• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      DIVA
      DIVA --- ---
      PATISLAV: myslíš, že by byl pes šťastnější v lese než v domácnosti, tak? :)
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      DIVA: Jistě, lidi kteří doma praktikují v podstatě jistou formu otroctví, jsou učiněnými milovníky přírody - narozdíl od těch, co si myslí, že by zvířata měla především svobodně běhat v lese.
      DIVA
      DIVA --- ---
      DOCKINEZ: baže ;)
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      Lidi jsou desna svoloc :)
      DIVA
      DIVA --- ---
      DANKLAR: souhlasím
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      DIVA: jo, taky mi je líto psa, který většinou za nic nemůže, nakopnout by zasloužil převážně nezodpovědný majitel...
      DIVA
      DIVA --- ---
      DIVA: svého psa mám nejraději na světě, takže tvé zlé tušení je trefné :) pokud správně chápu tedy. a jo, bude o docela rozšířený nešvar mezi pejskaři ;P

a některé psy vyloženě nemám ráda že bych je nakopla, zvlášť ty nevychované. skutečnost, že jde o demenci páníka, mě drží na uzdě
      DIVA
      DIVA --- ---
      DAN9K: přijde mi to dost mimo téma. všechny psy nemiluju, mám kladný vztah ke všem živočichům, nepěkné mám raději méně. snažím se jednat se světem fér, což je sice velmi subjektivní, ale snaha by byla, to je základ.

z pejskařů (kočkařů..) mám většinou pocit, že jejich láska k živočišstvu je rozvitější než u lidí, kteří zvířata nechovají. stejně jako z lidí, kterým doma bují vegetace (ta květináčová) mám pocit, že mají k rostlinstvu kladný vztah. no nevím, každý ať si to přehodnotí po svém.

DOCKINEZ: nemyslím si, že kdo se mnou nesdílí mou lásku k mému psovi je nelida, páč můj pes bohužel lidi ignoruje, čili není divu, že nezískává sympatie davů kudy se vrtne. a jestli máš na mysli obecně kladný vztah k mimočlověčímu životu - jo, myslím, že něco jako lidskost s tímhle souvisí. což samozřejmě z člověka nedělá nic lepšího nebo horšího. čistě to vystihuje určitou složku jeho charakteru.
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      ...a kdo tuhle "lasku" nesdili, tak je hajzl a nelida
      DAN9K
      DAN9K --- ---
      DIVA: to nevím, proč je to víc osobní než cokoliv jiného. Ale právě mám z pejskařů často pocit, že to není opravdová láska k živočišstvu, ale prostě hlavně k tomu mému miláčkovi...
      DIVA
      DIVA --- ---
      DAN9K: ..zní už tak trochu na Osobní záležiTost, ne?:) jestli tě to zajímá zavítej do pošty
      DAN9K
      DAN9K --- ---
      DIVA: a mě by zajímalo, miluješ všechny psy, nebo hlavně toho svýho?

A tvůj vztah k ostatním živočichům? Třeba i těm nepěkným?
      DIVA
      DIVA --- ---
      DOCKINEZ: to by bylo ideální pro všechny. jinak viz DIVA
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      DIVA: Ale jasne, ze si nemuzu byt jisty. Proto jsem take ve svem prispevku pouzil slovo nejspis, vime?

Je jiste mozne, ze by te zpacifikovany pes naopak rozbesnil do te miry, ze by te bylo opravdu potreba zastrelit, ale - ruku na srdicko - tak nejak si myslim, ze by to dopadlo jinak. V kazdym pripade ti preju, abys to nikdy nemusela overovat v praxi.
      DIVA
      DIVA --- ---
      DOCKINEZ: za málo. nesuď mě podle někoho o kom jsem v životě neslyšela pls ;)
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      DIVA: Nededukuju, predpokladam. A predpokladam na zaklade zprostredkovane zkusenosti, dekuji za optani.

Ach so, tak jo.
      DIVA
      DIVA --- ---
      DOCKINEZ: z čeho dedukuješ jak se v jaké situaci zachovám? takový jsi dobrý psycholog? nemyslím že se známe (zjevně)

Nebo jeho páníček? Budu se bránit dál... pochopila jsem že po střelbě do psa se bude pokračovat
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      DIVA: myslím, že kdyby někdo střelil mého psa, musel by pak střelit i mě.

To si myslis spatne. Ve skutecnosti by ses totiz nejspis sesypala na hromadku a nebyl by duvod te strilet, protoze bys v tu chvili nebyla zadnou hrozbou :)

a pokud ti je milejší střílet do lidí než rozkousaná nohavice, je to zas jenom tvoje volba.

Podsovas danklarovi neco, co vubec nenapsal, prober se.
      DIVA
      DIVA --- ---
      DIVA
      DIVA --- ---
      DANKLAR: ach tak, já myslela že běžíš po parku a pes se nechá nalákat na vlající nohavicí. pokud jde o krvelačnou bestii asi mi unikl nějaký příspěvek tady (?) ..o dítěti to bylo v souvislosti se střelbou. někdo tu trefně podotkl, že mířit na psa zmítajícího se ti u nohou nebude jen tak, že bys mohl zasáhnout třeba svou nohu. já jen dodala že to může jít nejen do nohy a nejen do tvé.

mít tohle "právní povědomí" bojím se neúměrné sebeobrany. nicméně v konkrétní situaci bych spíš jednala ve smyslu momentálního dění, než následných opletaček. jinak třeba: nenechala bych se znásilnit abych získala argument k tomu, že jsem se bránila hrubou silou proti někomu kdo neměl zbraň.

ok, jestli ti jde o bandu podivínů se psy a zběsile útočícího pitbula, pak se bavíme každý o něčem jiném. já navazovala na volné pobíhání v parku a nepříjemnosti pro běžce. nevím ve které chvíli se z toho stal vražedný útok psa magora

demagogem zval kotlík patislava (nebo naopak)
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      DIVA: ad výchova, urážky a maminky - "nehledě na dobrý argument kotlíka. můžeš taky trefit nohu a nemusí být ani tvoje. a ani vlastně noha. to pak obhájíš tak maximálně před maminkou." dle této nejasné "věty" jsem fakt nemohl pochopit, že mluvíš demagogicky o nějakém děcku a jak s tím souvisí moje rodina, ano, rozzlobilo mě, že taháš do rozhovoru o psech moji mamku... příště zkus psát víc jako člověk, dík
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam