• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      BLACKSKY
      BLACKSKY --- ---
      DIVA: tak nevím jestli čteš, co ti píšu, nebo jestli si jen prohlížíš slova, vytrhnout tak něco z kontextu a zareagovat tak....????? Nechápu
      DIVA
      DIVA --- ---
      BLACKSKY: vyjadřovat se budu dle libosti, použij ignore ;)
      ANABEL_LEE
      ANABEL_LEE --- ---
      PLAVEVA: :D ano take jsme se s gio onehda obveselovaly :D
      BLACKSKY
      BLACKSKY --- ---
      DIVA: omlouvám se, nařkla jsem Tě neprávem, chtěla jsem jen podotknout, že oponovat mi "nedostatečnými zkušenostmi", je jen ztráta času! Zbytečně si otíráš písmenka na klávesnici. Už chápeš? Pokud tedy nemáš lepší argumenty, již se k tomu nevyjadřuj.
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      DIVA: Vodítko není myšleno k "výchově" psa, ale k tomu, aby bylo možno zabránit excesům... a to vodítko na 100% dokáže. Pokud někdo svého psa neudrží, nemá ho mít.
      DIVA
      DIVA --- ---
      BLACKSKY: i lehčí pes má zápřah, nepřipravenému psovodovi stačí okamžik nepozornosti ;) už to tu padlo, projeď historii. jsem pro povinné výcvikové minimum pro všechny psy. a proti nově navrhované vyhlášce na obecný zákaz volného pohybu! o tom se tu bavíme, žádné žvatlání, komentáře k současnému dění bohůmžel :(
      PLAVEVA
      PLAVEVA --- ---
      ANABEL_LEE: bingo:o)

apropo diky zdejsimu klubu; jsem si prisvojila prupovidku "papir unese vsechno, dejte na internet", mam s tim zatim ve spolecnosti celkem uspech:-D diky .
      BLACKSKY
      BLACKSKY --- ---
      DIVA: nemáš se za co omlouvat, napsala jsem jen, že pokud máš lepší řešení, které je potřeba, tak ho sem napiš, budeme pak mít možnost rozvádět rozhovor na úrovni a né jen brebentit o nesmyslnosti vodítka pro dogu a jeho slabého psovoda... (ta doga byla jen příklad, tak není třeba to komentovat!)
      DIVA
      DIVA --- ---
      DIVA: buď tě pes nerespektuje a vodítko kdykoli vyškubne nebo jsi bez respektu ty a vodítko mu ani nenasadíš - to jsou to současně ale Ty případy, které bys potřebovala řešit. ona ta šňůrka bohužel není kouzelná :)
      ANABEL_LEE
      ANABEL_LEE --- ---
      PLAVEVA: ano, treba takova desetimetrova stopovacka :)
      DIVA
      DIVA --- ---
      :) promiň, asi zrovna "nejsem ve stavu" na tohle všechno reagovat v jednotlivostech :) halt s tebou nesouhlasím. vodítko není řešení, vodítkem psa zkrotit nelze, pokud nejsi silnější než pes. a pokud jsi silnější fyzicky, často jsi "silnější" i psychicky a ovládáš ho bez provázku ;) imo je vodítko dobré k udržení jorkšírského útěkiéra - k "výchově" opravdického psa (nebo jeho majitele) použít nelze :)

hlášku se zkušenostmi jsem nepsala "všem na jeho příspěvky" :) iba jeden ras, ale trvám na tom ;)
      BLACKSKY
      BLACKSKY --- ---
      DIVA: Moc nerada se opakuji, ale zdá se, že rčení: Opakování je matkou moudrosti... se v tomto případě hodí. Již několikráte jsem podotkla, že záleží nejen na vodítku, ale i na obojku a psovodovi.

Netuším čeho chceš dosáhnout, pokud všem budeš na jeho příspěvky psát: "Máš málo zkušeností..." Cheš tím říci, že pokud sem nemám potřebu vyzvracet všechny své zkušenosti a píši sem už jen závěry z nich, dělám to špatně? Včerejší večer jsem zde popsala jen proto, že je to celkem aktuální téma, strach ze psů, pes jež nepodléhá žádné kontrole (vodítko, duchaplný psovod...)

Na tvou zkušenost: Né vždy budeš ve stavu, že se Ti podaří zareagovat tak dokonale, jak jsi to udělala. Nic takového Ti samozřejmě ani nepřeji, ale měla by jsi s touto možností do budoucna počítat a podle toho se chovat.

Je fajn, jak tu všichni polemizují o hovnech, debilních majitelích psů, nevychovaných psech... Jestliže máš lepší řešení než psy uvázat na vodítko, tak sem s tím. Pokud to má alespoň trochu hlavu a patu, ráda se k tobě přidám a budu brojit proti těm omezencům, jež na lepší řešení nepřišli!!!!!!
      PLAVEVA
      PLAVEVA --- ---
      DANKLAR: vis, bojim se, ze se da koupit i dlouhe, delsi, dlooouuuhe voditko.
      DIVA
      DIVA --- ---
      DANKLAR: joujou :D beru psa a du se opít do parku! slavímee ;))
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      DIVA: děkuji, tudíž jsi psychotestem prošla, teď ještě zkoušky v ovládání psa a můžeš ho mít ve městě na volno:o))
      DIVA
      DIVA --- ---
      DANKLAR: v klidu, pes nerozezná takový statický detail a já po lidech nekoukám, pravidelně míjím známe bez pozdravu ;) fakt nedorozumění, absolutně máš právo přemýšlet nad čímkoli a pejskaři je po tom kulové ;)
      DIVA
      DIVA --- ---
      DANKLAR: jaha, tak to jsem vážně nepochopila :) brala jsem to tak že stojíte proti sobě a koukáš na psa se vztekem v oku a pěnou u huby ;P nějak jsem zůstala na té vlně kdy jsem já mluvila o kokrovi na běžcově nohavici a ty o vraždícím bulíkovi ;) sorry fakt, beru zpět, takového člověka si s největší pravděpodobností nevšimnu, ani já ani pes :) a pokud, nijak mě to nerozruší k soudům na jeho téma ;)
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      DANKLAR: Vypadá to, že se mračím na vás, ale nemračím...
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      DIVA: třeba zamyšlenost a tak hlubokou, že tebe a tvého psa ani nevidím...
      DIVA
      DIVA --- ---
      DANKLAR: stačí zakliknout ignore chceš-li mě vidět mlčet ;) a co tedy mračení vyjadřuje? lásku a úctu? :)
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      DIVA: ad mračení, jsi úplně mimo... o nepřátelství mluvíš jen ty, neumíš rozumně diskutovat... radši už mlč
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam