• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOScollege drop-outs (+práce při studiu, samouci, kolikrát jste nedokončili vysokou? jaký je rekord ? jaký to mělo důvod?)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Disrupce vzdělávacího systému podle Siemense a Karnjanaprakorna
    http://spomocnik.rvp.cz/clanek/15723/
    Cituji: George Siemens předkládá vizi zásadní změny vzdělávacího systému, a to tak velké, že pro ni již nestačí označení reforma či transformace. Používá slovo „disruption“, ale ne ve smyslu rozvratu, nýbrž spíše jako nespojitost. Chce naznačit, že tradiční postupy budou revoluční formou nahrazeny čímsi výrazně odlišným.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    FLEGMA: Ono i na FEL se da dostat k projektum, ale vetsinou ne no. V Nemecku te vesmes ani nevemou kdyz na tebe nemaj slusny stipko (MPI stipko je kolem 1300 cistyho, nase uni zamestnava na normalni fulltime smlouvu za cca 2k cistyho.) Amerika to ma horsi tim, ze se plati skolny, ale jinak souhlas.

    A jo, chlapik s cinanama byl dobrej. A indy sem nastesti potkal jen jako supportaky, a nemel sem z nich radost.
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    DAVIDOWITCH: jj, taky znam par nedokoncenejch doktorandu z FELu. Pritom v ameru i v Nemecku to je jinak, jako doktorand muzes slusne vatit z ruznejch vyzkumnejch projektu. V Nemecku, co jsem za ty roky mel moznost poznat, vetsinou na vysokejch vedoucich pozicich byl nekdo s PhD, prijde mi, ze si tu doktoru vic vazej, byt to muze byt jen subjektivni pocit a nahoda :-)

    Opportunity cost je velka jako svine, kamos doktorand s tim seknul na kybernetice FEL a nastoupil za 30 hrubyho a jeste si pamatuju tu chlastacku, kde nas zval na panaky a brutalne oslavoval, ze dostane tricitku brutto. Holt elektro prumysl dokaze bejt krutej, nekdy ziram, kdyz slysim platy bejvalejch premiantu, co dostavali jednicky z vyhazovacich elektro predmetu na FELu a ted breci s dvacitkou na ucte kazdy mesic. Kazdej svyho stesti strujcem...

    Otazka, jak se bude trend vyvijet dal, indove i cinanci dokazou programovat velmi levne a zlepsujou se (na druhou stranu musim rict, ze indickej zdrojak je to nejhorsi, co jsem kdy videl, metoda se 100 argumentama a podobny spinavosti) , klidne muzem v padesati skoncit jako zebraci, protoze jsme vsechnu kesovici prohyrili a nebudeme schopny se preorientovat na programovani kvantovejch pocitacu...

    Btw. cetli jste o tom typkovi, co daval svoje pracovni ukoly outsorcovat do ciny za ctvrtinu svoji mzdy ? Behem pracovni doby jen surfoval a komitoval zdrojak napsanej cinanama. Prisli mu na to admini, protoze detekovali pripojeni z ciny do firemni site :-DD
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    XCHAOS: Hele, ja myslim ze to je jiny.
    Mas v ruce diplom, ze si ing. Pujdes kamkoliv a mas de facto zarucenej nastup na 25 cistyho (a spis dostanes o dost vic). Misto toho se upises ze budes dalsi 4 roky (tj. do 29ti) delat za 5-6 tisic cistyho.
    Jednak z toho nejde vyzit, druhak je to opportunity cost skoro milion. A hlavne, zatimco ing ti v CR "koupi" kde co, PhD uz nema pro zamestnani skoro zadnou pridanou hodnotu. Takze, si v momente kdy dojde na nejaky povinosti (typicky minimum a statnice) dojde trpelivost a vykasles se na to.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH: teď si ale vezmi, že já na své poslední škole taky školný platil (nevím už jestli měsíčně nebo za semestr)... a vyrazili mě z tý fucking VŠ matalýzy...
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    XCHAOS: Hele, to mam zase dojem ze procento dropoutu z PhD bude (alespon na FEL/FIT) zdaleka nejvetsi. Vesmes nikdo z mejch znamejch a kamaradu kdo nastoupil se nema k tomu to dokoncit. Ono za tech 5-6 tisic mesicne te to nekdy behem 4 let zacne srat :-D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FLEGMA: tam případé dropoutství z doktorátu tu není zcela offtopic, ale je to popravdě velmi, velmi zřídkavý jev, co tak pozorouju u známých... doktorandi jsou sorta trochu sama o sobě (ta zase dropoutla z ochoty/schopnosti se někde normálně zaměstnat či podnikat :-)

    WILDENBURY_SQ: jsem rozeslal pozvánky plošně, no :-) tenhle klub je takový můj "vlajkový" protože já prostě cítím, že nepatřím ani mezi "dokončené SŠ" ani mezi "dokončené VŠ", ale že jsem extra kategorie, v dotaznících opomíkená.... je tam dost velký překryv s ajťákama a prostě já rád bojuju za práva menšin, které o sobě ani nevědí, že někdy existovaly (a případně existují pouze hypoteticky: například feministická pornografie, případně feministicky protestující proti feminusmu apod. :-) všechny tyto menšiny sleduji, miluji a podporuji :-)

    ale klid, rád tě tu vidím :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    FLEGMA: Protoze jsem sem byl pozvan z nejakyho neznamyho duvodu, no nic, jdu se venovat praci a prenecham to tady elite, heh.
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    WILDENBURY_SQ: Jinymi slovy nejsi dropout, nasnade je tedy otazka, proc sem pises ?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Mne nikdy nevyhodili, tak jeste budou mit prilezitost na doktorate... Kazdopadne jednou me vlastne vyloucili ze studia, tesne pred inzenyrskymi, na jedno odpoledne - uplne jsem sral na formalni zalezitosti a zapisy a pritom znamky jsem mel dobry. To tak nasralo vedeni katedry a babu na devkanate, ze si zavolali dekana nasi katedry a on mi vychovne predal glejt o ukonceni studia pro neplneni povinnosti.. Ja zmodral, zezelenal, zblednul, malem se poblil a byl jsem vylecenej :)

    Odpoledne ten papir roztrhali a s usmevem dobre vykonane vychovne prace me poslali domu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FSS:WRK036 Čistění kavovarů - Informace o předmětu
    http://ismuni.wz.cz/predmet/fss/jaro2010/WRK036/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    K něčemu ta vysoká ale asi přeci jen může být dobrá, hmm...
    Harvard To Approve BDSM Sex Club Called Harvard College Munch
    http://www.huffingtonpost.com/2012/11/29/harvard-bdsm-club_n_2212806.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Robot má zvládnout zkoušky z matematiky na Tokijskou univerzitu | Science World.cz
    http://scienceworld.cz/aktuality/robot-ma-zvladnout-zkousky-z-matematiky-na-tokijskou-univerzitu-7053
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    XCHAOS: Ja prave myslel, zes uz to nasel ;) Ja jinak teda veci ke kterym bych potreboval lepsi matiku znam tuny :)

    A ano, i ta blba predikce prenosu dat aka datamining moc vysokou matiku nepotrebuje, ale nejakou jo a to je treba dobra motivace.

    Ta tendence psat program je dobra. Akorat pro urcity (i prakticky) problemy naprosto nepouzitelna pokud chces vysledky zazit v tomhle vesmiru, a tam nastava ta motivace ;)

    KEDRIGERN: Me se libi jak se k problemum odrazi Zed, http://learncodethehardway.org/ , mel by napsat neco o matice ;) Ale jinak me treba prekvapilo, jak se mi libilo TAOCP, sice je to suchy, ale dobry -- je mi lito ze sem to neodhalil kdyz sem jeste zkousel studovat.
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    XCHAOS: Calculus for dummies :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    AQUARIUS: pfff, to si jen myslíš... matematik umí člověku pošramotit sebevědomí - a to je jedna z nejhorších forem mučení :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FLEGMA: skripta ještě nejsou to nejhorší. nejhorší je rádobyvtipná přednáška, která strašně rychle opustí pole dosud známého a vrhne se okamžitě na pole neznámého, s tím že poskytne soupis abstrakcí, které je třeba se naučit, aniž by byla šance na jejich pochopení.

    já potřebuju jakousi "vysokoškolskou matematematiku pro zvláštní školy" - tedy ke každé abstrakci okamžitě dodat fyzikální, ekonomický, informační, geometrický či jiný model - prostě nic neprezentovat jen jako algebraický zápis....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALMAD: to je složitý... já jsem hodně orientovaný na cíl. Cílem by pro mě nemohlo být "naučit se to" (pro nějaké svoje vlastní uspokojení) - ale musel bych mít nějaký cíl, který si žádá pochopení nějaké vyšší matematiky.

    Troufám si říct, že poslední rok jsem takový cíl možná našel.. ale to by tu bylo offtopic :-) Ale já tedy stejně spíš než abych nějaký problém převáděl třeba na diferenciální rovnici, tak mám tendenci napsat si program, který mi třeba naplní databázi poměrně primitivníma hodnotama pro velké množství vstupních hodnot, apod....

    přitom některé procesy u nás ve firmě (srovnání , případně predikce přenosů dat jednotlivých klientů) by už docela asi nějaká vstupní data pro nějakou složitější analýzu poskytla.. dá se říct, že mě s těmi daty víc baví pracovat intuitivně, než na ně aplikovat nějaké modely (ale zase ta data mi daleko víc baví mít, než nemít! sleduju to prakticky denně, ty grafy a žebříčky...)

    (nakonec ta intuice stejně asi jen vytváří v nevědomí nějaký matematický model, ale to je právě to... )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam