• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOScollege drop-outs (+práce při studiu, samouci, kolikrát jste nedokončili vysokou? jaký je rekord ? jaký to mělo důvod?)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    FLEGMA: jj. U nas se bohuzel taky zacina v Jave, a pak najednou maj studaci v druhaku grafiku, ktera je v C++. A je to krute ke vsem. (Ted mame s compileristama shared C++ lecture, ktera je velmi doporucovana pred grafikou).
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    DAVIDOWITCH: Na M.I.T. se zas uci prgat v Scheme. Na teorii je to podle me jedno. Neco jinyho by bylo, kdyby si clovek nemohl vybrat kurz s nejakym normalnim jazykem na rozsireni obzoru, zas cely studium programovat v Eiffelu by uz ok nebylo.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Mam dojem ze treba ETH uci zakladni programovani v Eiffelu.
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    XCHAOS: Mel jsem nemlich ten samej nazor, nastoupil jsem do prvaku s nejakejma znalostma Cecka a bashe, vyucujici javy jsem pokladal za kojoty, co se me snazi degradovat na nizsi vyvojovej stupen, pomyslnou hierarchii programatoru vsichni zname, ze:

Urbano's Blog | The Programmers Hierarchy
    http://urbanoalvarez.es/blog/2009/11/18/the-programmers-hierarchy/
    The Programmer Hierarchy » startafire
    http://blog.nik0.de/2010/08/the-programmer-hierarchy/

Dneska me java zivi a zarabam dobrou kesovicu, lebo toto je cisty business :-) Kdybych studoval skolu, kde se uci Python, tak by to se mnou asi dopadlo podstatne hur, pro tak divnej jazyk bych se nenadchnul a pravdepodobne bych se vratil k C/C++ a rozciloval se s memory leakama a segfaultama :-)
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    XCHAOS: Lisp je zajimavej a zaroven totalne nepouzitelnej az na vyjimky jako pluginy do Emacsu nebo Autocadu :-) Prirovnal bych ho k soustave diferencialnich rovnic - rozumim tomu jak to funguje i k cemu se to da ve fyzice pouzit, ale sance, ze to nekdy realne pouziju je 0%. Jiste to zlepsi abstraktni mysleni, ale matika bez aplikace je cista onanie, to reklo i hodne svetobornych fyziku, Einstein tusim taky.
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    XCHAOS: Me prijde, ze to je uplne jedno v jakym (pseudo)jazyce, pokud se nebude jednat o ulet jako brainfuck nebo whitespace. Nekteri experti jako Knuth dokonce uci teorii v neexistujicim jazyce kompilovanem na hypotetickem pocitaci :-DD a jako reakce pak na to v Linuxu vzniknul GNU MDK emulator teto fiktivni MMIX architektury :-D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BLAMI: tak pochopitelně já bych radši byl konstruktér kosmických lodí, ale lepší vrabec na střeše, nežli holub na nízké oběžné dráze, že jo :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jinak s Lukačovičem je to vtipné, že je taky college drop-out... to bych rozhodně použil v nějaké článku o zajímavých drop-outech, který chystám

(hele... nevíte někdo o nějaké možnosti studovat informatiku dálkově někde, kde se místo Javy učila teorie v Pythonu? :-) co do výkonu mi to přijde srovnatelné, a teoretické základy by šlo asi učit u obou jazyků stejné: kontejnery, lambda funkce a tak...)

(jinak když už bych se měl učit něco kvůli teoretickým základům, co pak stejně nebudu používat, tak bych se asi zaměřil na Lisp: ten má aspon' tradici, a když už se učit něco, co je úplně mimo mísu, tak funkcionální programování je svět sám pro sebe)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FLEGMA: tak já chci bejt programátor... ale Java mi prostě od začátku nebyla sympatická :-)
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    FLEGMA: vida taky chtel bejt leteckej konstrukter ...
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    Jeste vtipek z doby jeho studii - kdyz se ho vyucujici ing. Bloch na FELu (uci algoritmizaci & javu) ptal, proc nechce umet javu, tak Ivo odpovedel, ze nechce bejt programator, ale milionar :-DD. My jsme na FELu vubec meli same nomen omen - napr. PhD Balik (taky uci programovani) mel oblibenou hlasku: "Tak si tady vytvorime balik" (pro neznale - v aj termin package na organizaci trid do namespacu, na filesystemu jako prachobycejnej adresar). Bloch je zase jmenovec autora javovske bible "Effective java" a autora Collections + Math api v jave - Joshua Bloch (ex-Sun, ted myslim vegeti v Googlu)
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    Dneska jsem narazil na clanek o Ivo Lukacovicovi, zakladateli seznamu, taky droupout, po 7mi letech studia ze ctvrtaku na CVUT.

Ivo Lukačovič: Seznam.cz jsem založil vlastně náhodou - záznam - Programujte.com
    http://programujte.com/clanek/2007061202-ivo-lukacovic-seznam-cz-jsem-zalozil-vlastne-nahodou-zaznam/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TečkaCZ - Amatérská raketa dosáhla výšky asi 90-95 km
    http://teckacz.cz/1184-Amaterska-raketa-dosahla-vysky-asi-90-95-km
    proč to píšu sem... v článku jsem se trochu rozepsal o svých názorech na dropoutství :-)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: Ve 3., chyběly mi asi 4 povinné předměty. Bohužel mám trojky, čili když se přihlásím znova, tak je mi to na nic.

No u mě spíš nejde dohromady matika a zbytek života. Umím se jí naučit, ale je tam moc detailů, které prostě trvají (zvláště když nejsou rozumné názorné zdroje). Ale v momentě, kdy dělám něco pracovního pro Piráty a pod, tak už prostě matiku ten den rozumně nedám-
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FLEGMA: no, tak ten sloh je místy podivuhodný... trochu Alois Jirásek meets gangsta rap :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: ... a v kterým ročníku?

popravdě - já nikdy nestudoval MFF v situaci, že bych skutečně soustavně (myšleno v kuse víc jak 3 měsíce, tedy vzhledem k délce semestru a zkouškového ani o prázdninách) nehulil trávu. řada říkala, že je to právě o tomto - že matika a hulení prostě dohromady nejdou - prostě matika není moc "kreativní"...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Tak jsem asi byl právě odejit z informatiky na MFF UK... no rozhoduji se, co teď dál.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH: jak pro koho... tak dlouho jsem nikdy kalit nevydržel :-) ale spíš v tom věku, kdy se ode mě očekávalo chodit v tenhle čas někam do školy, jsem neměl problém strávit celou noc u počítače (např. programováním, ale i modemy fungovaly v noci daleko líp) a jít spát za svítání, třeba v 6. (opravdu celonočně kalit jsem začal až daleko později, popravdě...)
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    XCHAOS: Tady je dalsi referat ze stredni skoly (repost z fora o TeXu):

http://is.muni.cz/th/327386/pedf_b?info=1;zpet=%2Fvyhledavani%2F%3Fsearch%3Dstorchov%C3%A1%26start%3D1

Nekolik vybranejch hlasek (epesnich):

"Dalším krokem bylo přenesení těchto návrhů do 3D modelů jak se dnes říká v moderní době. "

"A co nám mezitím schne sádra, vydlabeme ze sádry kousky hlíny, které před tím tvořili vymodelovaný objekt. " (Premek Podlaha ? )

"Již máme hotový skleněný objekt a můžeme již použít k čemu je tento objekt stvořen."

"Jak se tato technika dá využít ve výtvarné výchově? To je otázka na kterou se mě ptalo povícero lidí. "

"I já se držím přírody. Vím, že „matka příroda“ je mocná čarodějka. "

" Každé malé dítě se učí odmalička nápodobou od někoho jiného. Už v mateřské škole se děti učí malovat základní tvary kolečka, obloučky. " (Ceska Soda - jsou to predevsim hory, reky, lesy :-DD

Tahle pracicka sice nebyla obhajena, otazkou zustava, jaktoze nebyla vyhozena z ustavu jeste pred obhajobou neboli WTF co za retardy to tam studuje ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam