• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MESKPeak Oil - zlom ropy
    E2E4
    E2E4 --- ---
    VSOUKOLOHLOR: přeceňovat mně nemusíš..

    jedinej smil kterýho uznávám je http://de.wikipedia.org/wiki/Smil_Flaška_von_Pardubitz :)

    spíš jde o to, že říkaji "dojde energie, bude katastrofa, je třeba udělat nový způsob vlády (a pochopitelně my budeme ti kdo tam zasednou :)

    ale uznávám, že pokud mezi odborníky na peak oil počítáš ty cos uvedl, tak falešné předpovědi nejsou jejich nejčetnější činoost.. Asi mají dost rozumu, aby neřekli kdy. (ostatně u těch co říkají kdy je to možná jen obchodní zájem..)
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    E2E4: "Ignoring breeder reactors, a technology we've already developed,..." Dál to nemá smysl číst.

    Nechci tě zbytečně přeceňovat, čili: když poprvé v životě zavítáš na energybulletin.net, podíváš se do levého sloupce, tak dostaneš seznam novinářů, vyjma již jmenovaných, tam patří Václav Smil, David Holmgren, Rob Hopkins atp.

    http://www.vaclavsmil.com/
    http://www.postcarbon.org/report/44377-searching-for-a-miracle
    http://www.futurescenarios.org/
    http://transitionculture.org/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RAGNAROK: lidské tělo má i po usušení zanedbatelnou výhřevnost. většinu energie zkonzumovaných potravin totiž spotřebuje mozek na myšlení :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RAGNAROK: lidské tělo má i po usušení zanedbatelnou výhřevnost. většinu energie zkonzumovaných potravin totiž spotřebuje mozek na myšlení :)
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    XCHAOS:
    sama voda no, by se muselo zridit jeste susarna
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PREVIT: no teda podle mě výhřevnost paliva nic moc. v té Indii vždycky přikládali dřevo, a tak...
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    DIOD: Staci jen malo - Jedno velke centralni krematorium s turbinou. A v pripade nedostatku paliva zavest trest smrti...:)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    VSOUKOLOHLOR: aha. ono je dobrý si zadat do google kouzelné slůvko "debunked" za cokoliv, aby člověk dostal alternativní názor..

    http://peakoildebunked.blogspot.com/2006/07/308-review-of-powerdown-by-richard.html

    (a pozor, není to JD z peak oil debunked, ale někdo jiný :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    VSOUKOLOHLOR: ty fakt neznám to jsou všechno novináři? a co říkají o peak oilu ve smyslu "ropa dojde" ne ve smyslu "ropa bude čím dál obtížneji dostupná" ?

    Richard Heinberg is an American journalist and educator who has written extensively on ecological issues..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    VSOUKOLOHLOR: taky je před hospodou louže.. v nejhorším :)
    PACHATEL
    PACHATEL --- ---
    to s tim strizlivenim a chuti nechapu, ale jinak dobry
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    E2E4: který ale není možná s to uhazit tvou žízeň...
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    PACHATEL: To je tak, když někdo není s to pochopit základní informace a musíš mu je trapně vysvětlovat.

    E2E4: Že sis někoho označil za největší hlavy je tvůj čistě osobní svobodný názor, na nějž máš dozajista svaté právo, ale na(ne)štěstí to není než právě tvůj soukromý, osobní názor. Dle mého jiného soukromého osobního názoru tito za žádné největší hlavy být považovány nemohou. Pro mě to jsou lidi typu Heinberga, Greera, Hopkinse, Astyk, Cobba, Hagense, Orlova, Whippla, Tvelberga, z nichž se sic určitě někteří "odhadům datování" někdy věnovali, ale dozajista to nepatří mezi jejich pravidelné hobby. - Čím se zabývají peak oileři víš sám přeci úplně nejlépe, když tu o nich tak fundovaně, s železnou pravidelností a s neskrývanou nezaujatostí pojednáváš.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    RAGNAROK: a jestli není v okolí hospody pramen minerálky :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PACHATEL: nejsi, ale nevadí to, vítej, dobře sem zapadneš - nuanci mezi "proč přesné předpovědi peaku z úst odborníků největších nevycházejí" a "proč k peaku někdy dojde" tu nechápe skoro nikdo :)
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    PACHATEL:
    no je to jako sedet v hospode a srkat limonadu brckem, protoze pivo uz doslo pritom nevedet kolik tech limonad potazmo sodovky hospodskej ma a jak dlouho ti ta sodovka bude jeste chutnat po tom co vystrizlivis.
    PACHATEL
    PACHATEL --- ---
    Jsem tu v seriosnim auditoriu kdyz tu padaji dotazy jako"proc dojde k peak oilu"? lol to je jako si sednout k veceri a premejslet proc se ten talir vyprazdni kdyz z nej budu jist
    E2E4
    E2E4 --- ---
    VSOUKOLOHLOR: já myslel že peak oileři především předpovídají peak oil, pokud řeší zdravou výživu v post-peak světě častěji než předpovídají peak oil, měli by se přejmenovat na surivivalisty-dietology nebo tak něco :)

    každopádně to cos napsal nějak není reakce na zcela přesné a naprosto neúspěšné předpovědi peaku od jeho největších hlav.. proč takoví odborníci mají takové předpovědi které jim nevycházejí?
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    E2E4: To je ničím nepodložené tvrzení, abys mohl tvrdit, že "statisticky nejčastější činnosat věrozvěstů peak oilu" (což opět chápu jako lacině vyhrocenou provokaci) tak, bys musel disponovat přinejmenším obsahovou analýzou článků publikovaných na Energybulettinu, Oil Drumu a podobných serverech. Ničím takovým nedisponuješ, a i kdyby ano, tak můj odhad vcelku pravidelné čtenáře by se tvému tvrzení od srdce a hodně zasmál. Takže s chutí do toho. Zkrátka a dobře s četbou debunkera si nevystačíš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam