• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      DIVA: kým a kde?

TYCZKA: Myslím, že tu bylo zmíněno asi tisíckrát, že nemáme problém se psy obecně, ale se psy nevychovanými a nebezpečnými, a pak samozřejmě s pejskaři, kteří své psy neumí vychovat.
      DIVA
      DIVA --- ---
      INDIAN: stejně tak budou (jiní) pejskaři těmi, kdo je nespravedlivě omezován ;)
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      TYCZKA: mno asi se shodnem na tom, ze tim problemovym zivocisnym druhem sou predevsim pejskari
      TYCZKA
      TYCZKA --- ---
      ja tohle beru jako "fňukací" auditko lidí, kteří mají osobní problém s jedním celým živočišným druhem a to, že mohou své názory a zkušenosti sdílet se stejně "postiženými" lidmi jim nějakým způsobem pomáhá.

Jako terapeut, používající psa jako přímý nástroj terapeutické činnosti sem chodím pro zajímavý studijní materiál. Odbourávání strachu a negativních pocitů ze psů je totiž součástí mojí práce a už jsem tady na leccos přišla :)

kže díky kluci :)
      DIVA
      DIVA --- ---
      PATISLAV: ptž jednak i pejskař může mít názor na pejskaře, ale především mezi pejskaři se líp šíří antipejskařská osvěta.. no ne? .)

DOCKINEZ: byl by to přehnaný příměr. tak jako ňáká sopka třeba znečišťuje prostředí víc než auto

PATISLAV: vlka prakticky nelze domestikovat (vychovat), což ho od psa výrazně odlišuje

PATISLAV: kdybych to měla mínusnout tak třeba proto, že věřím, že společný výskyt psa a dítěte má korigovat rodič a psovod, ne pouze psovod
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      LKA: Ale jistě, že je, ale už to spíš připomíná nálet potrefených hus. Všimni si, že někteří lidé sem nepřicházejí diskutovat, jako ty, ale jen urážet či trollovat (viz [ CRS1138 @ Pejsci a pejskari - pohled z druhe strany ] )
      LKA
      LKA --- ---
      PATISLAV: Zajima me pohled z druhe strany. Pocity ktere nemam, lidi ktere treba potkavam a nevedome je ..co, omezuji, ohrozuji? Semtam se reakci na nejaky vas prispevek neubranim. Mozna sem spatne pochopil, ze tady neni diskuse.
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      A za co třeba dostalo tohle ty tři mínusy? Může mi to někdo z mínuskářů objasnit?
      [ PATISLAV @ Pejsci a pejskari - pohled z druhe strany ]

PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      A do prdele, proč sem vůbec ti čoklofilové lezou a mají potřebu nám vysvětlovat naši pomýlenost? Nevšiml jsem si, že by někdo lezl do jejich klubů a vysvětloval jim, že doma chovají hnusnou a nebezpečnou obludu.
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      CRS1138: btw, nesrovnával jsem psy a žraloky, ale strach z nich. Nauč se číst.
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      CRS1138: No, dobrá, můžeme začít psy srovnávat třeba s takovými... vlky. Byl bys spokojenější?
      LKA
      LKA --- ---
      LKA: Zase sme u toho ze zalezi na lidech, ne na psovi. Vetsinou se najde nekdo kdo nejde lyzovat, zustane na chate nebo jde na prochazku a postara se o psy nebo o deti.
      LKA
      LKA --- ---
      INDIAN: Taky me nenapadlo ze myslis zrovna lyze a zjezdovky. Premyslel sem co muze byt za problem se psem na horach:) Jezdime se psy bezne, pes miluje hory, vysoke skaly obzvlast.
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      CRS1138: nejakej argument bys nemel, knedlíčku?
      CRS1138
      CRS1138 --- ---
      PATISLAV: Srovnavat psi se zraloky, to je mi novinka. Co prijde priste? Godzila?
      DIVA
      DIVA --- ---
      INDIAN: no pokud taky mají psy a třeba si s tím tvým rozumí, proč by to neocenili .) /ať to neprotahujem, ne, na sjezdovku se pes nedostane, dokonce sem ani cizího psa takle nikdy nepotkala/
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      DIVA: ano, zvlast ostatni lyzari to oceni ;)
      DIVA
      DIVA --- ---
      INDIAN: ne, ale moc rádi skotačí ve sněhu .)
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      DIVA: pro psy se uz delaj i lyze? ;)
      DIVA
      DIVA --- ---
      DIVA: 2leté s 5letým dítětem
      DIVA
      DIVA --- ---
      DOCKINEZ: proč myslíš? s tím bych si dovolila nesouhlasit :)

PATISLAV: které? :)

DOCKINEZ: jak mám specifikovat své obtíže? .)

INDIAN: v čem je pes pro člověka nepřirozený? .) psi se dají šoupnout k babičkám nebo vzít s sebou, i víc psů současně - jen ne libovolné s libovolnými. jako třeba neskamarádíš dvouleté s pětiletým ;) tzn na horách jsem se psy byla a cajk

INDIAN: co je na tom vtipného? .) když má někdo paniku ze psa, vysvětlit mu jakým chováním si pomůže a jakým se naopak skutečně může ohrozit. co je na tom v principu špatně..? .)

DOCKINEZ: jo to rozhodně taky .)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam