• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      BUCKET
      BUCKET --- ---
      PATISLAV:
      DOCKINEZ: Pokud dítě přijde k psovi a začne ho tahat za ocas, tak se nikdo nesmí divit, že zaútočí. Je to pak vina rodičů, že neuhlídá dítě, nebo mu nevysvětlí jak se chovat. Stejně jako když neuhlídá dítě který vleze kam nemá-třeba na koleje. Pak za to taky nemůže strojvůdce, který ho přejede.

DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      BUCKET: kokotina. uplne mi pripominas fizly, ktery se kamose zmlacenyho od skinheadu zcela vzne ptali, jestli je neprovokoval...

nejses nahodou policajt, co?
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      PATISLAV: to víš.. Psi sa brania útokom
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      BUCKET: co je to za píčovinu?
      BUCKET
      BUCKET --- ---
      DANKLAR: Určitě by měli být opatrnější rodiče, aby jejich dítě psa nijak nedráždilo. Pes sám o sobě útok nevyvolá.
      DIVA
      DIVA --- ---
      namátkou sem se proklikala.. ..Neštěstí se stalo kolem 14:00, když chlapec vešel přes bránu na pozemek k sousedům. Vyběhl na něj rozzuřený rotvajler. ... Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví. Za ten pachateli hrozí až dva roky vězení

můžu usuzovat jen z uvedeného, což není mnoho. nicméně i bez tohodle odkazu souhlasím s tím, že taky na děti je třeba pořádně douhlídnout, aby k těmdle tragediím nedocházelo. za titulkem "Rotvajler vážně pokousal chlapce, zuby mu rozdrtil kosti" může být i kluk co bez vědomí majitele vejde na jeho oplocený pozemek, a zločin je spáchán (rod trpný jak radno zaznamenat) v mžiku oka, pejskař má přitom nohy na stole a psa na zahradě
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      PATISLAV: Uplně super je tahle anketa...

Anketa

Jste pro to, aby stát omezil volný chov bojových plemen psů?

Ano, je potřeba přísná legislativní úprava.1937
      Ne, rodiče by měli být více opatrní na svoje děti.725

Neřeší se, jestli by měl být "pejskař" opatrnější a zodpovědnější, ale rodiče pokousaných dětí. To je masakr.
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      Politici se probudili. Chtějí řešit bojová psí plemena - www.lidovky.cz
      http://www.lidovky.cz/politici-se-probudili-chteji-resit-bojova-psi-plemena-pfj-/ln_domov.asp?c=A110403_213224_ln_domov_mc
      Loni se na území Česka odehrálo celkem 1100 nahlášených případů, kdy pes napadl člověka.
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      DAN9K: Nevidim duvod, proc se rozepisovat o obecne znamych skutecnostech :)
      DAN9K
      DAN9K --- ---
      DOCKINEZ: čím to asi bude...
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      Kdyz jsem byl loni v Istanbulu, tak jsem za velmi osvezujici povazoval skutecnost, ze jsem tam za celou dobu zadneho psa nepotkal...
      LKA
      LKA --- ---
      nekdo se tady nedavno ptal na pocty psu v CR? Presne pruzkumy nejsou, tady je srovnani i se zapadem a pomerne hodne cisel a procent. Scitani 2001? Uvidime po letosnim scitani:)
      Cesky a slovensky svet
      http://www.czsk.net/svet/clanky/publicistika/psici.html

Když dnes někdo hovoří o počtech psů, většinou uvádí kvalifikované odhady (1,5 milionu až dva miliony). Průzkumů příliš nebylo. Z šetření GfK Praha na vzorku 10 tisíc lidí nicméně vyplývá, že psa má v Česku 41 procent domácností (kočku jen 19 procent, což je oproti západoevropským zemím málo). Vzhledem k tomu, že v ČR je 4 270 717 domácností (podle sčítání lidu v roce 2001), mělo by tu žít 1 750 994 psů. Ve srovnatelné Belgii je 1 064 000 psů a v Rakousku 560 000 (skutečná čísla budou ale vyšší, protože zdaleka ne každý psa přihlásí).

Podle průzkumu provedeného pro německou organizaci Verband für das Deutsche Hundewesen má přitom ve Francii psy 38, v Belgii 37 a v Irsku 36,25 procenta domácností. Naopak nejméně psů žije ve Švýcarsku, kde je má jenom 10, v Řecku 11,25 a v Německu a Norsku 13 procent domácností.

INDIAN
      INDIAN --- ---
      DIVA: betonovy safari ;)
      ja myslim ze to neni ani sidlistem, spis to tak vynikne prave v ty koncentraci, sidliste preci existujou i mimo CR
      DIVA
      DIVA --- ---
      INDIAN: já ti nevim esi je to tak specificky o psech. spíš se kloním k závěru, že to sídliště samo je zdrojem všeho zla. vysoká koncentrace lidí = vysoká koncentrace všeho čím se lidi obklopujou (zaparkovat poblíž vchodu po osmé večer = suchý humor). já mám ráda klid, který mi psí procházky obyčejně zajišťujou v dostatečné míře, ovšem v tomdle betonovém safari, to by mě fakt jeblo
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      DIVA: docela by me zajimalo, co stoji za timhle ukrutnym boomem ... nedelal z toho nekdo nakou diplomku, ze bysme si pocetli? ;)
      DIVA
      DIVA --- ---
      po pár týdnech zkušeností s bydlením na sídlišti (v pravém smyslu toho slova) musím říct že život se dvěma velkými psy je o nervy. ta koncentrace pejskařů je zběsilá. teda samotní pejskaři vcelku ok, žádné zbytečné konfrontace, jenom je jich prostě hrozně moc, sou všude.. ráno kličkuju, cepuju a trnu, odpoledne "venčím" od vchodu přímo k autu a pryč. dlouhodobě neúnosné
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      Obec v jižních Čechách sužuje smečka čtyřiceti psů  – Novinky.cz
      http://www.novinky.cz/krimi/225202-obec-v-jiznich-cechach-suzuje-smecka-ctyriceti-psu.html
      DIVA
      DIVA --- ---
      SKAMPARARAS: hm, ok. tak já replikuju že s čím útok souvisel a nesouvisel nehraje žádnou roli (až na extrémy typu obrana proti nebezpečnému útočníkovi)
      SKAMPARARAS
      SKAMPARARAS --- ---
      Mě to nemusíš vysvětlovat,jen jsem napsala,TŘEBA to mělo souvislost. Nenapsala jsem OMLOUVÁM MAJITELE, že si nedokázal uhlídat psa.
      DIVA
      DIVA --- ---
      SKAMPARARAS: tje dost fuk. když mám psa s blbýma zkušenostma, musím být jedině ostražitější. až tě znásilní pobuda z ulice co ho rodiče týrali jako děcko, asi bys nechtěla aby ho soudce politoval a pustil dom
      SKAMPARARAS
      SKAMPARARAS --- ---
      Tím že si ten pes zapamatoval,že mu bylo kdysi dětmi ubližováno.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam