• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      HNDZCK: pravdu díš, že nemáš povinnost mít psa na vodítku, pokud ho máš pod kontrolou, což očividně není případ Brasilmana.

Více např. zde
      Psi v Praze, ochrana zvířat
      http://www.praha10.cz/urad-mc/odbory/odbor-zivotniho-prostredi/vedouci-odboru-a-sekretariat-ozp/psi-v-praze-ochrana-zvirat.aspx
      HNDZCK
      HNDZCK --- ---
      PATISLAV: kdeže takovou vyhlášku najdu? rád si, jako čoklař, doplnim mezery
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      LKA: v prvy rade tu drbeme predevsim neposlusny pejskare, to snad uz pozorujes delsi dobu a druhak sem uz na pocatku rikal, ze sam nehazu vsecky do jednoho pytle.
      LKA
      LKA --- ---
      INDIAN: srovnavas hrusky a jabka jak se ti to hodi. Na jedne hromade bezni pejskari (gaucaci, nahrazky deti, atd., takovi, kteri na sveho hafika umi pul hodiny volat, zatimco pes na ne z vysoka sere a dela si svoje o 100 m dal), na druhe strane, ikdyz pratele, presto vizaziste odbornici.
      Otoc to a srovnej debatu lidi kteri o psech neco vi a pak nejaky nany co o mode vi kulovy.
      DIVA
      DIVA --- ---
      PATISLAV: je z ostravy, tu platí buď vodítko nebo náhubek .)
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      BRASILMAN: a já bych ti doporučil mít svýho miláčka, zvlášť večer, na vodítku, jak ti předepisuje vyhláška, jsi-li z Prahy.
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      DIVA: mno kdyz pridas
      ikdyby me zajimalo, tak se z ni clovek nic nedozvi (treba ze jejich soused ma zrovna fenu co hara, ten novej piskaci krokodyl kastorka vubec nezajimal, atd.)
      tak v podstate jo.

timto bych nase socialne-lingvisticke okenko uzavrel devcata, pac se nam z toho stava prave ta patologicka diskuse ;)
      DIVA
      DIVA --- ---
      INDIAN: když dovolíš, trochu to upřesním, když tak mi to vyvrať

diskuse drzici se neustale za kazdou cenu tematu KTERÉ MĚ NEZAJÍMÁ, nic CO MĚ ZAJÍMÁ se z ni clovek nedozvi, pac je v podstate vo TÉMATU KTERÉ MĚ NEZAJÍMÁ = hovne ..?
      DRAKKA
      DRAKKA --- ---
      INDIAN: tak takova diskuze ale muze probihat na totalne libovolne tema a z vlastni zkusenosti muzu rict, ze i pejskari se dokazi bavit konstruktivne a zajimave. na druhou stranu anzto jsem sama pejskar, tak tezko rict jestli je to skutecne zajimave i pro cloveka "zvenci". Ale to uz je holt "nesvar" vsech sdilenych zajmu...
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      DRAKKA: to sem si zrovna vymyslel ;)
      proste diskuse drzici se neustale za kazdou cenu tematu, nic se z ni clovek nedozvi, pac je v podstate vo hovne, presto kazdej akitivni ucastnik ma neustale co rict, ikdyby se vopakoval a nezavislej pozorovatel cumi s votevrenou hubou
      DRAKKA
      DRAKKA --- ---
      INDIAN: co to je patologicka diskuze proboha?:-)))
      DIVA
      DIVA --- ---
      INDIAN: nevadilo by ti zmínit pár nepatologických a nevypatlaných témat k diskuzi? díky
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      BRASILMAN: to ja si vcera dal parek s kecupem a to bylo teprv neco panecku ;) doporucuju, urcite vyzkousej!
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      DRAKKA: je to stejne vypatlana diskuse jako o politice ;) ostatne jako kazda jina patologicka diskuse ...

jako samozrejme chapu, ze asi vsichni nejsou stejny, ale kolikrat sem se ocitnul uprostred takovyhle debaty (ano to neni problem, pac 95% mych pratel psy ma) a muzu rict, ze to je asi stejny peklo jako sedet mezi holkama na tridnim srazu, kde momentalne probiha debata o detskych nemocech ;)
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      Tady se asi nekdo zblaznil. Nebo jsou nekteri lide tak nestutecne tupi, ze si vyfiltruji vsechny kluby tykajici se psu a nacpou do nich svuj spam?

Asi ano
      BRASILMAN
      BRASILMAN --- ---
      Chci se s vámi podělit o super objev !
      Vlastníme tmavého francouzského buldočka a vždy, když venčíme večer, mívali jsem strach, že pejska ztratíme nebo že se zaběhne…
      Objevil jsem na stránkách jednoho E - shopu super levnou a účinnou věc.
      LED tkaničky do bot, 2 ks za 100,-Kč. Svítí a blikají ve 3 režimech, baterka se dá vyměnit ( i tak vydrží podle výrobce 70 hodin) , navíc v balení jsou 2 kusy tkaniček + dá se nastavit délka podle šíře krku pejska (v balení 2x 80cm).

LED tkaničky do bot
      http://eshop.magnetyeu.cz/led-tkanicky-do-bot

Když nyní jdeme večer venčit, ve 3 vteřinách připnu na obojek jednu tkaničku, zapnu a svého miláčka máme stále v dohledu.
      Opravdu doporučuji všem!
      Adam
      DIVA
      DIVA --- ---
      INDIAN: nn, jsem uplně normální pejskař .) jen díky povaze tohodle koníčku se tématu věnuju denně bez ohledu na jakékoli další okolnosti. v každém počasí a zdravotním stavu, po leta letoucí se denně v řádu hodin věnuju "pejskaření". z čehož plyne že o tom nevyhnutelně něco vím .) toť vše, žádné vyšší ambice

abych byla upřímná vývoj konfekce mě naprosto míjí. mám svoje barvy, materiály, střihy, a to konstantně celý život. některé odolnější kusy mám v šatníku i patnáct let .) vyhazuju až co se rozpadne a nakupuju bez zájmu o názor uznávaných návrhářů. prostě buran .) nicméně by mě ani nenapadlo lamentovat nad módními labužníky.. mají halt svůj svět. tráví čas sice něčím pro mě absurdním .) ale dyť proč ne, člověk se občas aspoň pobaví či potěší oko, tak o co de .)

a s hlavou a patou - máš dojem že diskuze o žrádle a výcviku je nemá?
      DRAKKA
      DRAKKA --- ---
      INDIAN: hele a jaka je podle tebe debata na urovni vhodna pro pejskare?:-) bavit se o politice?:-)))
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      DIVA: nu dobra, povazujes se teda za nakej vyssi level? pseudokynolog/kynolog-amater ? ci jiz opravdovy kynolog? ;)

vsak ona ta konfekce taky asi neni uplna vypatlanost, kdyz je to na profesionalni urovni zejo; mam treba jednu particku pratel, jenz sou modni navrhari a kdyz se s nima sejdu a pustej se do debaty, tak ja jakozto ajtak jim sice prdlajs rozumim a nijak me to samozrejme nepumpuje, ale vim ze se bavej o necem co ma hlavu a patu ...
      DIVA
      DIVA --- ---
      INDIAN: trajdání po lese se psy mi přijde malinko zábavnější než trajdání po nákupních gigacentrech .) ale i takové problémy výcviku / složení nových granulí sou pro mě vcelku výživné látky k diskuzi :) takže možná sem prostě průměrně vypatlaná a na druhý břeh nedohlídnu ;)

na skutečnosti že u tohodle zájmu neshledávám nic závadného (jakkoli by to spadalo do ňáké nelichotivé škatule) to ale nic nemění :)
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      DIVA: ano, spadnout do spolecnosti pejskaru, kde se dotycni bavi o tom kdo se zas tamhle opovazlive prochazel s haravou fenou, jaky sme meli naposledy hovnko a ze tyhle granule zas nechce zrat, je stejne vypatlana diskuse jako o konfekci ci pudrenkach.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam