Doufám, že se k vám mohu přidat. Na lidé.cz jsem správkyní diskuze Pes - nepřítel člověka, ale předem vás varuji, že psy mám 3, pomáhám s převýchovou neposlušných a nevychovaných psů a celkově se kynologii aktivně věnuji.
Koukám, že tu řešíte výkaly (nic ve zlém:)), což je věc, která mi leze na nervy neuvěřitelně... Výkaly po mých psech sbírám, při každé procházce mám zásobu pytlíků (na tři psy minimálně 10 pytlíků na venčení, pro případ průjmu apod.), ale až moc často potkávám lidi, kteří absolutně nezodpovědně nechají psy kadit všude, aniž by je vůbec napadlo to uklidit. Přiznám se, že na takové lidi dost hulákám, protože nenávidím, když jdu na trávník sebrat výkal mého psa a přitom musím dělat slalom mezi cizími. Nabízím jim pytlíky ZDARMA, ale oni hulákají také. Ach jo.
Jako řešení vidím posílení policistů v ulicích a parcích, kteří by dohlíželi na chování lidí a nesbírání výkalů trestali vysokými pokutami. Jejich hlídkami by se zlepšila čistota veřejných prostranství, zároveň i vandalismus, žebrání, opilost našich jednodušších občanů.