• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Ale jo, já bych řekl, že problémy se psy se tu řešit mohou.
    KOMIAU
    KOMIAU --- ---
    BASTOCH: Asi ses netrefil do spravneho auditka.

[ Pejskovééé :o) fšechny fotečky seeem (svých mazlíčků i jiných pejsánků). Vše vítáno :o)) Pobavme se jejich roztomilostí ]
    Pejskovééé :o) fšechny fotečky seeem (svých mazlíčků i jiných pejsánků). Vše vítáno :o)) Pobavme se jejich roztomilostíN
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    zdravim, potřeboval bych poradit, jak se dá vyzrát na psí kňourání, když je doma sám?
    nemáte někdo typy, jak na to? venčená je dostatečně.. stejně prostě sama doma dělá brajgl.. vesměs i když je v bytě s člověkem, kterého ještě moc nezná.

řešíme to teď, protože se moje fenka se mnou přestěhovala a sousedi to asi dlouho trpět nebudou.. v paneláku i to kňučení je celkem slyšet. Možná je to taky novým prostředím, ale v minulém bytě to dělala poslední dobou taky, jen jsme tomu nemuseli doposavad věnovat tolik pozornosti.. a vesměs jsme o tom ani neměli ponětí. (jsou jí 4 a dřív tenhle problém nebyl.. je to otázka posledních pár měsíců)

Máte někdo nějaké typy, rady?
    KOMIAU
    KOMIAU --- ---
    PATISLAV: jo v OKU, psa tam můžeš mít, ale na vodítku. Šli jsme tam na jednu sklenku, tak jsem vytáhla čubinu sebou. Nakonec jsem to byla já kdo prchal, protože nikoho nebude zajímat kterej a čí pes štěká. Raději vypadnout než poslouchat, že její pes štěká proto, že já tam mám psa(kterej je zticha a pokojně leží pod stolem). Nebo se dohadovat až nakonec tam nebudu moct se psem přijít vůbec.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    KOMIAU: tos byla v Oku anebo dovolují psy ještě i někde jinde?
    KOMIAU
    KOMIAU --- ---
    PATISLAV: pes vydává signály imrvére, nezáleží na tom jestli je vychovaný

btw: včera jedna panička byla fakt na facku. Nechápu proč sebou tahá do společnosti psa, do kina podotýkám, kterýho si ani neumí uklidnit, zpacifikovat aby zůstal na místě a neotravoval, popř. aby neštěkal. Obdivuju její nadhled nad situací a že jí to vlastně je jedno a ani trochu se nestydí.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Zaujala mě ta pasáž o trestání varovných signálů. Jinými slovy se na to, že pes vydává varovné signály, nejde spolehnout, pokud ho neznám a nevím, jak je vychovaný.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Proč pes kousne dítě? Lidé přehlížejí varovné signály - www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/proc-pes-kousne-dite-lide-prehlizeji-varovne-signaly-p0i-/ln_veda.asp?c=A111114_211644_ln_veda_sk
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    PATISLAV: jo, tuhle představu už mám taky, tu starou jsem měl taky před čtyřmi lety...pak jsem v tom začal mít trochu zmatek a pak jsem zjistil, že pitbull vypadá celkem normálně :-)
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DAN9K: Celkem rozšířený omyl, klabonosý je bulteriér..
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    SATHIK: vždycky jsem si pod označením pittbul představoval ty ošklivý psy, s protaženým ksichtem a malýma šikmýma očičkama.

Když jsem si to googloval, tak to je to asi ten bullteriér...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Prostě bojový plemena jsou ty hodný psi, co jsou z nejvzáčnějších a ty co žerou ty děti jsou voříšci..
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    PATISLAV: Ne, pitbull má jméno, ale to co spousta lidí a média takhle mylně nazývají jsou většinou voříšci nebo pak stafbullové, američtí stafordi, bullteriéři, mollosové apod. případně kterýkoliv pes, který zrovna něco provede..
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SATHIK: takže to, co si každý představuje, když se řekne pitbull, vlastně ani nemá jméno?
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    KOMIAU: To se právě snažím říct, že vzhledově pita nepoznáš (což ovšem do teď nechápou sdělovací média). Všechna plemena pod FCI se určují podle plemenného standardu, ale pitové pod FCI nejsou a nemají tudíž přesně definovanou barvu, hmotnost, délku čumáku ani výšku nebo snad postavení ucha...to vše byly pro ně nepodstatné detaily. Tak jako má border kolie ve standardu napsané, že má měřit 53cm v kohoutku a nesmí mít více než na 50% těla bílou, tak pit musí mít game (který ovšem podle vzhledu psa nepoznáš). Chovatelé plemen pod FCI se vždy snažili, aby plemeno, které chovají vypadalo vzhledově jako nejtypičtější představitel plemene, což se posuzuje na výstavách, zatímco chovatelé pitů šli úplně jinou cestou - zaměřili se jen a pouze na povahu, ať měl pes 13 nebo 40kg a byl bílý nebo fialový, a ta se posuzovala na zápasech. Je to podobné, ale vlastně úplně jiné :)
    KOMIAU
    KOMIAU --- ---
    SATHIK: v tom případě to byly čuby které vypadaly jako pitbulky ale možná nakřížený, vzhledově to pitbul byl ale pravda, na vyměřování plemených proporcí jsem v kolotoči zubů neměla čas
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    KOMIAU: Nechci se zapojovat do všeobecné diskuze, jen mě do očí praštil tvůj příspěvek a chtěla bych ho trochu poopravit (i pro ostatní, kdyby je to snad zajímalo), nezlob se :) Zaprvé, když už zkráceně, tak je to pit a ne pitt. Je to pitbull od anglického slova pit - jáma (ring) ve které se zápasilo.
    Game u pitů nepoznáš tak, jestli se pes na ulici více či méně vrhá na kolem jdoucí psy..poznáš ho jedině v ringu při zápase. To, že se pes (vypadající snad jako pit) na ulici vrhá na každého psa značí spíše nevychovanost nebo/a nevyrovnanost psa a neschopnost majitele s tím něco udělat a jde v 95% o voříšky, kterým majitelé pouze honosně pitbullové říkají.
    A ještě něco, tvoji fenku nenapadly pitbullky. Kdyby to pitbullky byly, především by se servaly okamžitě navzájem a nezahazovaly by se s 11kg psíkem, pitové nejsou zrovna smečkoví psi :) Ale jsem ráda, že se pořád najde někdo, kdo se snaží zjistit pravé jádro pibulla ;)
    DIVA
    DIVA --- ---
    opravdu. na rozdíl od pekelných stvůr a mořských žahavek .)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ano, lide se psem na ikonce jsou opravdu divni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam