• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    BJETUSH
    BJETUSH --- ---
    LOPIK: ehm.. kterej pes nepotřebuje běhat? ;)

ARIELKA: holt, dneska by nejradši zakázali všechno kvůli "bezpečí"....
    DIVA
    DIVA --- ---
    lopik, a co teprv dementi co chcou vencit i kdyz maji barak se zahradou
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ARIELKA: Mě přijde spíš dementní pořídit si psa, co musí tak běhat, někam do paneláku..
    ARIELKA
    ARIELKA --- ---
    ENDREW: Pěkná blbost, pes se potřebuje proběhnout a ty plácky určené k volnému pobíhání na to určitě nestačí. Dementi, co to vymýšlí, patří do svěrací kazajky.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    KOMIAU: Dobrá prdel:)
    KOMIAU
    KOMIAU --- ---
    Mám tady pro vás jedno tématické video. Pro mnohé, i pro mě, může být inspirativní jak s takovým nevychovaným páníčkem v parku zatočit. Holt, ode dneška už nebudu nabízet páníčkům pytlík na úklid po jejich psovi. Cha chááá :D
    Sbírejte hovna po svých psech! SuperVáclav - Autor: super-vaclav, Video na Stream.cz (ID: 616543)
    http://www.stream.cz/uservideo/616543-sbirejte-hovna-po-svych-psech-supervaclav
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Městská část Praha 4
    http://www.praha4.cz/Aktuality/Bojite-se-volne-pobihajicich-psu
    Hlasujte dle sveho uvazeni, jedna se o orientacni anketu, na zaklade ktere se bude mestska cast prahy 4 rozhodovat zda zakazat volne pobihani psu.
    KOMIAU
    KOMIAU --- ---
    DIVA: tjn, jenom to dokládá to, že pořídit si takového psa chce asi víc než zkušenosti s chovem pudla, bohužel.
    DIVA
    DIVA --- ---
    KOMIAU: agresivní retrívry neznám :)) u těch argentin, zatím všech (několik málo) majitelů o kterých vím se shoduje, že to sou nevypočitatelné kurvy. kamarádčin je z nich nejkrotší a nejvychovanější, člověka napadl jen párkrát, bez vážných následků, a vždy v situaci, která ho omlouvá. takže mazec
    KOMIAU
    KOMIAU --- ---
    DIVA: No tak člověk holt musí počítat s tím, že si nepořídil společenské plemeno, ale psa na lov divokých kočkovitých šelem a že území které hlídá, je vzhledem k argentinským rozlohám pastvin o poznání větší než má kdokoliv zahradu.
    Temperament je víceméně individuální. Můžeš mít jezevčíka flegmu a jezevčíka hyperaktivce. I když např u Jackrussela je pravděpodobnost že pes bude flegmatik podobná jako že v pátek 13. vyhraješ million.

Nejhorší je, když si lidi pořizujou zvíře jen pro to, že se mu líbí jak vypadá. Následně neví co s ním, protože má holt jiné požadavky na životní styl. Každé plemeno je něčím specifické, je třeba si to uvědomit. Proto byli vyšlechtěni. I když, nejagresivnější jedinci prý dnes bývají paradoxně retrívři, díky jejich bezhlavému množení se rozšířili i ti s psychickými poruchami chování. Holt, množitelé jsou šílenou zhoubou.
    DIVA
    DIVA --- ---
    KOMIAU: a problémy můžou začít i později. zběsilá povaha
    KOMIAU
    KOMIAU --- ---
    DANKLAR:To je pověra, schopný cvičitel to dá.. Především u těch malých potvor to jde. Je fakt teda, že u některých plemen jsou některé věci k odnaučení nebo převýchovu téměř nemožné a to i pro odborníka. Např. argentinská doga. Tam má páníček pouhé první 3 roky aby ji zpracoval.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    Starýho psa novým kouskům nenaučíš.
    Michal Tučný
    :)
    KOMIAU
    KOMIAU --- ---
    STRIX: Psa naučíš nebo přivykneš i ve vyšším nebo starobním zvyku
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    STRIX: To už se tady taky řešilo - velkej vs. malej pes. Je jasný, že od velkýho psa hrozí větší nebezpečí, než od malýho, pokud jsou stejně vychovaný (resp. nevychovaný) ... Vždycky radši budu odkopávat nějakýho pudla/vořecha, než dogu/dobrmana.
    BJETUSH
    BJETUSH --- ---
    STRIX: třeba aby si zvyknul a naučil se....?
    KOMIAU
    KOMIAU --- ---
    S velikostí psa se řídí zdánlivá velikost problému. To víš no, neuděláš nic.
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    Já mám třeba od února na hlídání kluka německýho ovčáka. Na volno ho mám, když jdu na krátký venčení, téměř nonstop, ale vim že musim čumět jestli někde neni nějakej jinej pes. Proto na mě taky musí čekat před každym rohem nebo místem kde by on viděl dál než já.
    Nejvíc mě pak dostane, když mi "můj" pes jde poslušně u nohy, nějaký píče asi 30m ode mě lítaj po celym náměstí nějaký dva dementní smetáci a jakmile vidí ovčáka tak na mě začne histericky řvát ať si ho zavollám.... V opravdu nechápajícím údivu na ní křiknu jenom "PROSIM???" v duchu si říkaje jestli by si náhodou neměla zavolat ona ty svoje dementy který jí vyběhnou až k mýmu psovi kterej na ně akorát čumí stejně pohrdavě jako já...
    potom si v klidu sednu s kámošem na lavičku na cígo, pes leží podemnou a zaobírá se svym klacíčkem, když najednou přijedou dva příslušníci a vyptávaj se na občanku, očkovák od psa apod... když se zeptám co že jsem najednou středem jejich zájmu tak odpoví že jim volala pani že tam navolno běhá obrovskej pes kterej ohrožuje vše kolem....... hádejte kdo to asi byl....... ano, píča který navolno pobíhali dva dementi po celý balabence a jestli něco poslouchali tak maximálně závan piškotu, rozhodně né jí.

Ani nevim proč to sem píšu - asi jako příklad "pejskaře" a zodpovědnýho člověka co má psa. Hlavně mě dostává jak volně pobíhající malý provokantský, uštěkaný kreténi nikomu nevaděj ale jakmile někdo vidí ovčáka tak se můžou všichni posrat strachy, berou děti do náručí a chovaj se jak histerickej Paroubek po tom co nebyl zvolen... a můžou xkrát vidět že poslouchá asi desetkrát víc než ten jejich debilní pudl co mě kousnul pronic zanic do zadku....
    KOMIAU
    KOMIAU --- ---
    PATISLAV: Jsou psi kteří prostě v tom na ulici umí chodit, jsou nekonfliktní a lidi nekoušou. Kámoš má psa kterej se rozhlídne jestli něco nejede, sleduje jakým směrem jdeš a pokračuje klidně na druhém chodníku. Mě to teda vytáčí, protože vím, že se rozhlíží jen proto, že ho jednou srazilo auto, ale naštěstí se nikomu nic vážnýho nestalo. Srážka s cyklistou by mohla ale být vážná. Pes sblajzne co najde na chodníku, prožene fenky, očuchá bezdomovce nebo se od něj nechá pohladit. Dokonce se i sám projede tramvají a je natolik zodpovědný, že se pak zase tramvají zpátky vrátí. No prostě hrůza. Mě se to nelíbí vůči tomu psovi, kterej je ale evidetně spokojen nevědouc co činí. Jeho nejčastější problém je sračka(bezvadné na chodníku, protože to prostě nejde nabrat do pytlíku). Jeho geny nedobrovolně po celé Praze. V době přeplněných útulků je to na pováženou, nezabránit množení voříšků. Takže problém není s kolemjdoucím, je tak nějak globální se skrytými nástrahami a důsledky.
    Pokud má někdo psa, který má poslušnost 99% a pes opravdu jde u nohy, je ovladatený a má cvičák. Proč ne. Naopak. Chci jednou mít psa obranáře, který mi bude bezmezně oddán, bude na volno a bez košíku. Především v noci. Protože chodit v noci Prahou, však víš. Nejde o to mít psa jako zbraň, ale jako parťáka co nasadí i svůj krk.
    Pes kterýho teď mám je moc malý(dcera toho psa co jsem psala nahoře), tak asi po kolena. Jako obranář je nepoužitelná, mám ji jako výborného společníka. A na volno nechodí. Je totiž po tatínkovi:D
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PRASTAMAN: Díky za názor. Jenom k tomu dodám, že jsem sice rád, žes dokázal psy vycvičit, ale pořád je tu ten problém s tím, že druhý člověk neví, že jsi zodpovědný majitel. A bohužel i vycvičeným psům se stává, že je něco překvapí, leknou se, a neštěstí je na světě, takže aspoň v místech, kde se vyskytují i malé děti, bys asi neměl psy pouštět volně, pokud se ti tedy nedrží poslušně u nohy, což bych se divil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam