WASHO23: Za prvé nechápu, jakou má tvůj výblitek souvislost s příspěvkem, na který reaguješ, a za druhé ne, skutečně neplánuju návštěvu psychologa neřkuli psychiatra (víš vůbec, jaký je v tom rozdíl? Řekl bych, že ne) jen proto, že se necítím příjemně v přítomnosti psů, které bychom mohli zařadit mezi bojová plemena, a které jejich pán není ochoten mít pod přímou kontrolou. To totiž není fobie, ale přirozená obava. Fobie je z podstaty definice neodůvodněný chorobný strach. Třeba jeden můj kamarád má fobii z krys a stačí mu, abych o nich mluvil a rozklepe se - to je fobie.
ARIELKA: Myslím si, že já i Danklar jsme typy lidí, co jsou ochotnější jít do přímého a odůvodněného nebezpečí, než většina pejskařů. Já se třeba jen tak něčeho nezaleknu, ale nevidím prostě důvod, proč bych se měl cejtit nepříjemně a měl mít pocit ohrožení jen proto, že někdo není ochoten respektovat pravidla hry. Ten pocit ohrožení není vycucanej z prstu. Psi napadají lidi. Není to často, ale stává se to. Žraloci zabijí ročně taky jen pár lidí a vsadil bych se, že do vody bys ke žralokovi jen tak nevlezla. Možná i tvůj hrdinný přítel by měl strach, že ho kousne žraločíček.