• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    DIVA
    DIVA --- ---
    PLAVEVA: to je argument? něco ve smyslu "nevíte o čem mluvíte"? zkus to prosím jinými slovy
    DIVA
    DIVA --- ---
    PLAVEVA: přesně jak píše impala. někteří majitelé běžně nechají své psy útočit na jiné psy - a to z toho (imo absurdního) důvodu, že jsou malí. ať myslím jak myslím, nechápu to :) takže analogicky malí lidi by měli mít nějaké společenské výhody oproti velkým lidem? nebo to je logika výhradně psí..? :)

lidi i psi by se měli umět chovat. pokud neumí, ať nesou následky
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    IMPALA: je docela dobry mit velkyho i malyho psa, zkuste si to, doporucuju, on se potom ten radikalni nazor casto celkem zmeni:-)
    IMPALA
    IMPALA --- ---
    PLAVEVA: To asi ne, ale je pravda, že malí pejskové velké psy hodně provokují a jejich majitelé je ani nenapomenou, protože jim přijde děsně roztomilý, že jsou tak stateční a přece nic nedělají. Ale když už nenapadne malé psy, že si provokací můžou vykoledovat útok, mělo by to napadnout jejich majitele. Velký psi chodí na vodítku a s košíkem a malí volně běhají, štěkají, provokují a serou na chodníky.:-)))
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    sabeobrana napadeneho psa vyrazne vetsiho plemene:-D
    uz to vidim: plne a dozivotne invalidizovany vlcak napadeny zbesilym yorksirem jo?:-) hele znam vice pripadu kdy napr. bordeauxka doga roztrhala maltezaka, ani jeden, kdy by maltezaci - a to v poctu sebevetsim - roztrhali molossa...lide, myslete.
    DIVA
    DIVA --- ---
    jsem pro povinnou socializaci a poslešnost malých plemen - NEBO - aby jejich majitelé vzali úplnou zodpovědnost za případnou veterinární péči po sebeobraně napadeného psa výrazně většího plemene. nechala bych jim na výběr individuelně
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    ad anke:

Jsem majitel psa - (ne prvního), mám malé půlroční štěně borderkolie (velmi temperamentní plemeno) a jsem pro povinný vícvik psa. Ale i zde bych uděla jisté vyjímky u malých plemen jako jsou jorkšíři, maltézáci a jiní smetáci, jsou to sice uštěkaní, vzteklí a vlezlí "šmejdi" ale jejich výchova je zvládnutelná i doma. Poslušností se od nich moc neočekává a i jejich majitelé se mnohdy bojí je pustit z vodítka. Když už náhodou takový pes vyjede po člověku, natrhne mu max. nohavici u kalhot.

U větších psů (dalo by se to dělit dle "gramáže" plemen) je důležitý výcvik, který lze zakončit zkouškou. V každém městě je cvičiště, kde se pohybují zkušení lidí, kteří mají mnoho znalostí metodik výcviku, za poplatek (cca 1000,- za rok) jsou ochotní předat své znalosti psovodovi. Pak už záleží na psovodovi, zda zvládne komunikaci se psem a ve smečce (psovod/pes) se dostane na pozici "Alfa samec". Toto sanžení lze pak zakončit zkouškou, např.: BH viz: http://www.cz-pes.cz/zkusebni-rad-schh.php

Já sama navštěvuji cvičák již od 3 měsíců štěněte, protože je důležitá socializace psa a jeho pružnosti se dá velmi dobře využívat. Jsem členem svazu záchranných brigád kynologů (vstup možný až po složení zkoušky ZZZ) a velmi mě mrzí, že město Hradec Králové jako jedno z posledních, nemá pro takové psovody vyjímky. Pro pohyb se psem po městě je platná vyhláška: Obecně závazná vyhláška č. 6/2007 města Hradec Králové http://www.hradeckralove.org/cz/Magistrat/odbory/usek_tajemnika/kancelar_tajemnika/odd_pravni/_vyhl_mesta/vyhl_6_07.html o pravidlech pro pohyb psů na veřejném prostranství, účinnost od 27. 12. 2007.
    V této vyhlášce mají vyjímku jen psi služební při výkonu práce. Jiná města mají pro psy se speciálním výcvikem, což je i záchranařina, vyjimků také.

BECKO
    BECKO --- ---
    DOCKINEZ: řešila bych to s majitelem a koupila bych si špunty do uší..ty mi pravidelně leží vedle postele, protože nad náma sou dvě idiotský dupající děti a jejich máti co hraje na klavír, vedle rekonstruujou byt a štěkajících smeček tam je taky dost a já se ráda po kocovině vyspim .)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GIO: Ano, resil jsem bezohlednost tech, kteri sve psy venci pred mym domem.
    GIO
    GIO --- ---
    DOCKINEZ: tak tojo, stejne to byla jen narazka na nasi posledni debatu zde, kdyz jsi resil hovna pred domem, jestli si vzpomminam spravne, ze...
    GIO
    GIO --- ---
    DANKLAR: jsi ubohy.)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GIO: Ale houbeles, jednou jsme s Danklarem usporadali v HK alkoholicko/magicovy dychanek a Shnekosh spolu s Dawronem nas poctili svou milou pritomnosti, nic vic za tim neni.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    GIO: nedávej fotky na nyx... a nebudou drby
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    GIO: ehm, názory a vtípky, všechno klidně smontuj dohromady...
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    GIO: dej si nesledovat, mit prava, tak maznu celou tuhle debatu. se nedivim, ze predesly majitel predal admina.
    GIO
    GIO --- ---
    DANKLAR: taky by me zajimalo, od koho ty vis, kdo je muj muz, kdyz sem on diky spetce zdraveho rozumu neleze a ja s nim zas nechodim do outpostu...zeby drby.)
    GIO
    GIO --- ---
    jinak tohle je tak odborna diskuze, ze to cloveku cuka koutky, nemoh bys z toho prosim udelat jinou kategorii?
    GIO
    GIO --- ---
    DANKLAR: myslim, ze zminit pred nim nektere tve nazory na psy, treba vtipek s jedy, asi bys ho nepoznal..
    GIO
    GIO --- ---
    DANKLAR: vid, chudak malej.
    TAKZE TO MNE JEN UTVRZUJE V TOM, ZE to hrajou vetsinou totalni jendosmerni zabednenci, a on nastesti neni jako vy:))
    DIVA
    DIVA --- ---
    vy ste tragičtí. lidi sou na sebe jak psi koukám ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam