FLEGMA: no, tak minimálně se zásadně liší funkcionální/logické vs. procedurální programování... a dále se taky dost liší objektové od neobjektového...
FLEGMA: ano. právě proto jsem tak nějak automaticky čekal, že když budu chtít studovat informační vědu, tak mi budou učit nepoužitelnej Lisp. Místo toho mě všude vtloukali do hlavy matematickou analýzu, kterou odmítám z náboženských důvodů :-)
FLEGMA: tak je to vtipné :-) mě ale nejde ani tak o "hierarchii", jako spíše o to "co z toho, co je zcela zbytečné, má smysl nazývat vědou a udělovat za to VŠ tituly".
DAVIDOWITCH: já nikomu Javu neberu, akorát mi to připomíná z doby před cca 20ti lety flejmy C (praktické) vs. Pascal (akademický): zatímco akademická sféra vyučuje Javu, tak všude jinde (s vyjímkou vývoje aplikací pro mobilní telefony, čímž se ale fakt živit nechci) se dává přednost Pythonu
DAVIDOWITCH: ne, to by bylo příliš jednoduché. VŠ titul si bude pořád nutné koupit - pouze dojde k rozšíření modelu běžného v Plzni i na jiné vysoké školy :-)
FLEGMA: ...ovšem mě přijde logické, aby existovalo něco jako titul "inženýr open source software", či tak něco. na druhou stranu - možná je to o tom, že VŠ titul vždy otevíral dveře někam, kam běžní smrtelníci nesmějí - a samotná myšlenka open source software je o tom, že takové dveře by u software pokud možno existovat vůbec neměly.
FLEGMA: toto je dropoutský, nikoliv programátorský klub! je fakt, že procento dropoutů mezi programátory bude asi zdaleka největší, ale nerad bych zapudil např. nějaké zneuznané překladatele, nebo tak něco...