• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    DIVA: nemáš se za co omlouvat, napsala jsem jen, že pokud máš lepší řešení, které je potřeba, tak ho sem napiš, budeme pak mít možnost rozvádět rozhovor na úrovni a né jen brebentit o nesmyslnosti vodítka pro dogu a jeho slabého psovoda... (ta doga byla jen příklad, tak není třeba to komentovat!)
    DIVA
    DIVA --- ---
    DIVA: buď tě pes nerespektuje a vodítko kdykoli vyškubne nebo jsi bez respektu ty a vodítko mu ani nenasadíš - to jsou to současně ale Ty případy, které bys potřebovala řešit. ona ta šňůrka bohužel není kouzelná :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PLAVEVA: ano, treba takova desetimetrova stopovacka :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    :) promiň, asi zrovna "nejsem ve stavu" na tohle všechno reagovat v jednotlivostech :) halt s tebou nesouhlasím. vodítko není řešení, vodítkem psa zkrotit nelze, pokud nejsi silnější než pes. a pokud jsi silnější fyzicky, často jsi "silnější" i psychicky a ovládáš ho bez provázku ;) imo je vodítko dobré k udržení jorkšírského útěkiéra - k "výchově" opravdického psa (nebo jeho majitele) použít nelze :)

hlášku se zkušenostmi jsem nepsala "všem na jeho příspěvky" :) iba jeden ras, ale trvám na tom ;)
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    DIVA: Moc nerada se opakuji, ale zdá se, že rčení: Opakování je matkou moudrosti... se v tomto případě hodí. Již několikráte jsem podotkla, že záleží nejen na vodítku, ale i na obojku a psovodovi.

Netuším čeho chceš dosáhnout, pokud všem budeš na jeho příspěvky psát: "Máš málo zkušeností..." Cheš tím říci, že pokud sem nemám potřebu vyzvracet všechny své zkušenosti a píši sem už jen závěry z nich, dělám to špatně? Včerejší večer jsem zde popsala jen proto, že je to celkem aktuální téma, strach ze psů, pes jež nepodléhá žádné kontrole (vodítko, duchaplný psovod...)

Na tvou zkušenost: Né vždy budeš ve stavu, že se Ti podaří zareagovat tak dokonale, jak jsi to udělala. Nic takového Ti samozřejmě ani nepřeji, ale měla by jsi s touto možností do budoucna počítat a podle toho se chovat.

Je fajn, jak tu všichni polemizují o hovnech, debilních majitelích psů, nevychovaných psech... Jestliže máš lepší řešení než psy uvázat na vodítko, tak sem s tím. Pokud to má alespoň trochu hlavu a patu, ráda se k tobě přidám a budu brojit proti těm omezencům, jež na lepší řešení nepřišli!!!!!!
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    DANKLAR: vis, bojim se, ze se da koupit i dlouhe, delsi, dlooouuuhe voditko.
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANKLAR: joujou :D beru psa a du se opít do parku! slavímee ;))
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DIVA: děkuji, tudíž jsi psychotestem prošla, teď ještě zkoušky v ovládání psa a můžeš ho mít ve městě na volno:o))
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANKLAR: v klidu, pes nerozezná takový statický detail a já po lidech nekoukám, pravidelně míjím známe bez pozdravu ;) fakt nedorozumění, absolutně máš právo přemýšlet nad čímkoli a pejskaři je po tom kulové ;)
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANKLAR: jaha, tak to jsem vážně nepochopila :) brala jsem to tak že stojíte proti sobě a koukáš na psa se vztekem v oku a pěnou u huby ;P nějak jsem zůstala na té vlně kdy jsem já mluvila o kokrovi na běžcově nohavici a ty o vraždícím bulíkovi ;) sorry fakt, beru zpět, takového člověka si s největší pravděpodobností nevšimnu, ani já ani pes :) a pokud, nijak mě to nerozruší k soudům na jeho téma ;)
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DANKLAR: Vypadá to, že se mračím na vás, ale nemračím...
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DIVA: třeba zamyšlenost a tak hlubokou, že tebe a tvého psa ani nevidím...
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANKLAR: stačí zakliknout ignore chceš-li mě vidět mlčet ;) a co tedy mračení vyjadřuje? lásku a úctu? :)
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DIVA: ad mračení, jsi úplně mimo... o nepřátelství mluvíš jen ty, neumíš rozumně diskutovat... radši už mlč
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANKLAR: "co my s tím" ..zní skoro jak bych projevila snahu vás přimět k tomu s tím něco dělat :O

klidně to rozveď, v čem že tu zkušenost postrádám :) ale samozřejmě to komentovat nemusíš, to je jasná věc, už ten příspěvek na který teď reaguju tu vůbec nemusel být ;)
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DIVA: taky myslím, že ti chybí zkušenosti, co my s tím ale?
    DIVA
    DIVA --- ---
    BLACKSKY, DANKLAR: příklad ze včera :) když jsem odtrhávala sousedovic dogu z pevného objetí s mým psem, vodítko, které za ním vlálo když se na nás řítil jsem nepoužila, lapla jsem ho za obojek a předala majiteli :) fakt nevím, poslešný pes lze udržet bez vodítka, neposlešnému vodítko nepomůže. pokud smýšlíte jinak, imo to jen svědčí o chybějících zkušenostech ;)

PLAVEVA: dík za tip, určitě vyzkouším ;)

ANABEL_LEE: souhlas, hovna nenechávají psi, ale majitelé

DANKLAR: já takové lidi rozhodně ráda nemám a to z jednoduchého důvodu. mračení mám v paži, ale nepřátelství visící ve vzduchu je bohužel pro psa čitelné. a nepřátelství vzbuzuje zase jen nepřítelství, imo jde o provokaci, kterážto je zvlášť vůči psovi projevem docela demence. takové lidi nemám ráda a mít ráda rozhodně nechci. mám snad z toho důvodu mít omezená práva? zákaz vlastnit psa? to jako by bylo fér nebo něco...??

PLAVEVA: :)) souhlas, já na rozdíl od Gio cizí houna fakt neberu, ale sklo vezmu vždy. taky je celkem nechutné, když vidíte krev řinout se z těla jak z kohoutku. mi osobně to dělá hůř než cizí výkaly
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    DANKLAR: no uvidime, treba se to pak zlepsi, ale osobne si to nemyslim
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    DOCKINEZ: aha, na kole neumim tak jsem se jeste se spesl klubem pro flejm na tema" ty hovada co pijou ve skle" nesetkala...prima zprava, ze tez existuje:-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    PLAVEVA: ad strepy - mne jako cyklistu to stve dost, ale toto jaksi neni auditko o hovadech rozbijejich sklo na ulici, proto zde o tomto jevu nepisu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam