• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    BECKO
    BECKO --- ---
    YENNEFER: jednou sem viděla kokra naučenýho srat do pytliku .) on si jenom přičup, ženská přiběhla a dala mu pod prdel igelitku a nemusela nic sbírat .)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    BECKO: tak hystericke reakce jsou na obou stranach, jenze uprimne receno casteji vidim pejskare, kteri psa pusti a kaslou na to kde co dela, o tom, ze by treba posbirali lejna, skoda hovorit, nez lidi, kteri by jim za totez spilali...
    BECKO
    BECKO --- ---
    BLACKBITCH: no že si psala něco o panice a podobně, tak sem myslela, že už je to nějaká fobie.. vyznělo to tak

no podle toho co píšeš je zase problém víc v tom pánovi než ve psu .) já třeba taky nemám ráda, když se mi na Prděnku někdo cizí vrhá a hned se chce mazlit, ne proto že by ublížila, ale prostě mi to vadí a sere mě to.. když si chci pohrát s cizím psem, tak se nejdřív zeptám pána

stejně tak když deme na volno a vidím, že chce někoho očuchat a není to třeba známej (kdo zná mě i psa), tak ji přivolám.. dneska ráno se zrovna jedna postarší paní cítila hrozně uražená, když jí Prděnka prošla přes cestu (a ona tím pádem musela o 0,000001 km/h zpomalit) no spíš přes takovej minichodník uprostřed trávníku mezi panelákama a tak dotčeně se na mě otočila a okomentovala to nějakým tím ježišmarjá co si to ten pes dovoluje ;) přitom psice vůbec nešla k ní, ale někam pro klacek či pro co.. to sem se fakt docela zarazila nad tím co všechno dokáže lidem na psech vadit..
    BLACKBITCH
    BLACKBITCH --- ---
    GIO: ne, to vubec ne, mam psy rada, ale kdyz je znam a vim, ze jim muzu duverovat. Z cizich, na volno pustenych psu, strach mam, protoze je neznam, nevim, jestli nejsou spatne vychovany, nevim, co jim vadi... Ja psy nijak neprovokuju, nemluvim na ne, vetsinou se snazim jenom co nejnenapadneji projit kolem, ale nekteri psi maji proste potrebu me ocuchat, nekteri na me stekaji, asi jako na kazdyho. Ani nikomu nenadavam, ze ma svyho psa na volno a bez nahubku (dokud by me ten pes opravdu nekousl) , ale proste mi strasne vadi, kdyz proti me bezi pes a steka, tak zastavim a stuhnu, a jeho pan se mi smeje a ma blby komentare, ze se nemam bat, ze me chce pejsanecek jenom ocuchat. Tak prece, kdyz vidim, ze nekdo ma strach, tak si toho psa snad odvedu, ne?
    Nikoho neprudim, kdyz potkam psa tak zadny hysterii nepropadam. Vzdyt je to prece jenom o pristupu lidi, nechapu, proc si vsichni pejskari mysli, ze musim jejich psa taky milovat. Btw, rodice maji psa a jsem s nim velka kamoska, takze fobii ani hysterii, doufam, netrpim.
    BLACKBITCH
    BLACKBITCH --- ---
    BECKO: ja nemam fobii, akorat abych se skamaradila se psem, tak potrebuju cas na to, abych ho poznala. Nemam rada, kdyz na me bezi cizi pes, nevim, co se mu honi v hlave, nehlede na to, ze uz me takhle jeden pokousal, jenom, kdyz jsem sla kolem nej a jeho panicka, cesta bohuzel jinudy nevedla, tak asi branil svyho pana, ale ja jsem jenom sla kolem nej a vubec nic jsem nerikala, nedelala, jen sla.
    GIO
    GIO --- ---
    DOCKINEZ: souhlas.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GIO: Off topic, tohle si piste do posty.
    GIO
    GIO --- ---
    haha:))
    jo, to mi staci.
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    BLACKSKY: Obrázek jsem si udělala
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    GIO: To záleží na majiteli infa. No tvé info přeci jen o něčem vypovídá
    GIO
    GIO --- ---
    BLACKSKY:
    BLACKSKY: no z toho infa se toho o cloveku dozvis.)
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    Je normální se seznámit s oponentem...
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    Ráda Tě seznámim s p. Bukačovou, mejitelkou 7. měsíčního mastifa, kterého si nedovolí z vodítka pustit. Jistě by Ti ráda povyprávěla, jak jí chovatel ujišťoval o klidné povaze psa...
    GIO
    GIO --- ---
    aa, jak mne hned lustruje.))
    GIO
    GIO --- ---
    BLACKSKY: mno, tak ve vzdelavani klidne pokracuj na otm neni nic spatneho, treba s tim mastifem jsi se sekla pekne.)

ne ted rejpu, omlouvam se, ale vazne jsme tim vsim chtela rict jen to, ze samozrejme vse je o lidech a to na obou stranach. nepirjde mi normalni aby psi volne poletovali vsude kde se jim zachce a vrhali se na vsechny kolemjdouci, ale nepirjde mi ani normalni panicka hystericka reakce na ps aktery prochazi kolerm, oboji jsou extremy...
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    BLACKSKY: ...ha chyba

...kynologii mnoho, nejen docházení na cvičák, ale hlavně absolvování školení...
    GIO
    GIO --- ---
    delam to stejne. v tomhle se shodneme.
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    GIO: Tak vzdávám to, nemám dost času na při s Tebou. Zdá se, že my dvě se zřejmě nedohodnem. Každá máme na věc svůj názor, který jak se zdá, je podložen jinými zkušenostmi a znalostmi. Netvrdím, že vím všechno, ale dělám pro své vždělání v kynologii

Jsem majitelem psa - zdaleka né prvního, ve městě ho (né vždy) na volno pouštím a pokud vidím, že se žene očuchávat chodce, hned ho přivolám. Je mi jedno jestli se chodec psa bojí, nebo jestli by se nechal oblízat, poskákat nebo snad počůrat.
    GIO
    GIO --- ---
    YENNEFER: mne se treba tohle stalo taky a nijak mne to od zivota se psy neodradilo, je zvlastni jak je to individualni.
    GIO
    GIO --- ---
    navic nevim proc by si pes hlidal sveho pana pred nekym na koho hodla skocit:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam