• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANKLAR: achtak, líbko-invaze na nyx :)

nemyslím že by mohlo být nějak přínosné diskuzi rozvádět tímhle směrem, vzdávám se bez komentáře ;)
    DIVA
    DIVA --- ---
    BARUSSS: jen doufám že nemáš psa :))
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    SMARTCHIN: BARRUSSův příspěvek jistě nepsal nikdo příčetný, takže bych to nijak neřešil... je vidět, že dotyčný/á neumí ani psát, natož myslet.
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANKLAR: tam rozměr psa imo není zas tak podstatný, de spíš o výchovu. a ze zkušenosti sou agresivnější spíš menčí psi (kde majitelé jaksi nekladou takový důraz na jejich ovladatelnost)

jen pár minut po střetu se stánkařkou se jedné paní vyškubl labrador a přiběhl přímo k nám (chtěl si hrát asi). k čemu tam bylo to vlající vodítko nevím, ale můj pes byl pod povelem u nohy a ona si vzápětí doběhla. takže sme normálně přátelsky prohodily pár slov a problém veškerý žádný. riziko pramení podle mě (skoro) dycky od pejskaře, málokdy přímo od psa. a pravidlem bývá, že uvědoměle se chovají majielé velkých psů, u těch malých (kterých je mnohem víc) je to statisticky méně příznivé. pro mě z toho vychází to, že v kontaktu s velkým psem se nemusím bát tolik, jako v kontaktu s tím malým (rozuměj s majitelem toho a onoho)

rozdíl mezi tvým a mým pohledem je daný řekla bych tím, že já se nebojím útoku psa na mě, vím že dou zvládnout (až na výjimky samozřejmě). bojím se útoku psa na psa. toho že je nezvládnu odtrhnout, že na to budu sama, že pejskař poběží z příliš velké vzdálenosti, že nebude schopný toho svého nijak skrotit atp. tohle se mi stalo už xkrát. navíc kolikrát následuje útok pejskaře na mě (slovní) což mě teda teda baví eště míň než urovnávat psí rvačku

z psa co se žene na mě mám radost, zvlášť z těch velkých, tje pro mě potěšení ;)
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DIVA: No, přiznám se, že pejsky od určitý velikosti vidím radši na vodítku... ale to bývají ti, co se ke mně ženou, což není případ toho tvýho.
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANKLAR: ty, ani sem si nevšimla. dokavad to nemá 20kg nad roztěkaného / nevšímavého majitele nebo to neprojevuje agresi tak se tím nezabývám, nevím proč bych měla. ale bestak ne, bo se jí tam motal kolem těch tyček od toho pultu, což s vodítkem nevím jak by zvládal

imo něco jako postkomunistická mentalita. už sem se s tím setkala víckrát, že někoho zdvořilým úsměvem naseru. nedávno se vracel kamarád po letech z irska a svýma dojmama mi připoměl můj návrat před lety. češi sou na sebe prostě hnusní coby postoj výchozí situace styku mezi lidmi. běs. a nesnášenlivým pejskařům teď upletli přepychový bič. k nikomu jinému to neslouží a ničemu jinému to nepomohlo
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DIVA: A ten její jistě byl na vodítku a měl náhubek, že...
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANKLAR: ne, klasika. shodou okolností sem v krátkých intervalech 3x prošla kolem jednoho stánku (s ňákýma zbytečnostma) a napotřetí do mě baba (s ratlíkem pod pultem) vyjela že mě pude udat. důvod? všimla sem si jejího psa a míjejíce její stanoviště sem toho svého pokaždé obšťastnila povelem (preventivně + pro její klid). když sem procházela už potřetí tak sem k tomu přidala úsměv (obyčejná zdvořilost) a ona na to že se nemám moc smát, že mě pude nahlásit, že nemám vodítko. jako sory, ale fakt to nechápu. nic nikomu nedělám, pes nikomu nic nedělá. ani nevyjel, ani nezaštěkal, nezavrčel, akorát sme prošli kolem - s 2metrovým odstupem.. normálně sem projevila vstřícnost zbytečným komandováním psa a zdvořilostním úsměvem. to jí stačilo

ale jak říkám, klasika. prostě lidem asi vadí cokoli jim vadit může

kdo vymyslel vodítkový zákon by měl obdržet patnáct protivných sousedů co mu budou denně připomínat jak se k sobě lidi umí chovat když jim v tom nic nebrání
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DIVA:Ale, copak? Nějaká nová chuťovka?
    DIVA
    DIVA --- ---
    zasraní pejskaři. blechy na ně a klíšťat denně šest
    DIVA
    DIVA --- ---
    PATISLAV: dokud nemá "volno" řídí se předchozím povelem (k noze, ke mě, počkej, pomalu, zůstaň atd..). volno znamená něco jako rozchod, tzn může (a má) se ode mě vzdálit a zabývat se vlastníma "problémama" (stopovat, kálet a močit, seznamovat se ap)

tzn na volno ten "zlý" velký pes automaticky jde pryč od paničky. a lidi kteří panicky reagujou už na skutečnost že jde se mnou na základě vlastní vůle bez fyzického pouta nabíhají na infarkt ;) pakliže mají agresivního psa a můj pes nemá náladu po sobě nechat peskovat, zařídí milému (tedy nemilému) ratlíkovi kolotoč kolem běsnícího majitele ;) chodí s košíkem a má krapet úsudku, takže žádné reálné riziko nevychovanému zvířeti nehrozí :) jen zasloužená porce stresu pro nepříjemné spoluvnčící no ;)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    DIVA: tvůj pes na pokyn "volno" začne řádit? :) Nedovedu si moc představit, jak se pes takový příkaz naučí :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    já na nevychované pejskaře reaguju taky značně nevychovaně :) takže to schvaluju

zvlášť když mi majitelé nevychovaného agresivního psa zmítajícího se na vodítku začnou nadávat za to že můj vychovaný pes chodí bez vodítka. obvykle následuje povel "volno". když už si stěžujou, aspoň mají na co
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PATISLAV: ze zpovědnice
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Zmlátil jsem souseda

A jestli z toho budu mít tahanice, tak ho zmlátím ještě jednou.
    Víte, šel jsem se svým psem po ulici jen něco édnést kamarádovi, který bydlí kousek od mého bytu. Ano, můj pes šel bez vodítka, ale to, protože tak chodíme často a problém v tom není - pes mě poslouchá.
    Jenom že sousedův pes začal na moji fenku, jako vždy, štěkat jak pominutej a tím to začalo. Nazval mě kokotem, že prý můj pes dělá neustále bordel ( hm, můj pes - beze srandy - neštěká, nedělá bordel před jeho dveřma, prostě nic ), ale chyba je namé straně. Tento důchodce začal, že budu platit pokutu, že na mě zavolá policii - protože na veřejné cestě nemám psa na vodítku. No, zezačátku jsem ho bral s rezervou, ale poté co mi začal nadávat a řvát na celou ulici tak jsem se neudržel a prostě mu jednu natáhnul. Na to vyšla jeho manželka a seřvala ho, aby se uklidil, že na jeho řeči nneí nikdo zvědavý.
    soused nahoře 35
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    BJETUSH: snad stene. dospelej pes - to bych myslela ze ne. sousedu pes, chudak, vzdycky zechcal podestu i schody, dost na nej ryceli nez se rozhoupali k vetovi.

mel nador prostaty. v te dobe uz inoperabilni.

KUZMA42
    KUZMA42 --- ---
    No jo no lidi jsou prostě hovada, máme na baráku jedny a ty zásadně venčej čubu na společnym dvorku a ten je z důvodu smradu pro nás nepoužitelnej. Pochcaný schody jsou nepříjemný, ale ještě lepší je dvakrát ročně hárající čuba a místo schodiště krvaví údolí :-(
    DIVA
    DIVA --- ---
    PATISLAV: pes se do taštičky nevleze ;)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Dneska jsem v metru viděl jednu moc hezkou pejskařku s moc milým a hezkým pejskem. Čoklík poslušně seděl v taštičce a ani nedutal. Prostor nezabíral skoro žádný, nesmrděl, neštěkal. Víc takových pejskařek a pejsků :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam