pit ekonomicky. Ale to se asi nestane, takze nejaka knajpa muze bejt utocistem.
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      FLEGMA: snad nějaký index vyhrabu :-) navhrhuji do Dejvic zajít spíš někam na pivo...
      FLEGMA
      FLEGMA --- ---
      Navrhuju usporadat slezinu veteranu (indexy jako propustku s sebou, premiantum vstup zakazan :-), patek je 13teho, to radsi ne, tak treba sobota 14.1. ? Misto navrhnete, jsem pro Dejvice, dalo by se usporadat i grilovani u nas doma...
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      GRIGORIJ: nemyslím, že jsi tady v tom případě správně mezi drop-outy :) měl by sis najít nějaký postgraduální diskuzní klub :-)
      GRIGORIJ
      GRIGORIJ --- ---
      DAVIDOWITCH: obecna a srovnavaci literatura :] mel jsem takove humanitni obdobi

XCHAOS: se mnou je takovy slozity - matematiku jsem na mff dodelal, ted dodelavam phd na imunologii, parkrat jsem skoncil v prvaku, na medicine ve tretaku, ve Francii jsem rovnou nastoupil do posledniho rocniku, tak vlastne nevim, co bych zaskrt :D
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      FLEGMA: já bych nebyl proti. celý tenhle klub je jedno velké "co teď"...
      FLEGMA
      FLEGMA --- ---
      XCHAOS:
      GRIGORIJ: Nedame sraz veteranu nekde u piva ?
      DAVIDOWITCH
      DAVIDOWITCH --- ---
      GRIGORIJ: Co je prosim pekne "komparistika"?
      KEDRIGERN
      KEDRIGERN --- ---
      GRIGORIJ: TO máme podobné :-D. Nechal jsem se vyhodit z logiky FF UK (hádka z učitelem). A zatím stále studuji Informatiku na MFF UK.
      GRIGORIJ
      GRIGORIJ --- ---
      KEDRIGERN: no jo mas, pravdu, ale zas debata nad (ne)prisnosnosti predmetu, kvuli kteremu clovek vypadne se patri :D

Jen tak pro pobaveni - seznam skol ktere jsem nedokoncil ja: fyzika MFFUK (2x), logika FFUK, komparatistika FFUK, Optimisation, Jeux et Modélisation en Économie Paris 6, vseobecne lekarstvi LF2UK :D
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam