• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOScollege drop-outs (+práce při studiu, samouci, kolikrát jste nedokončili vysokou? jaký je rekord ? jaký to mělo důvod?)
    ANGEL333
    ANGEL333 --- ---
    XCHAOS: kazdopadne bych si tu vizi s chuti precetl :)
    ANGEL333
    ANGEL333 --- ---
    XCHAOS: svet klidne muze fungovat s matikou, ale kdyz matika funguje beze me, proc bych ja nemohl fungovat bez matiky?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANGEL333: vida matika :-) já se od jisté doby snažím vytvořit ucelený filosofický systém, který by zajistil, že svět bude fungovat i bez matematiky :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANGEL333: asi ne. ta anketa je trapná, možná je čas vyhlásit novou?
    ANGEL333
    ANGEL333 --- ---
    .. tak sem to sice nedal, ale jeste me asi potrapej...
    ANGEL333
    ANGEL333 --- ---
    joa jde vubec hlasovat znovu?
    ANGEL333
    ANGEL333 --- ---
    XCHAOS: 46,5 ;) .. mel sem jit na tu fildu - jestli to ted dam (jako ze moc sanci neni, a ani se mi vubec nechce), tak budu po 4. delat matiku.. se divim, ze me jeste nezaradili na nakej seznam sponzoru.. nekdo dalsi z FIM UHK btw?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    tak už tu máme 46 drop outů, super. čas rozjet si nějaký vlastní slow-dating pro nás drop-outy (se přece nebudeme zahazovat se středoškoláky).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Óda na Ticho | Mít vše hotovo.cz
    http://www.mitvsehotovo.cz/2013/04/oda-na-ticho/
    Prestižní vysoké školy cíleně vyhledávají extrovertní studenty, stejně tak jako špičkové korporace dlouhodobě loví extrovertní lídry.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Project MUSE - Why I am Not a Scientist (review)
    http://muse.jhu.edu/login?auth=0&type=summary&url=/journals/oral_history_review/v037/37.2.kohler.html
    Marks examines how scientific facts are a complex web of meaning, influenced by social, historical, and cultural contexts. Additionally, Marks contends that science has been traditionally accepted as a method of establishing certain truths about the universe and is therefore "a voice of authority and . . . a locus of cultural power" (xi).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Narcissistic College Graduates In the Workplace? - Slashdot
    http://news.slashdot.org/story/09/03/15/1846236/narcissistic-college-graduates-in-the-workplace
    BBC NEWS | UK | Education | Warning over narcissistic pupils
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/education/7943906.stm
    ...obsession with boosting children's self-esteem was encouraging a narcissistic generation who focused on themselves and felt "entitled".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    What Teens Get About the Internet That Parents Don't - Mimi Ito - The Atlantic
    http://www.theatlantic.com/technology/archive/2013/03/what-teens-get-about-the-internet-that-parents-dont/273852/
    When we interview young people, they will talk about how the Internet makes it easy for them to look around and surf for information in low risk and unstructured ways. Some kids immerse themselves in online tutorials, forums, and expert communities where they dive deep into topics and areas of interest, whether it is fandom, creative writing, making online videos, or gaming communities.
    ...
    Young people are desperate for learning that is relevant and part of the fabric of their social lives, where they are making choices about how, when, and what to learn, without it all being mapped for them in advance.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Never mind endangered animals – it's the thinkers that we need to save | Stewart Lee | Comment is free | The Observer
    http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2013/mar/10/never-mind-endangered-animals-save-thinkers
    Sice je ten článek snůška úsměvných blábolů, ale zase jako zneuznaný filosof kritiku univerzit samozřejmě musím podpořit taky :-) Ani já totiž nejsem schopen poskytnout žádné praktické výsledky... Today the thinker is an endangered species. All our universities are turning into book-balancing business schools or results-driven scientific research centres, treating students as client-customers who deserve to see an investment return in the form of increased living standards and higher salaries in exchange for spending their student loans, and funded by patrons and public bodies wanting to see practical results. Once you joined a university to service the global advancement of ideas. Now you employ it to make you more employable. The notion that thinking about abstract ideas like art and life might be an end in itself is being priced out of existence and legislated into oblivion.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Víte, jak pomoci milionu lidí? Singularity University čeká právě na vás - Startup.lupa.cz
    http://startup.lupa.cz/clanky/vite-jak-pomoci-milionu-lidi-singularity-university-ceka-prave-na-vas/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH: tak jistě... to je v podstatě pořád ještě jeden z lepších případů :-)

    mě zaujala ta myšlenka... že jakýkoliv úřední mechanismus je pro vědecky uvažující mysl nakonec jenom dalším systémem, jehož chování je třeba naučit se předvídat a využívat ve svůj prospěch :-) (no... Feynam měl jako koníčka otevírání trezorů, a dodnes je real-world lockpicking rozšířeným fetišem mezi určitým typem hackerů...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Mohly by fungovat dotace? - Úsvit - Nová ústava - Pavel Kohout
    http://www.novaustava.cz/clanky/mohly-by-fungovat-dotace
    Zpočátku jsem zahořel touhou poznat, jak vlastně rozdělování peněz na vědu funguje. Tak jsem se několika prvních jednání účastnil. S překvapením jsem zjistil, že vědci bravurně ovládají taktiku přihlášek do různých výzev k čerpání peněz. Byl jsem svědkem toho, že dokázali kvalifikovaně určit potřebné člověkohodiny a procentuální rozdělení nákladů bez toho, aby si vůbec definovali reálný cíl projektu. Když jsem nad tím nechápavě kroutil hlavou, bylo mi vysvětleno, že pro správné vyplnění přihlášky je důležitější rozumět kritériím, podle kterých úředníci vyhodnocují žadatele. Cílům že stejně úředníci nerozumí a ty že se prostě dopíší tak, aby jim vlastně nikdo nerozuměl.

    K mému úžasu několik podobně vytvořených přihlášek vyšlo a žadatelé uspěli. Uvědomil jsem si, že mozkový potenciál pomohl vědcům pochopit, jak funguje byrokratický aparát na druhé straně. Získali tak novou dovednost, které osobně říkám dojič evropských peněz. Bravurně ovládají psaní přihlášek, dobře vědí, na co úředníci slyší nejvíc, a nakonec spolehlivě ovládají administraci stohů různých zpráv a reportů.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Disrupce vzdělávacího systému podle Siemense a Karnjanaprakorna
    http://spomocnik.rvp.cz/clanek/15723/
    Cituji: George Siemens předkládá vizi zásadní změny vzdělávacího systému, a to tak velké, že pro ni již nestačí označení reforma či transformace. Používá slovo „disruption“, ale ne ve smyslu rozvratu, nýbrž spíše jako nespojitost. Chce naznačit, že tradiční postupy budou revoluční formou nahrazeny čímsi výrazně odlišným.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam