• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      LKA: díky za tip :).
      VYHULENY_UFO: Já si nejsem jist, že je to šíření poplašné zprávy. Ti psi přeci nemají mimo stezku co pohledávat, takže lidé dbající předpisů se ani nemohou cítit ohroženi. To je jakobych na dveře svého bytu napsal, že když se vloupáš dovnitř, vybuchne v něm bomba. Je to poplašná zpráva? To jedině, že bych to napsal na vchodové dveře domu.
      LKA
      LKA --- ---
      NENUPHAR: co odnest za pouceni? Ze kdyz se neozves, nikdo nevi ze ti to tolik vadi a nikdo ti tvuj prostor dobrovolne neda. Proc o necem premyslet, nebo se menit nebo uzkromnovat kdyz nemas mantinely?
      Tohle neni o pejskarich, ale obecne lidech kolem. Chodim se psem k vode taky, drzim ho zkratka, nenecham ho stekat atd, vim ze tam nejsem sam. Obcas se stane nedopatreni, ale neni to zamerny. Casto vidim ze to lidi delaji podobne. Taky casto vidim ze se pejskari chovaji jak pises ty, idioti, ti se budou chovat stejne.

PATISLAV: tohle muze zabrat a bude to verohodne: http://www.stribrnice.cz/images/lisky_ockovani.gif

MATHEA: Obcas sou situace kdy te poslou dopr..
      MATHEA
      MATHEA --- ---
      NENUPHAR: a zkusilas za tema lidma jit a domluvit se s nima na tom, aby tam byl vetsi klid? teda je mi jasny, ze ne s kazdym majitelem psa to jde a hlavne ze by jim to melo dojit samo o sobe, ale normalni konverzace mnohdy udela svy. A sama vim, ze ackoli se povazuju za pejskare, kterej hodne dba na to, aby moje zvirata srali lidi co nejmin je to mozny (aneb svoboda jednoho konci tam, kde zacina svoboda druhyho), tak presto nektery veci proste "nedomyslim"/prijdou mi normalni/jsem na ne zvykla, ale staci, aby mi nekdo v klidu rekl..
      Ja se svymi psy jezdim k vode v podstate denne, ale sem teda soudna a snazim se o to, aby nikoho nesrali (pes je teda bohuzel dosti labilni povahy a je hodne urvanej, ale i to si s nim resim a nenechavam ho v pritomnosti lidi rvat).. ted jsme navic nasli bezvadny misto, kam jsou vsichni liny dojit pesky, takze se tam v klidu cachtame bez toho, aby byl nekdo zpruzenej.
      TEKKIT
      TEKKIT --- ---
      NENUPHAR: to asi takhle nemá cenu do podrobna rozebírat...Ve spoustě věcí s tebou souhlasim, hlavně v bezohlednosti lidí celkově. Já osobně prostě radši jezdím dál pokud to jde (peníze ze naftu se mi vrátí tou přidanou hodnotou pohody).

(ale srovnávat výběr "koupaliště" podle podmínek a vzdálenosti s tolerováním znásilnění přítelkyně je od tebe úlet, to se na mě nezlob)
      NENUPHAR
      NENUPHAR --- ---
      PATISLAV: hm, jenže to by chtělo pojmout profi a inteligentně, co by dělaly na lomu otrávené návnady? Já spíš přemýšlela že tam ty návnady skutečně navnadím popřípadě si najmu snipera :D
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      NENUPHAR: a co rozmístit cedulky varující před otrávenými návnadami? Plánuju to už delší dobu v jednom lese. To je taková nenásilná cesta, jak přimět majitele psů, aby je nechávali na vodítku a puštěné je měli stále pod dozorem :).
      NENUPHAR
      NENUPHAR --- ---
      TEKKIT: Tak já mám na výběr sedět doma, nebo se jít se koupat po Praze na koupaliště za 150 do chlorovaný vody kde je hlava na hlavě, srovnám se s tím, ale radši bych si vychutnávala nějakou přírodní letní idylu... Dál od Prahy není problém ale zase dáš víc za benzín. Hold když nemáš psa a haranty, tak co neutratíš za psí žrádlo a veterináře, tak zaplatíš za benzín abys mohl před psama a harantama zdrhat. Pěknej kamenolom dál od Prahy kam nesmí psi znám jen jeden a ten je u Domažlic, trochu z ruky no .) Chystám se brzo za rodičema na východ, tam je lomů trochu víc, takže tam budou psi a obtížné osoby snad více roztroušeni.
      Jako mně vůbec nevadí ty věci vidět, s tím se srovnám. Vadí mi je slyšet. Ať si klidně dají ručník dva metry ode mě, ale ať pes drží mordu a nehází mi na ručník vodu a bahno... a ať i oni sami drží ústa a pokud už je zavřená nedrží tak ať aspoň zapnou filtr na to co z nich vypustí než je otevřou za jiným účelem než narvat si do nich bagetu.
      V tomhle všem vnímám jako velkej problém svoji chudobu, nechci znít jako materialista, ale kdybych měla potřebné peníze, tak si zařídím život mimo veškerej konzum... je zvláštní jak tohle spolu souvisí. Aby se člověk mohl vymanit ze systému a konzumu a neskončil jak bezďák, potřebuje peníze.

no,,, k tomu poslednímu bodu. V dnešní době kdy je všude přeplněno už pomalu není kam ustupovat, bohužel. Naopak je potřeba mít pořádně ostrý lokty, ty mi bohužel chybí. Stejně jako ne vždy platí "pes přítel člověka", tak "moudřejší ustoupí" už taky nelze aplikovat na všechny situace. Kdyby ti chtěl nějakej chalán znásilnit ženskou, taky bys ustoupil? asi ne viď...
      TEKKIT
      TEKKIT --- ---
      NENUPHAR: to neni jen pocit, já jsem někde četl, že u nás je snad největší počet psů v přepočtu na hlavu v rámci velkejch měst v Evropě (pravděpodobně časopis týden, možná euro). Jinak řečeno neřešilo se tam kdo má zahradu na venkově a v ní 4 psy, ale to, že u nás máš v každým paneláku na patře aspoň jednoho psa a že třeba s rakouskem nebo švýcarskem je to nesrovnatelný. Moc si to nepamatuju ani přesně to srovnání států, ani konkrétní čísla, zas tak děsně mě to nezajímalo a je to dýl), řešilo se tam samozřejmě hlavně množství exkrementů a jejich likvidace ve městech...

Ale je jasný, že pokud se pražský pejskaři rozhodnou jet k vodě, někde se to musí projevit když těch psů jsou mraky...

Chce si to vychytat na koupání místo dál od Prahy kam psy nesměj, ale neni tam takovej nával a máš klid- protože:

1) oni mají právo být u vody stejně jako ty, s tim se nedá nic dělat
      2) že ti vadí že po tobě běhá pes, chčije ti na ručník a štěká ti do ucha je mimo pejskařovo chápání - někteří fundamentalisti dokonce přistupujou ke psům stejně jako by to byly děti - tzn. šáhni mu na psa a uvidíš co se stane:)
      3) moudřejší ustoupí!!!

:D
      NENUPHAR
      NENUPHAR --- ---
      Já hlavně nechápu proč má dneska tolik lidí psy? To je nějaká saturace pečovatelského pudu který přenesou později na dítě či co? Nebo naopak starým lidem vylétnou ptáčata z hnízda, tak si pořídí pejska... chápu "zájem o psy", ale to jsou proboha všichni tak stejní? Navíc jinde v zahraničí jsem tolik psů neviděla.
      TEKKIT
      TEKKIT --- ---
      NENUPHAR: tohle je bohužel dneska klasický dilema...Buď budeš na koupališti kam pes nesmí (což mimochodem zdá se berou pejskaři jako strašnou křivdu, protože snášet jejich psa "na volno" by měla bejt pro každýho čest), ale je tam totál narváno lidma...

...nebo pojedeš někam bokem kde ale bude spousta pejskařů se "čtyřnohejma miláčkama", protože zase na druhou stranu taky chtějí být u vody a psa doma nechat nemůžou...

nemá řešení:)))
      NENUPHAR
      NENUPHAR --- ---
      Já se jdu také vybrečet... byli jsme se minulý víkend a včera koupat na jednom malém zatopeném lomu nedaleko Prahy, opravdu pěkné místo s čistou vodou v zelenomodrém odstínu, dokonce tam byli i raci...
      Bohužel jak to tak bývá byli problémem lidi.) Obvykle mi u vody nejvíce vadí malé uřvané děti a neúnavní "chlapark" hlásiči, tady mi ale nejvíc vadily smečky psů které si lidi přitáhli.
      Když píšu smečky, myslím to doslovně, těch psů tam bylo na poměrně malém prostoru snad 20 nebo 30. Běžně přišli dva lidé a měli pět psů, dvakrát velká černá pouliční směs, jeden labrador, jezevčík...

Minulý víkend jsem tam zahlédla bernské salašnické psy a novofundlana - mimochodem celou dobu uvázaného zatímco páníček stál vedle něj a pes tam štěkal jako šílenej.
      Pochopitelně strašná legrace házet psům do vody míčky a větve a řvát u toho jako magor na celý lom, psi štěkají, perou se, kňučí, hystericky pobíhají... to celé několik hodin (celé odpoledne) ze všech stran.
      Nevím zda to přitahuju, ale tihle lidé s nejhlučnějšími a nejobtížnějšími psy se pokaždé naserou nedaleko místa kde ležím.
      Včera už to dost gradovalo když nám málem hnusný bílý buldoček pochcal batoh a posléze se mi nějakej pes proběhnul po ručníku zablácenýma tlapama. Mimochodem buldoček neuměl plavat - ještě aby uměl když je to člověkem vyšlechtěná zdeformovaná obluda která pomalu nemůže ani chodit... páníček asi trpěl komplexem méněcennosti za svého "psa", takže ho navlékl do slušivé reflexní plavecké vesty a jal se ho učit plavat. Pes se celou dobu zoufale snažil dostat na břeh.
      hezké a slušivé nemyslíte ;)?

.

Tak nějak nevím co si z tohohle pekla mám odnést za poučení, asi že jsem tichá netolerantní svině která nikoho svou existencí neobtěžuje a proto tu pro ní není místo... a asi bych se měla omluvit všem majitelům NĚMÝCH tváří že mě jejich uštěkaní míláčci k smrti serou, nechci je poslouchat a nepřipadají mi zábavní...
      a pardon za emíčko výlev, snad se mnou někdo soucítí...
      KOMIAU
      KOMIAU --- ---
      Jdu se sem opět "vybrečet". Do 25min. jsem mohla nově vyprané voňavé kalhoty hodit opět do pračky. Ani vodítko nezabrání obtisknutí špinavým packám nevychovance, když holt půjdete moc blízko okolo. Co mě zaráží, panička se honem rychle vypařila bez slůvka omluvy. Kráva!
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      HNDZCK: pravdu díš, že nemáš povinnost mít psa na vodítku, pokud ho máš pod kontrolou, což očividně není případ Brasilmana.

Více např. zde
      Psi v Praze, ochrana zvířat
      http://www.praha10.cz/urad-mc/odbory/odbor-zivotniho-prostredi/vedouci-odboru-a-sekretariat-ozp/psi-v-praze-ochrana-zvirat.aspx
      HNDZCK
      HNDZCK --- ---
      PATISLAV: kdeže takovou vyhlášku najdu? rád si, jako čoklař, doplnim mezery
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      LKA: v prvy rade tu drbeme predevsim neposlusny pejskare, to snad uz pozorujes delsi dobu a druhak sem uz na pocatku rikal, ze sam nehazu vsecky do jednoho pytle.
      LKA
      LKA --- ---
      INDIAN: srovnavas hrusky a jabka jak se ti to hodi. Na jedne hromade bezni pejskari (gaucaci, nahrazky deti, atd., takovi, kteri na sveho hafika umi pul hodiny volat, zatimco pes na ne z vysoka sere a dela si svoje o 100 m dal), na druhe strane, ikdyz pratele, presto vizaziste odbornici.
      Otoc to a srovnej debatu lidi kteri o psech neco vi a pak nejaky nany co o mode vi kulovy.
      DIVA
      DIVA --- ---
      PATISLAV: je z ostravy, tu platí buď vodítko nebo náhubek .)
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      BRASILMAN: a já bych ti doporučil mít svýho miláčka, zvlášť večer, na vodítku, jak ti předepisuje vyhláška, jsi-li z Prahy.
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      DIVA: mno kdyz pridas
      ikdyby me zajimalo, tak se z ni clovek nic nedozvi (treba ze jejich soused ma zrovna fenu co hara, ten novej piskaci krokodyl kastorka vubec nezajimal, atd.)
      tak v podstate jo.

timto bych nase socialne-lingvisticke okenko uzavrel devcata, pac se nam z toho stava prave ta patologicka diskuse ;)
      DIVA
      DIVA --- ---
      INDIAN: když dovolíš, trochu to upřesním, když tak mi to vyvrať

diskuse drzici se neustale za kazdou cenu tematu KTERÉ MĚ NEZAJÍMÁ, nic CO MĚ ZAJÍMÁ se z ni clovek nedozvi, pac je v podstate vo TÉMATU KTERÉ MĚ NEZAJÍMÁ = hovne ..?
      DRAKKA
      DRAKKA --- ---
      INDIAN: tak takova diskuze ale muze probihat na totalne libovolne tema a z vlastni zkusenosti muzu rict, ze i pejskari se dokazi bavit konstruktivne a zajimave. na druhou stranu anzto jsem sama pejskar, tak tezko rict jestli je to skutecne zajimave i pro cloveka "zvenci". Ale to uz je holt "nesvar" vsech sdilenych zajmu...
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam