• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    (aby bylo jasno, já nejsem zastáncem jezení psů, jde mi o výklad toho zákona, který podle mého názoru není zcela jednoznačný, jak se snaží Gio tvrdit)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    GIO: Čemu mám rozumět? Zejména neznamená pouze.
    GIO
    GIO --- ---
    PATISLAV: jestli tomuhle nerozumis, tak nemam slov.)
    GIO
    GIO --- ---
    TETA_JELENA: tipuji toho provokatera.)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    GIO: Kde přesně je v tom zákoně zmínka o psech, prosím? A kde přesně je napsáno, že zabití = utýrání? Je tam všehovšudy toto:

(1) Nikdo nesmí bez důvodu usmrtit zvíře.

(2) Důvodem k usmrcení je:
    a) využití produktů hospodářského zvířete

a předtím:

k) hospodářským zvířetem zvíře využívané k hospodářským účelům, zejména, skot, prasata, ovce, kozy, hrabavá a vodní drůbež, lichokopytníci, králíci kožešinová zvířata a ryby.

GIO: To byla výtka na obě strany.
    JELLY
    JELLY --- ---
    komedie tohle fakt....)
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    tak ted premyslim, jestli ID DANKLAR se jen nudi a provokuje lidi, protoze ho to bavi e nema co delat (jako vetsina prudicich lidi na nyxu) nebo je opravdu jeden z lidi, ke kterym citim absolutni nechut a odpor.
    nicmene si nemyslim, ze je GIO dement ci hloupy clovek. ty ji znas ze o ni tak mluvis nebo si to o ni jen myslis, aniz bys s ni prisel(la) do kontaktu? po nyxu se tak hezky nadava, vid? bohuzel nadavky na nekoho, o kom vis hovno jsou tak leda slabost zamindrakovanych lidi.
    GIO
    GIO --- ---
    SHEALA: ano, casy se meni.. ale v momente kdy sezeredanklar psa, ktereho (s jeho smyslenim asi zadny problem) nekomu stipne pred kramem a pod, tak to moc hospodarske zvire(uz tohle je fakt k smichu) nebude...neni ani u nas povolenym kozesinovym zviretem.. takze asi tak.
    GIO
    GIO --- ---
    PATISLAV: a k te kultivovanosti, ja se jemne a kultivovane chovam zasadne k lidem, kteri si to zaslouzi...a je jich dost divil by ses..
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    DANKLAR: no, pes v cesku uz od tricatych let jatecni zvire neni, takze pochybuju ze muzes chovat psy na maso. Nicmene, moje babicka jeste v 60 letech psa jedla.
    GIO
    GIO --- ---
    ty podnikateli.
    GIO
    GIO --- ---
    napresdrzku neni vyhrozovani ale oznaceni lidi tveho smysleni, nema to s bitiim ni spolecneho, uz se vidim, jak mlatim chlapa...
    pouzivej hlavu
    a ten zakon si precti znovu.
    GIO
    GIO --- ---
    PATISLAV: hm, dobry pokus, myslela jsem si , ze jsi chytrejsi na to, abys pouzival takoveto argumenty..
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    GIO: no, zatím ses jako bezmozek vyjadřovala jen ty, začala jsi vyhrožováním, pak nadávkami... moc hezký, takže dement jsi tady pouze ty

GIO: haha, zabiti psa=utyraní? jsi skutečně hloupá, ten zákon jsi ani nečetla... pokud budeš chovat psy jako hospodářské zvíře na maso, zabití nebude týrání, ale podnikání

PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Trochu kultivovaněji by to nešlo?

GIO: V tom případě řada zvěrolékařů překračuje zákon...
    GIO
    GIO --- ---
    a samozrejme, ze jsem maly pan, abych ti neco radila, ale moznost sdelit ti, ze se vyjadrujes jako dement, mi snad neupres. protoze lide, kteri vedou takovehle reci, podle mne jsou dementi. a na svuj nazor mam bytostne pravo.
    GIO
    GIO --- ---
    DANKLAR: tyrani zvirat. zabit psa =utyrani.
    a prestan me analyzovat, dokud se budes vyjadrovat jako bezmozek, budu se tak k tobe chovat.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    GIO: si hodně malej pán, abys mi říkala, co smím a co nesmím dělat, srovnej si to v hlavě...

a v čem se to s tím zákonem neslučuje, to by věděla? nebo jen vaříš z vody?
    GIO
    GIO --- ---
    popravde mne zastanci pohledu z druhe strany zklamali, ze mezi sebou trpi individum tohoto razeni, akceptovala bych vase padne a racionalni duvody proc nadavat na pejskare, a ze jich jiste je.. ale ze tolerujete tohle, to je nizke a trapne..
    GIO
    GIO --- ---
    DANKLAR: no, treba proto, ze se to neslucuje se zakonem na ochranu zvirat, nymande... a nelez mi do infa nulo.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam